Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

VW T4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

VW T4

Witam..

Mam kilka pytań otóż ostatnio zamontowałem u sievie w klapie dwa głośniki Boschmann PR-6988N, ale mam pewien niedosyt basu podczas gdy mam ustawiony balans na 2 głośniki nie ma takiego samego basu jak gdy mam ustawiony na jeden głośnik. Co jest tego przyczyną :?:

Obecny stan nagłośnienia:
    Radio: Philips RC-602 [4x45]
    Przód: 2 standardowe głośniki [2xok.45]
    Tył: Boschmann PR-6988N [2x350]

Chciałbym jeszcze w te wakacje zrobić suba jakiegoś myślałem o Alphardzie CW1202C, ale problem bo nie zmiści mi się pod siedzenie, tylko 23 cm wysokości więc może by wstawić w skrzynię dwa Alphardy CW802C :?: Ale po przeczytaniu forum patrze, że alphardy i Boschmanny nie mają zbytnio dobrej opini, to może są głośniki podobne cenowo :?: I jeszcze do tego jakiś wzmacniaczy, żeby podłaczyć dwa alphardy i jeszcze troche wzmocnić dwa wstawione Boschmanny.

ustaw faze...

Skomentuj

a możesz troche więcej powiedzieć, bo ja troche jeszcze mało się znam na tej całej akustyce...

Skomentuj

sprawdź czy masz plusy z radia do plusa głośnika i minus z radia do minusa z głośnika sprawdź tak wszystkie głośniki

Skomentuj

Sprobuj zamienic kabelki w jednym glosniku (podlacz odwrotnie). Wtedy sprawdz czy sie cos zmienilo.

Skomentuj

Taki topic niedawno był....
            Te CW 802C zostaw w spokoju...
            Zrob suba do bagaznika na 27 stxa do tego wzmak blaupunkta 2100 i gra muzyka:)
            PS. W starym Reno 5 ten stx 27-150-4SS robi rzeznie:P

Skomentuj

ale ten stx 27 jest za duzy pod siedzenie bo tam mam tylko 23 cm wysokości. A może zamiast jednego stx 27 wstawić dwa stx 20 ? A co do skrzyni, bedzie róźnica jak bym ją zrobił w wymiarach wys 22cm/szer 80cm/głęb 32cm ? bo większość subów jest robiona w innych wymiarach? Mam jeszcze jeden mały kłopot bo pod siedzeniem są tkie rurki wzmacniające, nie bedzie przeszkadzać jak będę one przechodzić przez skrzynie?

PS Sorki, że zadaje takie proste pytania, ale prawie nie mam pojecia o tym i chce torche poszerzyć woją wiedze i chce coś sam zrobić.

Skomentuj

A nie mozesz dac suba do bagaznika?
                Pod siedzenie to raczej nie wpakujesz stxa, no chyba ze jednego 22, do 2 bys musial miec z 300W wzmaka:)
                Ja sobie suba pod siedzeniem nei wyobrazam... chcesz miec wyrzutnie czy co?

Skomentuj

W bagażniku T4 nie moge bo tam różne duże duperle się przewozi a skrzynia by tylko przeskzadzała i się niszczyła a tak bym pod siedzonkiem dobrze wygłuszył i bedzie ustawiony do klapy bagażnika tak jak normalnie i bas bedzie tyłem wqychodził? A moglibyście polecić w takim razie jakiś wzmak 300 ?? :)

Skomentuj

a poco az 300 W?? bez przesady...kto ma podpiee 2 *8" i zapina do tego 300W...ludzie opanujcie sie...zreszta jesli glosno nie sluchasz to poco ci dwa?? one i tak sa dosyc efektywne...jak sluchasz glosno to faktycznie dwa a jak sluchasz jak przecietny zjadacz chleba to ci jeden styknie...a moze IT maly glosniczek 8" z dobra opinia tylko nie wiem czy warto go stawiac obok buszmenow i alfredow

Skomentuj

Chodzi o to, żeby słuchać tak w amier cicho i żeby było słychać ten bas bo father narzeka na te jak mówiss buszmeny, że prawie basu nie dają. Jeżeli mówisz że jedna 20 stx wystarczy to jeszce łatwiej bedzie bo skrzynie bede mógł mniejszą zrobić i wtedy pod siedzenie łatwiej wejdzie. Czy kształt skrzyni wpłynie na jakoś basu ?

Skomentuj

sprawdzales faze??

Skomentuj

tak sprawdzałem i nic...

jaki najlepzy bedzie wzmacniacz pod tą 20 i żeby podłączyć jeszcze te buszmeny pod niego?

Skomentuj

sluchaj jesli masz tak ze na jednym glosniku masz wiecej basu niz na dwoch to napewno jest problem fazy wiec zrob to porzadnie a pozniej bierz sie za suba...zreszta jak sub nie bedzie gral w odpowiedniej fazie to z basu tez nici chocbys tam podlaczyl samego XXLS`a

Skomentuj

ok już pogrzebałem w samochodzie i wygrzebałem co trzeba i poszło :P Głośniczki bassują tak jak trzeba :P

[ Dodano: 2005-08-02, 00:13 ]
                              Jaki byście polecili wzmacniacz pod GDN-27-150-4-SS i dwa buszmeny ? mniemam że chodzi mi o wzmacniacz 4/3/2

[ Dodano: 2005-08-04, 00:06 ]
                              Czy może mi ktoś pomóc ? Jaki wzmacniacz do tych głośników bedzie najlepszy bo ja naprawde nie znam sie na wzmacniaczach... Pomóżcie

Skomentuj

Czaruję...
                              X