Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie głosnik pod Boschmana PCA-8080A ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie głosnik pod Boschmana PCA-8080A ?

Witam

Mam wzmacniacz Boschmana PCA-8080A

4x200W Moc Max (4ohm)
    2x400W Moc Max (4ohm)
    4x105W Moc RMS (2ohm)
    4x70W Moc RMS (4ohm)

Wiem ze nie jest to sprzęt (delikatnie mowiąc) najlepszej klasy.
    Chciałbym aby napędzał on skrzynie basową. Jaki głosnik, ewentualnie jakie głosniki (2 sztuki) zagrałyby w miare sensownie pod tym wzmacniaczem? Dodam ze nie jestem wybredny i nie chodzi mi o to zeby usłyszała mnie cała okolica:)

2xHertz es300 :) (nie podałeś ceny) :)

Skomentuj

To ma być do samochodu? Ile pieniędzy? Może coś na LW800 albo GDN-22-120-4? Może isobaric?

Skomentuj

Wydaje mi się ze ten wzmacniacz nie moze nawet stanąc obok tego Hertza:)
        Co do drugiego kolegi to sprzęt ma grać w samochodzie. Co do Alpharda to nie mam przekonania:)

Na cały ten "głosnikowy interes" chciałbym wydać 250zł. Wiem ze wiele po sprzęcie za taką cene nie mozna oczekiwać, ale jest tak a nie inaczej:)

Skomentuj

to bierz 2 stx22

Skomentuj

Ja tam bym wpakował 2x27 stxa:P

Skomentuj

No to w takim razie wezme te STX-y:)
              Dzięki za pomoc!!

Mam tylko jeszcze jedno pytanie. W jaką obudowe wsadzić te głośniki? (typ, litrarz, ewentualnie jakie bass-reflexy zastosować)

Sorki ze Was tak męcze, ale nie chciałbym popełnic jakiegoś błędu (jestem kompletnym laikiem):)

Z góry dziękuje za pomoc!!

Skomentuj

jak jestes laikiem to do lektury strony pomysl troche a sam ino myk zalapiesz o co w tym chodzi pozatym poszperaj w archiwym forum jest o tym glosniku duzo!!

Skomentuj

Czaruję...
                X