Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czy to oryginalny 11/100?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czy to oryginalny 11/100?

panowie i na mnie przyszła pora... Nigdy nie mialem do czynienia z tanszymi glosnikami powiedzcie czy to oryginalny gdwk 11/100 bo nie mam pojęcia... http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=61537083

nie wiem ta kopulka wyglada jakby byla z stx

Skomentuj

wyglada jak oryginal.

Skomentuj

ale po takiej cenie?? chyba wyniesione po kryjomu z fabryki...

Skomentuj

wyniesione na 100% bo tonsil w takiej cenie pewnie by nawet odpadu nie sprzedal - pytanie tylko w ilu czesciach wychodził ten glosniczek :P

Skomentuj

Pytale m goscia czy ma note katalogowa do tych glosnikow i nie odpowiedzial mi do dnz dzisiejszego, a czekam juz z 3.

Skomentuj

aaa co będzie to będzie... kupilem bo mam malo czasu (musze zrobić prezent).

Skomentuj

Przewijane cewki albo nowe cewki z stx-a. Więc oryginał to to na pewno nie jest.

Skomentuj

Ciekawi mnie w jaki sposob odrozniacie orginalne 11/100 od skladanego chalupniczo ??

Skomentuj

chociażby po cenie :)

Skomentuj

tak te glosniki najczesciej sa wynoszone po kawalaczku prze pracownikow
                      trzeba tez uwazac bo duzo sklepow odkupuje spalone uszkodzone regeneruje czesto sa duze ubytki ferro pozatym jak kupisz dwa pomierzysz i kazdy bedzie mial inna charakterystyke to na bank sa to orginały

Skomentuj

Dlatego ja nielubie tonsile .. brr jak mam byc szczery wiekszym zaufaniem darze STX kupilemkiedys za 130 20/80/2 z ocierajaca cewka... ach polska rzeczywistosc ja juz bym wolal kupic arv

Skomentuj

Ale tak na dobra sprawe trzymajac glosnik w reku nie jestesmy w stanie okreslic czy glosnik byl zlozony w Tonsilu czy nie. Porownywalem moje GTC kupione w sklepie, ktore jest na 99,9% orginalne do GDWK z Allegro za ok. 45zl i nie zauwazylem specjalnej roznicy.

Skomentuj

GDWK 11/100 z Wolumenu

Ja na Wolumenie kupiłem już 7 takich po 40-45zł.
                            Ci goście je skręcją na 100%. W oryginale są chropowate. Oni je mają w częściach, nawet nie pomalowane. Ja kupiłem gładkie i wypolerowane na lusterko. Wyglądają dużo ładniej od tych chropowatych. Są jeszcze gładkie matowe. A niektórzy to mają tak paskudnie pomalowane, że głowa boli. Zacieki pęknięcia farby itd.
                            Większość tych co kupiłem wymagała centrowania położenia cewki względem szczeliny, bo bez tego miały metaliczny przydźwięk. Włączałem generator na 1000Hz i na podłączonym głośniku centrowałem położenie cewki z kopułką, aż przydźwięk zniknie.
                            Jaka cena taki głośnik
                            Ale po poprawce grają spoko. Nie narzekam.

[ Dodano: 2005-08-26, 11:42 ]
                            Aha. I zapomniałem dodać, że te wypolerowane i matowe to są oczywiście pomalowane pistoletem, czarną farbą, przed polerką.

Skomentuj

Mozliwe ze glosniki ktore nie przeszly kontroli jakosci (rysy i inne wady) sa kupowane przez pracownikow i trafiaja na wolumen.
                              Z drugiej strony cena tonsilu 99zl w porownaniu z cena ok 50zl na gieldzie nie jest taka straszna roznica bo tonsil ma bardzo wysokie ceny detaliczne. Dowiem sie ile kosztuje churtowo ten glosnik i przekonamy sie czy gieldowe glosniki sa oryginalne.
                              Nie wiem jak w tonsilu ale w mojej firmie pracownicy moga kupowac sprzet po cenach zakupu, moze dlatego te ceny gieldowe sa niskie w sumie to pojedyncze sztuki nie zagrazajace tonsilowi.

Skomentuj

Irek masz racje - to na 100% tonsil ale z wadami - dotarły wczoraj. Odpryski na froncie i niedomalowane śruby. Dam front do przeszlifowania, wymienie sróbki i bedzie ok.

Skomentuj

Żeby tylko na farbie się skończyło. A co zrobisz jak nabiegunniki są krzywo sklejone i nie ma idealnej szczeliny magnetycznej? Albo jak cewki są jakieś lewe?

Skomentuj

albo ferro nie ma

Skomentuj

Czaruję...
                                    X