Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nieznany mi głośnik Magnata....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nieznany mi głośnik Magnata....

Witam serdecznie. Chciałbym zrobić sobie nowego subka - moje poszukiwania zacząłem więc od przetwornika. Znalazłem na Allegro "Magnata W300 P 4/4 120" 30 cm, dwucewkowy - idealny dla moich potrzeb. Przeszukałem wszystko co się dało, aby znależć jego paramety, żeby podstawić je w WinISD, niestety - moje poszukiwania skończyły się fiaskiem. Nawet użytkownik wystawiający aukcję nie był mi w stanie pomóc tłumacząc, że "karton zbiorczy" tego głośnika nie zawierał parametrów. Może któryś z szanowych forumowiczów zna w/w model i podałby mi parametry T-S, jak również efektywność? Bardzo serdecznie dziękuję z góry za pomoc. Pozdrawiam! Łukasz S. P.S. - link do tej aukcji allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30731893

ten głośnik wyglądem trochę przypomina alphardy, ale to tylko moje subiektywne odczucie...ten magnes i kosz...

Skomentuj

dlaczego akurat ten głosnik jest idealny dla twoich potrzeb, tani ten magnacik, wolałbym już w tej cenie CW bo przynajmniej sprawdzony, no chyba ze potrzeba ci dwucewkowego i tylko o to głownie chodzi

Skomentuj

Dokładnie... bardzo dziwny ten głośnik... dodatkowe podejrzenia wzbudza fakt, iż nigdzie nie ma o nim żadnej wzmianki :/. Podobieństwo do alphardów również wydało mi się mocno uderzające.... no ale wystawiający zarzeka się że niby jest oryginalny... I tak - chodzi mi w szczególności o dwucewkowy, ponieważ w planach mam zrobić pasywnego suba podłaczanego bezposrednio do wzmaka - cena więc wydała mi się aż nawet nader atrakcyja. Nawet jak wezmę 2 CW i podłącze bezpośrednio do wzmaka, to nie da mi to takiej mocy jak jeden dwucewkowy - oczywiście mógłbym się pobawić w CW + osobny wzmacniacz + dzielniki napięcia na wyjściu mojego wzmaka, ale to już jest raczej "poza moimi możliwościmi" - chodzi mi o tanie i zarazem kompleksowe rozwiązanie... mówicie więc, że mam sobie odpuścić ten głośnik? Pozdrawaim.

Skomentuj

jeśli nie masz jak pomierzyć parametrów, to sobie odpuść, przynajmniej nie br.

Skomentuj

Mi to wygląda na podróbkę

Skomentuj

na magnesie może być nalepka jak na CD

Skomentuj

na kopulce juz trudniej...

Skomentuj

Zdecydowanie nie jest to Magnat i lepiej sobie odpuść!Pozwoliłem sobie poprosić kolege który handluje Magnatem a ten zaprzęgł handlowca który zerknął na allegro.Jeśli gostek z allegro nie będzie miał kłopotów to będzie cud.
                  PZDR

Skomentuj

OK. Dziękuję wszystkim za pomoc. Racja - skoro ma dobrze grać nie będę budował suba z nieznanym nikomu przetwornikiem /w dodatku bez parametrów/. Pozdrawaim serdecznie i życzę wielu udanych konstrukcji. Łukasz

Skomentuj

Wiesz co mam katalog Magnat'a i nie ma tam takiego delikfenta jak ty piszesz.
                      Moim zdaniem to podróba, ja bym nie inwestował w coś za co nie mam pewności.
                      Oczywiście mogę się mylić.
                      No ale to twój wybór.

Pozdro 4 ludki

Skomentuj

wpadłem włąśnie na fajny pomysł: kup ten głośnik za 120 zł, a potem sprzedaj dresowi za 250. będziesz mógł sobie kupić coś lepszego.
                        pzdr

Skomentuj

zygmunt dobrze prawi :)... napewno beda chetni
                          ps szkoda tylko ze nie ma jeszcze na tej naklejce tej mordki buldoga jak to u magnata bywa :)

Skomentuj

cze
                            Przecież to podruba jak cholera
                            Magnat ma nalepę inną na magnesie
                            Zostaw to gówno w spokoju nie ma parametrów nie ma skrzyni ani tuby
                            Daj se spokój

Pozdrawiam wszystkich

Skomentuj

Ja to rozumiem tak...
                              W 300 - woofer 30 cm
                              P4 - rodzaj membrany - jak myślę powlekana celuloza ( mylę się ??? )
                              kolejna " 4 " - impedancja
                              120 - moc sin czyli ok. 180 watów max.
                              A jak na Magnata to ten opis jest troszkę za skromny...
                              A co do podróby... Teraz wszystko robi się w Chinach i na Tajwanie...
                              Nie mam pytań.
                              Pozdr.
                              PIT

[ Dodano: 2004-09-18, 00:04 ]
                              I dodam jeszcze jedno...
                              Ten głośnik z Allegro to nie podróba...
                              To jest głośnik do " skrzynki " samochodowej...
                              I gra całkiem przyzwoicie...
                              PIT

Skomentuj

widziałem takie na wolumenie..... juz sam niewiem. myśle że nie nalezy tego kupować..... podrobiony czy orginalny nic dobrego

Skomentuj

Czaruję...
                                X