Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ARN 266 - 03/8

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ARN 266 - 03/8

czesc mam pytanie czy oplaca sie zrobic subwofera z gloanika ARN 266 - 03/8 ???? jesli tak to prosze podajnie (oczywiscie jesli mozecie) ile litrowa kolumna ma byc do niego ??? Z gory dzieki

czesc
    jak chcesz naglosnic szafe z koszulami to spoko, bo jako sub do pokoju sie nie(wg mnie_ nadaje, w zamknietej obudowie mala efektywnosc i kiepskie f3, a w br trudno zgadnac, mam arn226-7/8 w br i basu jest duzo, alenienieskiego ani przeyjemnego, inwestuje przez nie w ibupromy. lepiej patrz na cos z niskim fs, i wiekszym xmax
    pozdrawiam

Skomentuj

tylko buda zamknieta o pojemnosci 30-40 l srednio tlumiona wzmacniacz z 60 -100w i jazda tylko naglosnisz tym raczje pokoik do 14 -16 m kw

Skomentuj

Witam. Ja testowałem ten głośnik w zamkniętej 35l ze wzmakiem 80w w pokoju 20m kw. i grał straśnie cicho. Ogólnie nie polecam. No chyba, że dasz 2...

Skomentuj

Te ARN'y znane są z niskiej efektywności i niskiej przydatności do użytku. Do suba się nie nadają za bardzo i trzeba uważać z podawaną mocą bo czasem lubią się palić.
          To czy się opłaca zależy czy masz już ten głośnik przykładowo od wójka z za miedzy czy też masz zamiar go dopiero kupić. Jeśli chcesz kupić to zainwestuj w coś lepszego. Pozdro

Skomentuj

ja mam wsadzone 2 i nie gra to glosniej ani nizej jak badziewny tonsil 25/60/1 po regeneracji mojej:P do tego zamknieta obudowa to jeszcze gorzej na glosnik z taka efektywnoscia, zmierzylem juz 2 oba mialy fs rzedu 41-42Hz a nie jak podaje akkus 35 czy tesla 30!! w dodatku tragiczny xmax na zamknieta, pozdrawiam i odradzam (po kalkulacji 2xarn daje 118+ jeden spalony daje 177zl) mozemy miec juz cos jednego a ciekawszego i nadajacego sie do br chcociazeby arn312 z empire.pl, pozdrawiam serdecznie

Skomentuj

a ja mam ARN 226 -07-8 w pokoju i gra przyemnie. Pokuj mam 10m2 wiec chyba dlatego. do malego pomieszczenia ja gi polecam

Skomentuj

Czaruję...
              X