Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

LW 800-nowa aplikacja

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

o tej dziurze to nie musisz mi pisać, bo wiem, trochę się już na forum siedzi, ale teoria z praktyką czasem się mija, jeszcze nic nie robie, ale się poważnie zastanawiam. Chciałem zrobić kolumienki które będą robić rzeźnie basową, koleś jakby posłuchał to zaraz pewnie by je ode mnie kupić On ma manie basu, zresztą ja też zaczynam dostawać;-) Podłączałem tego lw800 i po małej korekcji korektorkiem gra oki, powiedziałbym do przyjęcia, nie razi w uszy, ale siódmy cud świata to też napewno nie jest:-) Tylko zastanawiam się jak podłączyć dwa do jednej zwrotnicy, kolumnami się jeszcze nie bawiłem więc jestem zielony. jak miałbym dwa lw i zwrotnice dwu drożną to ++ i -- na niskio-średnie(4ohmowe i dałoby to wtedy 8, zwrotnica byłaby siakaś gotowa 8ohm)??

p.s. miałem już różne plany na kolumny, ale nie powypalały z różnych powodów, tak to w życiu, a teraz za dużo kasy nie mam, dlatego zastanawiam się nad takim rozwiązaniem. Do techno chyba byłoby fajne:-)

Skomentuj

Jeśli masz zwrotke 8Ohm to łączysz głośniki szeregowo(2x4Ohm)i po sprawie.Ale uważaj żebyś nie umoczył,słuchałem infinity,przez pól roku,to nie ta klasa.Lepiej daj se luz bo chińszczyzną ich nie przeskoczysz,niestety.No i nie 2-way.
      PZDR

Skomentuj

Przemyśle to. Byłem u kolesia nieraz i wiem jak grają te infinity, jeden głośnik kosztuje 1400zł(nie pamiętam dokładnie modelu, ale pokazywał mi w gazecie, głośniczki ma ze stanów), ale co z tego, ten lw może gra słabiej, ale czadu dać naprawdę porafi, to po pierwsze, a jakością basu też naprawdę wiele nie ustępuje. Porównywaliśmy sprzęt koło siebie więc wiem co mówie. Naprawdę jestem zdziwiony tym jak ten lw gra, jakoś inaczej niż wcześniej...:-)

Skomentuj

Adam cos ci powiem.To sa wrażenia subtelne,aby odczuć faktyczną różnice musiałbyś poświęcić wiele godzin,przerzucić masę płyt aby usłyszeć róznice.Ale wierz mi,lw do infinity to jak maluch do bmw.Nie warto se dupy kręcic.
          PZDR

Skomentuj

Nie wątpie w to, zapomniałem napisać, że testowaliśmy na techno, albo HH. Pomyślimy, pożyjemy, zobaczymy :-) Pozdro

Skomentuj

jak włączysz suba na innym głosniku, chociazby alfredzie powiedzmy cw1002c niemówiac o lepszych przetwornikach, to bedziesz ponownie w szoku z powodu że jednak ten LW to kicha totalna ) a nie porównuj do subó firmowych bo niema sensu, jak wuajszek wyskoczył mi ze swoim kinem domowym LG z sumpermarketu za 800zł i chwalił sie ogromnym basem z głosnika 14 cm to jak mu lw włączyłęm to oniemiał heh oczywiscie na tda7294 .. on jest tylko do w miare głośnego łupania na pokaz jak to dudni :)) ale nie ze gra pieknym i soczystym basem czy jak to tam okresliłeś heh nerwicy można dostać słuchajac dłuzej przy wiekszej mocy, a nawet ciszej, monotonnia zabija ... lepiej zrób te kolumny na 2x arn226 a najlepiej 188 niż na tych alfredach heh,

Skomentuj

Tak się składa, że mam też subwoffer na Cw1002c i gra on słabiej niż ten lw. Bas jest podobnej jakości, za to skrzynka więcej miejsca zajmuje i nie jest za głośno, lw potrafi dać więcej czadu. Na początku było wszystko na korzyść cw, ale ostatnio jak porównywałem ( z tydzień temu) to zmieniłem zdanie i uznałem, że wolę lw, jest głośniejszy, mniejszy i jakość jest podobna:P :-) Pozdro

Skomentuj

A jak się ma LW800 do STX'a23 ? Pytam bo STX'a 23 nie słyszałem a LW800 faktycznie dudni nieprzeciętnie....

Skomentuj

Nie kumam, mi tam nic nie dudni!!!

Skomentuj

Jak nie jak tak ?? Chyba że masz go w pokoju z 20 m2 to tak bardzo nie słuchać ...

Skomentuj

Mam go w około 15m2. Gra naprawdę nieźle i napewno nie dudni. Gra w sumie czysto, ale jak wiadomo bez rewelacji. A ktoś wie gdzie najtaniej kupić ten głośnik, tak w granicach 25-30zł??

Skomentuj

A ty go masz samego jako suba czy w kolumnach ? Bo kolega teraz chce zbudować coś 2drożnego i myśli nad tym LW (zobaczcie posta wyżej)

Skomentuj

Overclocker,daj se spokój z tym badziewiem,szkoda kasy i wysiłku.W dwóch drogach to już porażka totalna,musisz wysoko ciąć a tym samym pozwalasz mu na granie pasmem które cholernie kaleczy.Już lepiej STX,nie wiele gorsze od tonsila(ale w końcu okazuje sie że to też tonsil) i nie dudnią jak w beczce.Ostatecznie jakaś tesla,ale jej osobiście nie lubie,bez charakteru...
                            PZDR

[ Dodano: 2004-09-11, 21:47 ]
                            Adam,tylko w eltaju-25 zeta plus VAT

Skomentuj

Może trafiłem jakiś cudowny model po wygrzaniu:P Jak to w eltaju, oni w cenniku piszą, że chyba 50zł. Można od nich zamówić za te 25zł + vat??

Skomentuj

Niestety,tylko dla znajomych,jakbyś wcześniej krzyknął to bym więcej wzioł.Tera na statek czekają.
                                PZDR

[ Dodano: 2004-09-11, 21:52 ]
                                A ile szt. potrzebujesz?

Skomentuj

Myślałem o 1x albo 3x, wersja 8ohm'owa.

Skomentuj

Dowiem sie jutro,może cos wyskrobią.
                                    PZDR

Skomentuj

umberto czemu twierdzisz że stx wywodzi się z tonsila ?? bo jak na mój gust to stx powstał od zera. śledze rozwuj tej firmy i przezyła juz jedną rewolucje (wprowadzenie serii SC SS i SW ) teraz szykują coś nowego (juz z pół roku.....) ale w porównaniu z początkami (seria pp ) to juz osiągneli jakiś poziom. mają kilka dobrych modeli.

Skomentuj

SW,z tego co wiem to wilcza część produktów STXa pochodzi wprost z magazynów tonsila,nie sa to całe głośniki ale poszczególne elementy typu zawieszenie,cewka,magnes a nawet membrany.Z tym że są to elementy nie spotykane u nas na rynku pod marką tonsil,dlatego jest ciężko to normalnie zauważyć.Zresztą przy tak dosyć bogatym asortymancie STX nie jest w stanie być samowystarczalny,niestety.
                                        PZDR

Skomentuj

pewnie to co biorą od tonsila to te leprze modele... no nic nadal mam wontpliwości.... te membrany nawet niesą w stylu tonsila to samo kosze i magnesy (co prawda są mocniejsze i to zdecydowanie niz w alfredach ale...) a nabiegunniki przypominają bardziej produkty alpharda niz tonsila....

Skomentuj

Czaruję...
                                          X