panowie i na mnie przyszła pora... Nigdy nie mialem do czynienia z tanszymi glosnikami powiedzcie czy to oryginalny gdwk 11/100 bo nie mam pojęcia... http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=61537083
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
czy to oryginalny 11/100?
Collapse
X
-
GDWK 11/100 z Wolumenu
Ja na Wolumenie kupiłem już 7 takich po 40-45zł.
Ci goście je skręcją na 100%. W oryginale są chropowate. Oni je mają w częściach, nawet nie pomalowane. Ja kupiłem gładkie i wypolerowane na lusterko. Wyglądają dużo ładniej od tych chropowatych. Są jeszcze gładkie matowe. A niektórzy to mają tak paskudnie pomalowane, że głowa boli. Zacieki pęknięcia farby itd.
Większość tych co kupiłem wymagała centrowania położenia cewki względem szczeliny, bo bez tego miały metaliczny przydźwięk. Włączałem generator na 1000Hz i na podłączonym głośniku centrowałem położenie cewki z kopułką, aż przydźwięk zniknie.
Jaka cena taki głośnik
Ale po poprawce grają spoko. Nie narzekam.
[ Dodano: 2005-08-26, 11:42 ]
Aha. I zapomniałem dodać, że te wypolerowane i matowe to są oczywiście pomalowane pistoletem, czarną farbą, przed polerką.
Skomentuj
-
Mozliwe ze glosniki ktore nie przeszly kontroli jakosci (rysy i inne wady) sa kupowane przez pracownikow i trafiaja na wolumen.
Z drugiej strony cena tonsilu 99zl w porownaniu z cena ok 50zl na gieldzie nie jest taka straszna roznica bo tonsil ma bardzo wysokie ceny detaliczne. Dowiem sie ile kosztuje churtowo ten glosnik i przekonamy sie czy gieldowe glosniki sa oryginalne.
Nie wiem jak w tonsilu ale w mojej firmie pracownicy moga kupowac sprzet po cenach zakupu, moze dlatego te ceny gieldowe sa niskie w sumie to pojedyncze sztuki nie zagrazajace tonsilowi.
Skomentuj
Skomentuj