Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mac Audio Nitro 250

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mac Audio Nitro 250

Kupiłem skrzynke Mac Audio Nitro 250 (220/440 rms/max). Podłączyłem ją na mostku pod wzmacniacz Boschmann PCA 8080A (4x200 max 2x400 max 4x105 RMS (2ohm)
    4x70W Moc RMS (4ohm) ). Problem jest taki ze skrzynia zamiast grac "puka" i wydaje inne odgłosy nieprzypominające muzyki:) Nie wiem w czym lezy problem, czy to wina wzmacniacza czy skrzynki. Okablowanie wydaje mi się odpowiednie(spokojnie mogłoby zasilic małą elektrownie:)).
    Prosze o pomoc.

no to jakie sa te kable i jak sa połączone?

nie wydaje mi sie żeby taki zestaw mógł cokolwiek innego niż "pukać".. bo to poziom alfredów, kingwoodów i firstów.. czyli nie gra.

moze cos sie da z tym zrobic ale nie napisałes:
    1) jak masz to połączone?
    2) jak plączyłeś pod wzmak?
    3) jakie masz kable prądowe i jak połozone?
    4)jakie masz kable sygnałowe i jak położone?
    5) jakie masz radio????????????????????????????????????????????? ????????????
    6) z czym to gra czyli co masz z przodu?

[ Dodano: 2005-08-21, 16:34 ]
    BTW boshman robi dobre golarki :)

[ Dodano: 2005-08-21, 16:38 ]
    Podłączyłem ją na mostku pod wzmacniacz Boschmann PCA 8080A (4x200 max 2x400 max 4x105 RMS (2ohm)
    4x70W Moc RMS (4ohm) ).
    to on am w mostku ze 140 W rms?? no a skrzynka z tego co piszesz 220 W rms.. łe.. słaby ten boschman..
    z kolei nie ma sie co spodziewac ze Mac Audio zagra rewelacyjnie...

moim zdaniem wina o którą pytasz leży po stronie "całego zestawu"

Skomentuj

Nie spodziewan się za zagra rewelacyjnie, ale w tej chwili to jest "klaskanie". To u kumpla na 4 kanałowym, 600-set watowym Tonsilu grał o niebo lepiej(nie wiem ile ten tonsil miał rms na mostku). Więc nie wiem czy ja to zle podłączyłem czy ten wzmak nadaje się na zyletki.
      Z jednej strony kabel zasilający 10-tka. Kabel masowy tez 10-tka. Drugą stroną puszczone kable sygnałowe 5-tki(chyba) Radio na kompakta JVC seria KD jaki model dokładnie to w tej chwili nie wiem:)
      Skrzynia podłączona w mostku(+ z jednego kanału, - z drugiego)KAble sygnałowe na wejsciu podłączone do tych kanałów z których biore + i -.
      Nie znam się na tym za bardzo więc moze coś pokręciłem przy podłączaniu:)

Skomentuj

a masz jakies inne kolumny zrby podlaczyc pod tego boschmana?

Skomentuj

Niestety nie mam nic innego co mogłbym podłączyć -z tego wynika- pod tą imitacje wzmacniacza.
          Inny moj kumpel kupił sobie jakiegos targowego Dibaise za 200zeta, podłączył tylko pod radio i w porównaniu z moim zestawem to mu napierdziela nieziemsko.
          Jestem po prostu załamany:)

Skomentuj

Boże widzisz i nei grzmisz :| Nie pisz że Dibeisi gra ninezemsko bo to shit gorszy od alpierda,wiem co mówie bo miałem.....

Skomentuj

Wiem ze Dibeis to badziewie jakich mało. Teraz wyobraz sobie ze ten Mac Audio gra znacznie gorzej niz Dibeis (w porownaniu z Mac-iem "napierdziela nieziemsko").
              Jestem kompletnie zdezorientowany i nie wiem o co w tym wszystkim chodzi.

Skomentuj

skoro sie boisz ze źle podłączyłeś to:

po kolei tak:
                -kabel zasilający z akumulatora do wzmaka +
                -kabel masowy do masy lub z powrotem do aku, zdania podzielone.
                -kable zasilający i masowy moga być puszczone razem, np w prawym progu.
                -kable sygnałowe !!!z wyjscia z radia chincz!!! puszczone jak najdalej prądowych
                -prądowe jak najgrubsze, 10tka powinna być ok choć ja mam 25 :)
                -pod wzmak podłączasz sygnałowe tam gdzie ich miejsce, tam chyba są oznaczenia typu LP lub line in
                -kable prądowe + i - tam gdzie ich miejsce w wzmaku, są oznaczenia.
                -teraz kabel głośnikowy jeden od jenego kanału do + drugi od drugiego kanału do -
                -analogicznie kabel głośnikowy do +/- na skrzynkę.

jeśli nie gra to po prostu takie jest jak jest i nic sie nie da z tym zrobić bo to shit okropny co tu duzo mówić.

[ Dodano: 2005-08-21, 20:12 ]
                To u kumpla na 4 kanałowym, 600-set watowym Tonsilu grał o niebo lepiej
                moze jednak wzmak na zyletki przerób.. ? nie wiem co ci poradzić.

[ Dodano: 2005-08-21, 20:14 ]
                z jeszcze jednej strony z kad twój kumpel tki wzmak dostał

acha moze nie ustawiłeś cięcia dla wzmaka? jak ustawiłeś filtr na wzmaku? moze tu jest zagwozdka ze gra pełnym pasmem lub go obciąłeś za nisko?

Skomentuj

No i tak podłączyłem ten wzmacniacz (chyba go pochlastam młotkiem)
                  Na wznacniaczu jest taki przłącznik High-Low. ustawiłem go na Low (więc skrzynia nie gra pełnym pasmem). Dodtakowo jest jeszcze jakieś pokrętło "Gain"
                  Wiem ze sprzęt nie jest najlepszej klasy (delikatnie mówiąc), ale na pewno nie chce mi się wierzyć ze gra az tak kiepsko.
                  Jezeli masz kable 25-tki to pewnie wozisz jakąś małą elektrownie w samochodzie:) Mnie na taki sprzęt niestać

Skomentuj

Czaruję...
                  X