Witam. Niebawem razem z kumplem zamierzamy zacząć budowe skrzynki do samochodu. Ma być zbudowana na głosniku STXa 27-150-4-SS który napedzany bedzie Blaupunktem GTA 2100. Bylismy u jednego gościa który zajmuje sie budową systemów caraudio i on odradza ten głośnik (naczytałem się na forum że wcale nie jest zły) i za chwilę złapał za BLOWa R250 i mówi "ten będzie lepszy" No własnie co to wogóle za firma?? Na 90% jestem pewien, że powiedział tak żeby wepechnąć nam ten głośnik. Pozatym jak zobaczył nasz projekcik powiedział że to nie zagra i że wogóle to skąd ja wziąłem wymiary BR... (40Hz 7cm na 12cm) Dodam że wszystko liczyłem w WinIsd a także szczegółowo przeglądałem forum. Co o tym myslicie?? Pozdrawiam czekam na odpowiedzi.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Opinie na temat firmy BLOW
Collapse
X
-
ja sądze że to po prostu "wkręta", nie pakował bym się w jakieś "BLOW" - właśnie czy ten głośnik miał podane parametry T-S przez producenta?
nie martw się STX 27/150 na pewno będzie dobry do auta... blow'a nikt nie sprawdzał nigdy, a o STX 27/150 często się mówi na forum!
pozdrawiam
[ Dodano: 2005-08-12, 19:52 ]
aha i http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59503592 - to mówi samo za siebie... te 400W maks!!! i oprócz tego żadnych parametrów t-s! jedynie wyższa cena.
-
Szukałem w necie informacji na temat tej firmy i nic nie znalazłem, nie ma nawet strony producenta a tymbardziej parametrów. Zostajemy przy STX - aha a ten głośnik co chciał nam ten koleś sprzedać (za 100zł) na allegro jest za 75zeta. Dzięki, jak zrobimy skrzynke to może umieszcze gdzieś linki. Pzdr.
Skomentuj
-
Nie patrzcie na ceny na allegro, bo zanim tam towar się znajdzie, przejdzie przez kilku pośredników i znacznie zyska na cenie. BLOW można kupić w Prolechu (www.prolech.com.pl). A-250 kosztuje niecałe 50 zł (praktycznie tyle co STX). Ale za to modele 20 cm i 16 cm są super tanie i to skłoniło mnie do zakupu 4 sztuk A-165. Chętnie bym to wszystko pomierzył, ale wciąż jeszcze nie opanowałem obsługi SW. A bez tego to mogę tylko powiedzieć to co widać gołym okiem - głośniki mają duże magnesy, ładne membrany i kolorowe pudełka.
Skomentuj
-
MAGIK chodzi mi o blow ridera i deep throat :P hahahahah ZNAWCA :P
co do BLOW wlazlem na prolecha i tak
a 165 to jest alphard dw 65k tylko róznią sie kopułka :P
model v to w alphardzie w takiej skrzyni z lusterkiem i neonkiem :P
a model z czerwona membrankoa i trójkacikime to DIBEISI BARDZO KOZACKA FIRMA TEZ MA TAKIE MEMBRANKI :P
Skomentuj
-
Byłem dziś u kumpla który ma w aucie głośnik BLOW X300. Powiem szczerze, że wygląda nawet nieźle ale dźwięk to dosłownie dno. Co lepsze spytałem ile dał a on : 450 ale to po znajomości od tego gościa z caraudio. Zatkało mnie na stronie www.prolech.com.pl identyczny głośnik jest za ok 160zł. Normalnie nóż sam sie w kieszeni otwiera...
Skomentuj
Skomentuj