Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

peerless xls 12 i membrana

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

peerless xls 12 i membrana

wlasnie zamowielem ww zestaw i mam pytanie czy ktos go sluchal jaka wielkosc obudowy ,jaki wzmak (ma w tej chwili 400 W rms 4 ohm)
    Sub bedzie sluczyl do kina glownie i czasem na glosnie imprezki

wzmacniacz kolo 300W pa300 plyki juz masz a buda wedle woli na elektrodzie jest projekt jeden no i na akustyku jakos tam napisali czego sie mozna spodziewac po poszczegolnej objetosci obudowy. pozdro

[ Dodano: 2005-08-19, 02:07 ]
    http://elektryk.info/tematy_59.htm sorki to nie elka była ale tyle tych forów sie narobiło ;p

Skomentuj

od razu sprowadze cie na ziemie ten glosnik nie bardzo nadaje sie do super glosnego sluchania muzyki duze x max robi swoje chodz potrafi dac czadu ja jednak mam dwa tak na wszelki wypadek

z membrana bierna glosnik moze pracowac w budzie od 40 l - 70 ja najbardziej polecam 50-60 wzmacniacz hmmmm 400w go rozbuja ale jeszcze jaki to jest wzmak to musi byc naprawde pozadny bo i glosnik tego wymga

co do basu ba nie jest super szybki wiadomo glosnik zbudowany w oparciu o wymagania certyfikatu thx wiec raczej do kina w kinie miekki basik potezny niski ( powinien znalesc sie filtr subsoniczny glosnik osiag potezne wychylenia wiem ze jest do tego przystosowany ale nie zazkodzi) troche gubi szczegułu nie wybrzmiewa 1000 roznych dzwiekow w muzyce sprawdz sie dobrze ale w kinie pokazuje swoj majestat zreszta sam sie przekonasz

oanietaj tylko zeby buda byla bardz ale to bardzo solidna scianki z 40 mm nie sa przesada glosnik wytwarza potezne cisnienia

Skomentuj

wzmak to 4 pary mosfet zasilane z poteznego trafa 600W napiecie jakkies 65-70 V kondensatorow duzo wiec powinno wystarczyc>
        co od niego wymagam- ma sluzyc glownie w kinie i to jest jego zadniae zebyu nisko gral grzmial i mruczal,czasem na jakis imprezkach glosnych.
        Mam teraz power 12 ale jej brakuje czasem niskosci i dlatego zdecydowalem sie na zmiane glosnika a poza tym lubie robic cos nowego.

Skomentuj

Jak tego juz nie widziales to sobie luknij poglądowo.
          http://www.akustyk.com.pl/sub/XLS12.html
          Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
          Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

o tp badziesz mial porownanie xls gra odwrotnie do powera
            nisko miekko ale gubi szczeguly i brakuje mu tego wykopu w brzuszek

Skomentuj

Czaruję...
            X