Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer 60-RMS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kamil do takiego pokoju 22/120 nie da rady ja proponuje HW 1200 alphard to alphard glosniejszy od stx i mniejszy piecyk potrzebny a slyszalem tego hw i w 60 litrach robi rzeznie :P
    tez jakos mam zdanie pokroju Lukasza alphard bardziej do mnie przemawia jezeli chodzi o konstrukcje budzetowe

Skomentuj

ale wiesz slaby troszke ten głosniczek...... co myślicie

[ Dodano: 2005-07-29, 15:04 ]
      a co sądzicie o głośniku LW 1000 ?????????????????? nada siem do tego wzmaka

Skomentuj

Tesla ARN 150-03/4 w sam raz 60W RMS.

Skomentuj

PETERS, arn na suba???nie da rady, za malo basu :)slaba efektywnosc,nie zejdzie nisko itp.:)arn na kolumny TAK ale nie do suba

Skomentuj

no pewnie arn taki malutki nawet by nic go nie było słychać w pokoju 22m kw

Skomentuj

Człowieku miałem w BP tego ARNa i wiem co potrafi zdziałać wraz z TDA1562Q. A ty myślisz, że jea?? zasilisz tą 15stke 60W i będzie grała dobrze, a co zagra lepiej?? Większy głośnik?? Napewno nie, bo każdy układ magnetyczny ma własne straty a im głośnik wiekszy tym te straty są większe. Także przykładowo 20ka musi miec większą moc aby normalnie pracować i te 60W zbytnią ją nie ruszy. To chcesz mieć bass w takim pokoju?? z czym?? ze wzmakiem 60W, lepiej odrazu zainwestuj w większy wzmak.

Skomentuj

aha rozumniem ale wiesz powiem ci że tej 15stki nie było by włogule słychać w takim pokoju, a co do większego głosnika to coś wykombinuje, może ten wzmak nie rozrusza go w pełni ale bedzie grał lepiej niż ta malutka 15stka:)

Skomentuj

Zamieszczone przez zguba
                  ale wiesz slaby troszke ten głosniczek...... co myślicie

[ Dodano: 2005-07-29, 15:04 ]
                  a co sądzicie o głośniku LW 1000 ?????????????????? nada siem do tego wzmaka
                  Kurde slaby przeciez chlopaku ty masz 60W obys mnial te 60W czy ty chcesz wykozystac ten kanal doi suba z tego ampli 5.1 Eltaxa czy jak to sie pisze to napewno nie ma 60W!!!

Zamieszczone przez zguba
                  21:38:09 kamil (2341277)
                  bo drugie ten hw bardzo brzydko wygląa.....
                  No to ja juz sie nie wtracam do tego tematu!

Skomentuj

dalex niebęde już nic mówił na twój temat..... ale to co piszesz to ........

Skomentuj

co chcesz od dalexa ? koles dobrze ci pisze ... a kolumny robil jak ty na glosnik mowiles kupa :) wiec lepiej go posluchaj a jak nie to przynajmniej nie obrażaj.

Skomentuj

zguba ty tu sie nie wydurniaj...
                        hw graja w miare glosno i na pewno by zagral glosniej od tego stxa ale nie tak nisko itp... Szaflik dobrze pisze...
                        Wyglad głosnika o niczym nie świadczy... jak jestes za wyglądem to powinienes nie pisac na forum tylko czytac a jak juz bys wuiedzial ze wyglad to nie wszystko, to wtedy mozes zpisac...
                        LW 1000 to je padaka...
                        I wszyscy Ci tu dobrze radza zebys do wzmaka dozbieral... bo 60 W na suba do pokoju 22 mk2 to stanowczo za malo...

Skomentuj

... co do 22 STXa .. posiadam takowe ... i napędzam je 120W RMS i dopiero przy takiej mocy chodza tak jak nalezy :)

Skomentuj

Szaflik jeżeli chodzi o Dalexa to spoko, i wiesz ci powiem że za wyglądem nie jestem tylko wiesz troszke mi siem nie podoba tego alpharda hw , co do wzmaka to powiem wam ze musi już taki zostac jak na razie.... bardzo bym was prosił o pomoc w wybraniu jakiegoś konkretnego głośniczka do niego...:)

Skomentuj

Ja podobnie jak imiennik proponuje tonsila 20/80/2 porzadny glosniczek 60W na nim wrazenia nie zrobi. Testowalem go na mostku tda i spokojnie dawał rade a anwet mial ochote na jeszcze. glosno wystarczajaco jak na 20cm w 18m2

Skomentuj

spoko ale chodzi mi bardziej o coś tańszego:) co proponujecie:)

Skomentuj

zainwestuj w\ tego tonsila nie zawiedziesz sie najwyzej poczekaj dluzej dozbieraj bedziesz zadowolony. Przy tym glosniki alphardy nie grają.

Skomentuj

a coś tańszego na początek

Skomentuj

coś tańszego na początek... taaaa do dużego pokoju? hehe sorki ale duży pokój = większy głośnik basowy + większe ceny + dobry wzmacniacz...

podobno ARN 312 gra fajnie, ale to już niestety nie koszt do 60zł... to 190! dlatego mówię większy pokój to i wszystko większe

moim zdaniem powinieneś poczekać trochę i dozbierać kasy... na głośnik STX'a GDN 27-150-x-x i dobry wzmak chodźby z allegro - to już coś...

Skomentuj

zguba, jenczysz,nic nei pasuje,ja ostatnio złożyłem suba na 226-07 i będzie napędzany 100W w 11m^2 ale jak chcesz to może w tym tygodniu przytarkam go z warsztatu do domu i sparadze w pokoju 22m^2 na 60W i Ci sie wszystko wyjaśni...

Skomentuj

no może być sprubuj tak zrobić i powiesz mi jak gra

Skomentuj

Czaruję...
                                          X