Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Piec wokalny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Impedancja kolumn:
    A lub B: 4 - 16 Ohm
    A + b: 8 - 16 Ohm

Glosnikow jeszcze nie zamowilem, wiec moge wybrac wersje 4 lub 8 Ohm. Ktora lepiej wykorzysta ten wzmacniacz? Przypominam, ze beda 4 glosniki.

[ Dodano: 2005-08-14, 13:34 ]
    Aha i jaka skrzynia na nie? Beda 2 pudla po 2 glosniki.

Skomentuj

A ja jednak powiem - daj sobie spokój z ARZ, to nie są dobre głośniki na estradę do wokalu, przemawia za nimi tylko i wyłącznie cena.
      Ja bym wziął głośniki 8 ohm. Podłączysz dwa szeregi równolegle i wypadkowa 4 głośników wyjdzie 8 ohm, wtedy dołączysz to pod zmostkowany A+b (bo to w końcu ma być konstrukcja monofoniczna). Można też podłączyć je w pary równlolegle i każdą parę pod jeden kanał - wtedy wypakowa jednego kanału to 4 ohm.

Skomentuj

Zrobie 2 kolumny po 2 glosniki 8 Ohm polaczone rownolegle, wyjdzie 4 Ohm i podlacze je do innych kanalow. Jakie skrzynie zrobic dla tych glosnikow?

Skomentuj

michal_skand, kurde może byś poczytał topic o tubie!
          Tam wszystko o tych głośnikach wytłumaczone,Yoshi tam chyba podawał w jakiej obudowie mogą siedzieć-closed.

Skomentuj

Temat o tubie przeczytalem caly dokladnie kilka razy, ale nie znalazlem tam nic dotyczacego normalnej obudowy. Prosze zeby ktos dla mnie wyliczyl ta obudowe, dla Was jest to chwila, a dla mnie sporo wiecej, poza tym nawet jak cos wylicze to nie bede wiedzial czy dobrze.

ARZ 6608 parametry:
            Sd: 188.7 cm2
            Fs: 71.4 Hz
            Re: 7.54 Ω
            Qms: 3.12
            Qes: 1.17
            Qts: 0.85
            Le: 0.45 mH
            Vas: 27.0 l
            Mms: 9.2 g
            Cms: 0.54 mm/N
            Bl: 5.16 Tm
            Xmax: 1.9 mm

Wymiary [mm]:
            Thick: 5,5
            Depth: 74,5
            Magnet depth: 24
            Magnet: 72
            Basket: 174
            Outer: 200
            VCd: ?
            Dvol: ?

Skomentuj

Prosze zeby ktos dla mnie wyliczyl ta obudowe, dla Was jest to chwila, a dla mnie sporo wiecej
              pierwszy post napisałeś 10 dni temu..
              czasu było sporo, tylko jak rączki w kieszeniach.. eh.
              a napisane wyraźnie na 1szej str jak sie liczy..

daj chłopaku sobie szanse.. policz.. napisz na forum co policzyłeś, wklej wykres, zapytaj czy inni myślą że jest ok.. poprawią Cie, zobaczysz.. ale za Ciebie nikt tego nie zrobi.

Skomentuj

Czaruję...
              X