Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JBL czy Pioneer ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JBL czy Pioneer ???

Chce kupic subwoofer do samochodu i zastanawialem sie poczatkowo nad Pioneerem TS-W306 C lecz pozniej wyczytalem ze pioneer robi raczej slabsze glosniczki dlatego zaczolem zastanawiac sie nad JBL em GT4 - 12. Pomozcie wybrac i jesli macie jakies inne propozycje to chetnie poslucham ale niech beda w podobnych cenach jak te ktore podalem.

Zobacz topic troche nizej:
    http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=4622

Skomentuj

no ale o JBLu nie widze tam nic. Powiedzcie ktory lepszy z tych dwoch i dlaczego ? Chce w miare szybko dokonac zakupu poki mam troche wolnego czasu zeby sie z tym pobawic.

Skomentuj

zdecydowanie JBL GT4 jest to znakomita seria w porownaniu cena/jakosc nie ma sobie rownych, gra glosno i nisko z niezlym wykopem przy czym nie potrzebuje jakiegos ogromnego wzmaka calkowicie wystarczy mu 200-300W RMS mialem juz kilka takich glosnikow i zrobilem na nim sporo subwoferkow do aut, sam nawet oststnio jeszcze go uzywalem, najlepiej zastosowac go w 55L BR wtedy wyciagnac z niego mozna max mozliwosc, dostaniesz do niego kartke z obudowami i wykresami a wiec nie warto bawic sie w winISd

Pozdrawiam

Skomentuj

Ja dodam pomiar tsw306c.

(tylko podstawowe parametry sa mierzone)

O jbl gt4-12 rownierz slyszalem duzo pozytywnych komentarzy, jednak go nie mialem.

wisnia
          Przymierzam sie do es250 badz bsw124II (dla wlasnego urzytku), masz mzoe jakies doswiadczenia z tymi glosnikami ?
          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

zdecydowanie JBL GT4
            poparcie.

Skomentuj

Wielkie dzieki. Tak cos myslalem ze bedzie to JBL

[ Dodano: 2005-08-15, 21:31 ]
              A i jeszcze jedno. Wlasnie dostalem odpowiedz na innym forum odnosnie tego JBLa i pewien osobnik zarzuca mu ze gra "nudno" tzn. ma slabo kontrolowany bas i raczej nie gra tylko dudni ? Co o tym sadzicie ? A i polecano mi rowniez Hertza 250 jest on w podobnej cenie i wiem ze jest b.dobrym glosnikiem ale brak mi tych 5 cm :\ Wolalbym 30 cm glosniczek ale moze blednie rozumuje wiec prosze o odpowiedz.

Skomentuj

Zamieszczone przez magik
                zdecydowanie JBL GT4
                poparcie.
                Poparcie po raz kolejny, przyznaje sie bez bicia ze tego JBL nie slyszalem (czytalem tylko opinie), natomiast pionka slyszalem i nie przekonal mnie niczym szczegolnym, wlasciciel nie potrafil odroznic go od stx32/300/4ss wiec chyba cos w tym jest.
                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

JBLa i pewien osobnik zarzuca mu ze gra "nudno" tzn. ma slabo kontrolowany bas i raczej nie gra tylko dudni ?
                  zapytaj czym go napędza. tak być raczej nie powinno bo to zacny głośnik.

A i polecano mi rowniez Hertza 250 jest on w podobnej cenie i wiem ze jest b.dobrym glosnikiem ale brak mi tych 5 cm :\ Wolalbym 30 cm glosniczek ale moze blednie rozumuje wiec prosze o odpowiedz.
                  no może i źle bo jednak średnica to nie wszystko.
                  powiem tak: wolisz mięsisty bas bierz hertza, mimo że mniejszy.
                  powiem nawet inaczej.. mi przypadł do gustu bas z głośnika 8' i to wcale nie przesada..
                  wole basik bardzo "elitarnie" brzmiący i po odsłuchach zdecydowałem sie na IT mds 08 i z takim jeżdzi mój samochodzik.. ja po prostu mam takie preferencje do basu, i Tobie również proponuje odsłuch przed zakupem.

pozdrawiam, magik.

Skomentuj

Niestety nie mam mozliwosci odsłuchu ale i tak mi pomogliscie. THX

Skomentuj

Czaruję...
                    X