Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak połączyć radio w samochodzie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak połączyć radio w samochodzie?

Jak połączyć radio samochodowe ze zwrotnicami? . Mam w radiu 4 wyjscia po 50 wat tj 2 na przod i 2 na tył ale ten uklad nie pasuje mi do gustu i chce zrobic tak aby był lewy kanał i prawy tylko . Mam zamiar zamontowac glośniki po 3 sztuki po lewej i prawej stronie samochodu czyli nisko , średnio , i wysoko tonowe . Jednak nie mam pewnosci czy moge zmostkowac lewy przód z lewym tyłem i prawy przód z prawym tylem w radiu i w ten sposob doprowadzic sygnał do zwrotnicy ...... A moze doprowadzic do zwrotnicy tylko sygnał z przodu a tyl zaizolowac?. Sam nie wiem ....

Zostaw tył nie podłączony. Pod przód podepnij 3drożny zestaw.

Swoją drogą...3w w samochodzie? Hmm...

Skomentuj

pewnie nie ma mozliwosci mostkowania, ale sa wyjatki ja mam blaupunkta i jest mozliwosc albo 2x25w rms albo 4x 7w rms :) a te twoje 50 w to ok 27 w rms czyli 3way na tym to nie polecam :) chcesz podłaczyć jakis gotowy zestaw 3-way ? z gotowymi zwrotkami? czy moze zestaw odseparowany 2-way + osobno basiaczki ? jak tak to podlacz basiaki pod tlnie wyjscia a zestaw odseparowany pod przód bedzie najoptymalniej. albo zostaje CI wzmacniacz. Napisz jakie masz radio, jakie glosniki :)

Skomentuj

Ten mój sprzęt to sony CDX S 2250 z wyjsciem na wzmacniacz ale poki co o wzmacniaczu nie mysle narazie . Zainstalowac chce zwrotnice 3 drozne do tego i narazie tyle mam pomyslu na tę okoliczność.

[ Dodano: 2005-07-27, 23:33 ]
        A jesli chodzi o glłośniki to wszyskie 4 ohm jednak mocy nie znam dokladnie . Niskotonowy 200mm średniak 100mm i wyskotonowy . Wszystkie Alpcharda

Skomentuj

Zamieszczone przez kris35
          Ten mój sprzęt to sony CDX S 2250 z wyjsciem na wzmacniacz ale poki co o wzmacniaczu nie mysle narazie . Zainstalowac chce zwrotnice 3 drozne do tego i narazie tyle mam pomyslu na tę okoliczność.

[ Dodano: 2005-07-27, 23:33 ]
          A jesli chodzi o glłośniki to wszyskie 4 ohm jednak mocy nie znam dokladnie . Niskotonowy 200mm średniak 100mm i wyskotonowy . Wszystkie Alpcharda
          alpharda zostaw w spokoju za te pieniądze wolałbym dwudrożny odseparowany od tonsila,
          poza tym 20 cm w drzwi??

Skomentuj

Swiety hehe a co tam 20cm w drzwi:P
            Beyme 15" estradową do bagażnika:P taka moda nastała

Skomentuj

Czaruję...
            X