Witam serdecznie. Chciałbym zrobić sobie nowego subka - moje poszukiwania zacząłem więc od przetwornika. Znalazłem na Allegro "Magnata W300 P 4/4 120" 30 cm, dwucewkowy - idealny dla moich potrzeb. Przeszukałem wszystko co się dało, aby znależć jego paramety, żeby podstawić je w WinISD, niestety - moje poszukiwania skończyły się fiaskiem. Nawet użytkownik wystawiający aukcję nie był mi w stanie pomóc tłumacząc, że "karton zbiorczy" tego głośnika nie zawierał parametrów. Może któryś z szanowych forumowiczów zna w/w model i podałby mi parametry T-S, jak również efektywność? Bardzo serdecznie dziękuję z góry za pomoc. Pozdrawiam! Łukasz S. P.S. - link do tej aukcji allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30731893
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nieznany mi głośnik Magnata....
Collapse
X
-
Dokładnie... bardzo dziwny ten głośnik... dodatkowe podejrzenia wzbudza fakt, iż nigdzie nie ma o nim żadnej wzmianki :/. Podobieństwo do alphardów również wydało mi się mocno uderzające.... no ale wystawiający zarzeka się że niby jest oryginalny... I tak - chodzi mi w szczególności o dwucewkowy, ponieważ w planach mam zrobić pasywnego suba podłaczanego bezposrednio do wzmaka - cena więc wydała mi się aż nawet nader atrakcyja. Nawet jak wezmę 2 CW i podłącze bezpośrednio do wzmaka, to nie da mi to takiej mocy jak jeden dwucewkowy - oczywiście mógłbym się pobawić w CW + osobny wzmacniacz + dzielniki napięcia na wyjściu mojego wzmaka, ale to już jest raczej "poza moimi możliwościmi" - chodzi mi o tanie i zarazem kompleksowe rozwiązanie... mówicie więc, że mam sobie odpuścić ten głośnik? Pozdrawaim.
Skomentuj
-
Ja to rozumiem tak...
W 300 - woofer 30 cm
P4 - rodzaj membrany - jak myślę powlekana celuloza ( mylę się ??? )
kolejna " 4 " - impedancja
120 - moc sin czyli ok. 180 watów max.
A jak na Magnata to ten opis jest troszkę za skromny...
A co do podróby... Teraz wszystko robi się w Chinach i na Tajwanie...
Nie mam pytań.
Pozdr.
PIT
[ Dodano: 2004-09-18, 00:04 ]
I dodam jeszcze jedno...
Ten głośnik z Allegro to nie podróba...
To jest głośnik do " skrzynki " samochodowej...
I gra całkiem przyzwoicie...
PIT
Skomentuj
Skomentuj