Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki najlepszy i najtanszy?? co proponujecie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki najlepszy i najtanszy?? co proponujecie?

szykuje sie na wymiane glosnikow średniotonowych bo moje 60watt niewytrzymują tej mocy... niech mi ktos powie jakie glosniki warto kupowac jaka marka itp. itd
    pozdro

michalku pomysl i zastanow sie czy post ktory napisales daje nam mozliwosc pelnej odpowiedzi

dobre srednie robi tonsil i tesla z tych tanszych od stxa trzymaj sie z daleka potem jest visation i vifka

Skomentuj

Jak znam życie, to pewnie masz GDM 10/60 albo 12/60. Albo źle go zaaplikowałeś do kolumny, albo masz beznadziejną zwrotnicę (za niski pierwszy podział i za mały rząd). Pamiętaj, że zwrotnica to nie wszystko, oprócz tego głośnik musi być szczelnie oddzielony od basowego (musi mieć własną komorę lub szczelnie zamknięty kosz).
      STX-a sobie daruj, średniotonowe mają kichowate (zwłaszcza te plastikowe kosze i małe magnesy, niska efektywność).

Skomentuj

yyy bass mam w oddzielnym pudle tzn subwoofer mam... a sredniotonowy jest wlozony razem z wysokotonowym... i za holere niemoge dojsc do tego co to za glosnik... wiem tylko ze jest z tuby basowej wejęty i membrana ma 20 cm a magnes do malych nienalezy ( moze to byc powodem zbyt duzego wylotu???
        pozdro

Skomentuj

z tego postu niewiele zrozumialem...chyba musze sie do polskiego przylozyc...czytanie ze zrozumieniem te sprawy

Skomentuj

dobra powiem po ludzku!! czy średniotonowy glosnik będzie grał lepiej gdy zmniejsze wylot? (bass refleks) lub usune go calkowicie???????? teraz jazysz??
            pozdro:P

Skomentuj

sredniotonowy glosnik domowy nie ma 20cm...jedynie w PA sa takie wybryki...i nie potrzeba mu "wylotu"...i nie montuje sie sredniotonowych glosnikow w tubach basowych...poczytaj z deka

Skomentuj

Zamieszczone przez michal
                yyy bass mam w oddzielnym pudle tzn subwoofer mam...
                sub tylko uzupełnia basowy. Sub znaczy "pod" czyli gra nizej niż basowy, niskotonowy, woofer.

a sredniotonowy jest wlozony razem z wysokotonowym...
                brakuje Ci 1 głośnika

i za holere
                i za cholerę

niemoge dojsc do tego co to za glosnik...
                noname

wiem tylko ze jest z tuby basowej wejęty i membrana ma 20 cm a magnes do malych nienalezy
                mhm czyli niskotonowy z suba robi za niskośredniotonowy. Niedobrze. On tam nie pasuje.

( moze to byc powodem zbyt duzego wylotu??? pozdro
                może może, może...
                Wstaw tam głośnik niskośredniotonowy 20 cm Tonsil, wyloty pozatykaj.

Skomentuj

michal napisał:,
                  tuby basowej wejęty i membrana ma 20 cm a magnes do malych nienalezy moze to byc powodem zbyt duzego wylotu???
                  tak !!!
                  tak tak i jeszcze raz tak!!!

POWODEM ZBYT DUŻEGO WYLOTU JEST NIEMAŁY MAGNES I MEMBRANA.

teraz jazysz??
                  no ja kumam czacze. nie wiem jak inni :/ ale co tam ja już Ci wszystko wyjaśniłem, zaufaj mej wiedzy i zrób jak poradziłem.. na pewno pomoże..
                  acha i podziel sie z innymi refleksjami nad efektem, bo wiesz.. innym sie przyda..

JAK BĘDĄ UZYWAĆ "SZUKAJ" I JAK BEDA CZYTAĆ PIERWSZA STRONĘ!!!

koniec i bomba kto czytał ten trąba

Skomentuj

no dzięki wielkie za rady... zobaczymy czy cos sie zmieni
                    pozdro :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X