Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowa o kształcie kuli gdzie br

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Obudowa o kształcie kuli gdzie br

Witam

Właśnie zrobiłem obudowę w kształcie kuli do gdn 13/40/2 zastanawiam się gdzie dac port br.
    Proszę o radę

Pozdrawiam
    WIT

ja bym dał z tyłu, bo z przodu albo z boku dziwnie by wyglądało...
    a tak wogóle to z czego zrobiłeś tą obudowę??

Skomentuj

Zygmunt, Jak BR z tyłu to...gdzie terminal? :) W sumie można zaciski, np. poniżej BR...

A obudowę to chyba najłatwiej robić z pierścieni drewnianych.

Skomentuj

Witam

Dlaczego kula to proste wg Pana Witworda jest to obudowa najlepsza jeżeli chodzi o kształt.
        Jak wiemy kształt ma wpływ na charakterystykę kula ma najmniejszy.
        Jest trudna do wykonania i diabelnie sztywna .
        Nawet mój sub pracuje w takiej obudowie .
        Jak zdobędę cyfrówkę to zrobię zdjęcia na forum
        Jeżeli chodzi o terminale to używam wtyczek typu speakon

Pozdrawiam
        WIT

Skomentuj

w sumie to wszystko zależy od tego z jaki sposób ta obudowa stoi na podłodze... masz jakiś stojaczek czy coś? bo br możnaby wtedy dać od dołu.

Skomentuj

A gdzie kula ma tylek a gdzie twarz?
            :)

Skomentuj

Witam

Jak widać po zastosowanych głośnikach są to małe kolumny więc będą stały na stojakach.
              Technicznie można dać br od dołu ale jest to kłopotliwe.
              Lepiej było by dać z tyłu tylko nie wiem czy można.
              Pytanie Pana Marka gdzie kula ma twarz ? Nie wiem co mam przez to rozumieć czy chodzi tu o zamontowanie głośnika .
              Jeżeli tak to po zrobieniu kuli poprostu sciołem kawałek kuli aby wmontować głośnik.
              Czy można dać br pod kątem 45 stopni w stosunku do głośnika?

Pozdrawiam
              WIT

Skomentuj

Zamieszczone przez WIT
                Czy można dać br pod kątem 45 stopni w stosunku do głośnika?
                Wydaje mi się, ze nawet lepiej by tak było, a najlepiej jakby br był a końcu zakrzywiony, bo wtedy fala bezpośrednie nie będzie skierowana w tunel.

Skomentuj

WIT jak zrobiles kule? Chcialem jaksi czas temu zrobic na tym samym glosniku kolumny w kulistyhc obudowachm ale koniecznie drewnianych. Myslalem o pierscieniach polaczonych ze soba, ale doszedlem do wniosku ze przy moim warsztacie jest prawie niemozliwe wykonanie idealnej kuli. Natomiast stolarz krzyknal mi taka cene ze zrobienie kul ze postanowilem poczekac, moze kiedys bede mial wiecej pieniedzy i zlece ich zrobienie.

Skomentuj

Witam

Obudowa jest zrobiona z laminatu . Coś takiego jak kolumny Nautilius firmy B&W .
                    Jest bardzo sztywna .

Pozdrawiam
                    WIT

Skomentuj

Napewno wlozyles w to sporo pracy i wysilku, ale mysle, ze warto bylo :). W jaki sposob uzyskales ksztalt kuli. Interesuje mnie krok po kroku jak to robiles, mysle ze nie tylko ja bede ciekaw.

Skomentuj

to prawda, mnie zrzera ciekawośc. Mam nadzieję, że są jakieś fotki w czasie tworzenia kuli?

Skomentuj

Witam

Wyżej w postach napisałem że nie mam aparatu jak tylko zdobędę to umieszczę konstrukcję na stronie internetowej.

Pozdrawiam
                          WIT

Skomentuj

Interesuje mnie krok po kroku jak to robiles, mysle ze nie tylko ja bede ciekaw.
                            oj tak ciekawe, ciekaweWIT, nauczaj jak sie kule robie:) najlepiej tak lopatologicznie my tu jeszcze na kwadratach zyjemy:(

Skomentuj

Czaruję...
                            X