Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monitory ze zwrotnicą Linkwitz-Riley - kiilka pytań

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kartę muzyczną mam bardzo dobrą, więc pozostaje się zaopatrzyć w mikrofon. Czy pojemność stuydyjna będzie dobra? bo wydaje mi się że tak.

Skomentuj

powszechnie stosowany jest wm-61A i sprawdza się dobrze. poza mikrofonem potrzebny będzie ci jig i preamp - polecam takie rozwiązanie to naprawde krok milowy w rozwoju karzdego audiomaniaka :)

Skomentuj

preamp mam na INA103, same markowe elementy. Ten preamp jest praktycznie przezroczysty. Mikrofon jaki będę kupował to AKG C2000B lub C3000B.

Ale widzę żę ta kapsułka do pomiarów jest idealna.Przydałby mi się jeszcze analizator w formie przenośnej, ale nie jakiś markowy, bo nie mam takiej kasy. Raczej coś co potrafiłoby wyświetrlić mi widmo w 32 pasmach co tercję.

Skomentuj

analizatorem zbadasz charakterystyke pomieszczenia nie kolumny :)

Skomentuj

pomieszczenia i kolumn dla twojej informacji. bo to co odbierze analizator zalezy, od charakterystyki kierunkowej mikrofonu, akustyki pomieszczenia I KOLUMN. A kolumny tak czy siak należy mierzyć w komorze bezechowej.

Skomentuj

albo metodą MLS

Skomentuj

Najtanszy pomiarowy mikrofon to Behringer ECM8000 mozna go kupic za ok 300zl choc na zagranicznych www sprzedaja chyba za 50$. Uzywam takiego i jest ok. Mam jeszcze specjalny pomiarowy Bayerdynamics ale ten to chyba z 2kzl kosztuje.

Skomentuj

Czaruję...
                X