Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jakie głośniki ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jakie głośniki ??

Witam!

Mam pytanie.

Dostałem dzisiaj obudowy chyba Diorowskie, na dwa głośniki 20cm, 11cm i 7cm.
    Ich wymiary to:
    szer-30cm
    gł-28cm
    wys-74cm
    I moje pytanie wiąże się z tym jakie głośniki w to wstawić?

Na basowe myślałem o Alfredzie lw800, bo jest tani.
    nad środkami i gwizdkami się jeszcze nie zastanawiałem.
    Ale chciałbym to złożyć jak najtaniej.

Proszę o pomoc, ewentualnie propozycje głośnikowe.

POZDRAWIAM!

Obudowy mająponad 50 litrów objętości, więc IMHO to za dużo dla LW800.
    Ściągnij sobie WinISD i symuluj dostępne głośniki w obudowie, którą posiadasz. Dobierz w ten sposób głośnik niskotonowy, a do niego dopiero średniaka i wysokotonowiec.

Skomentuj

Quester ale tam sa otwory na 2 glosniki 20cm:), czyli po 25 litrow na jednego :)

Skomentuj

ale obudowa nie jest odgrodzona niczym. nie ma ścianki działowej. wszystkie głośniki mają tą samą komorę. A gdyby zrobić tak że odgrodzę głośniki basowe? zeby miały oddzielne komory? albo zrobić tak że jeden głośnik będzie głośnikiem pasywnym?? chodzi mi o to żeby zrobić to dość tanio i dość dobrze....przepraszam za moje pytania, ale jestem laikiem w tyych sprawach :/

POZDRAWIAM

Skomentuj

Glosnikow basowych nie musisz od siebie oddzielac, ae sredniotonowy tak, jak nie kupisz sredniotonowca w obudowie, to bedziesz musial do niego jakas komore do niego zrobic.
          Jakim wzmkaiem dysponujesz i ile kasy na calosc:>?

Skomentuj

no o środku to wiem że muszę odgrodzić.
            Wzmak to Unitra WS503, ponoć 2x45W...
            Co do kasy...hmm.....tu jest gorzej bo nie wiem ile mam uzbierac :P wlasnie dlatego chcialem LW800 bo za 4 glosniki dam 120zl....po 30zl sztuka..
            Ale tak ze 150to co najmniej na to mam...
            BTW, mam do sprzedania płytę głóną Epox'a EP-8RGA... nikt sie nie skusi ?? :P
            POZDRAWIAM

Skomentuj

Jak wzmak 2x45W to ciezko bedzie po 2 basowce na strone.... na jednego to troche malo:P

[ Dodano: 2005-08-06, 10:37 ]
              Poczekaj az kto inny Ci odpowie bo mi do wzmaka 2x45W nic do glowy nie przychodzi....

Skomentuj

no wlasnie to jest dla mnie dziwne.. mialem przedtem wzmaka unitry modelu nie pamietam ale ponoc 2x25W.. napedzal spokojnie kolumny na alfredach lw800, jeszcze je wypluwal.. myslalem ze ten bedzie w stanie napedzic dwa takie glosniki??
                No a jak sie myle to moze jakas Tesla albo STX???
                Nie mam bladego pojecia...
                Ale wiem jedno :P ze wzmaka bede zmienial, tylko jeszcze nie wiem na co :P heh, chcialem cos albo kwadrofonicznego albo 5.1... moze jakis Pioneer??

POZDRAWIAM

Skomentuj

Zamieszczone przez Korab
                  no wlasnie to jest dla mnie dziwne.. mialem przedtem wzmaka unitry modelu nie pamietam ale ponoc 2x25W.. napedzal spokojnie kolumny na alfredach lw800, jeszcze je wypluwal..
                  POZDRAWIAM
                  To chyba raczej wzmak sie przesterowywal...

Skomentuj

mozliwe.. nie kloce sie bo nie wiem.. znajomy ma prawie ze identyczny wzmacniacz tylko firmy THOMSON (tez unitra tylko na export) no i nie ma jednego filtra ktory ja mam.
                    Ma podlogówki tylko że na głośnikach 2x25cm..pudła troche większe od moich, i musze powiedzieć że mu to ładnie śmiga.. dlatego chciałem takie same zrobić. to nie musi grać bardzo głośno, ale chciałem żeby od czasu do czas usąsiedzi mnie usłyszeli :P głównie to chodzi mi o granie jakiegoś Rocka, Metalu...czasem Techno.. no i oglądanie filmów..Wiem że Alfredy nie są zbyt dobre ale są tanie, dlatego je wybrałem.. pomóżcie....
                    POZDRAWIAM

a gdybym zrobil tak ze przerobil te obudowy? zawsze chcialem miec slupki ale nie musza byc takie szerokie..tylko ze u mnie zapal do robienia obudow jest kiepski...myslalem o czyms takim cienkim, zeby wlozyc w to dwa glosniki, jakis średnioniskotonowy i wysokotonowy? jakaś Tesla albo STX?? co o tym myślicie ??

Skomentuj

to moze tesla 226? ma mneijsze wymaganie mocowe i gra ladniej;p

Skomentuj

jednak wlożę w to STX GDN-20-80-8-SC.
                        Tylko nie wiem teraz jakie środki i gwizdki??

Skomentuj

duzo lepiej sprawdzą się tam 22/120/8SC

Skomentuj

ale cena.... ja chcialem to jak najtaniej zrobic... chyba ze dorobie przednia scianke nowa na jeden glosnik 20cm, i zrobie przegrode.. ?

Skomentuj

Czaruję...
                            X