Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX 23 - 120 - 8 SC jaka buda i strojenie ?? :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX 23 - 120 - 8 SC jaka buda i strojenie ?? :)

WITAM !!! Zabieram sie za kolumny opartych o przetwornik basowy STX 23 - 120 8 - SC i mam lekki problem z wyborem pojemnosci i strojenia dla tego glosnika. Wsadzilem parametry do WINISD i program sugeruje obudowe 13L strojona na 51Hz (obudowa z deka mala tak mi sie wydaje) Pobawilem sie troszki charakterystyka i doszedlem do czegos takiego:
    buda bas reflex 40L strojenie kolo 42 Hz

Moge prosic o wasze sugestie na ten temat :) ?? Bede wdzieczny :)

Pogrzeb tutaj,poczytaj,nie za łatwo byś chciał?
    PZDR

Skomentuj

nom na temat tego 23 120 8 sc troche nic nieznalazlem :/ chyba ze zle szukalem :/

Skomentuj

bo forum padło i poszło w piz... o tym głosniku, pozatym ja bym obudowe dał tak z 30-34 litry a strojenie dobrał w granicach twojego

Skomentuj

obudowa 25-30 litrów strojenie w okolicach 40Hz. parametr mozesz śmiało brać ze strony STX'a myśle że seria 23/120/**SC ma akurat niezłe

Skomentuj

Dzieki wielkie :) troche te gorki mi sie niepodobaja ... ale zobaczymy jak to smiga :) .. czy myslicie ze TDA7294 poradzi sobie z ich napedzeniem ?? (beda to kolumny 3 drozne z tym glosnikiem basowym.. :)

Skomentuj

będzie całkiem nieźle ale chyba korzystniej by było kupić ten głośnik w wersji 4 ohmowej

Skomentuj

I co masz tego STX'a ?? Bo ja też chcę kolumny na tym robić a nie wiem jak śmiga POzdrO

Skomentuj

ojjj do kolumn to jeszcze dluuga droga :) narazie czekam na paczke z stx'a :) jak cos zrobie dam znac :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X