Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub bas-reflex a tuba z tylu?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sub bas-reflex a tuba z tylu?

chcialem zrobic sub'a, i mam pytanko czy tube br mozna wstawis z tylu, tzn. po przeciwnej stronie glosnika i czy to ma sens???? dzieks o pzdr!!!

wnoszę o zamknięcie tematu.
    powód: ARTYKUŁY!

Skomentuj

czytalem artykuly i dlatego sie pytam!!!!!!
      po tam nie ma nic napisane, wszystkie rysunki i schematy pokazuja ze tuba powinna byc z przodu, a o tym czy moze byc z tylu nic nie ma, czy to taki problem napisac jesli juz ktos sie na tym zna??? chyba po to jest forum????

Skomentuj

no dobra. Tuba zazwyczaj to cała obudowa. I jej wylot jest najczęściej u góry. To o co się pytasz to pewnie otwór bass-reflex. Ja nie wiem jak Ty czytaleś te artykuły, że mówisz o TUBIE :|

Skomentuj

Tak to nazywaja spece na wolumenie!:-) no to jak moze byc za glosnikiem, (na tylnej sciance)
          czy nie?????

Skomentuj

poczytaj na stronie glownej masz w artykulach

Skomentuj

a ja dam mu na tacy... MOŻE BYĆ

Skomentuj

dzieki ! i o to mi chodizło!!!

Skomentuj

e chodzi ci o rurke bas reflex skierowan do tylu??
                  moze byc ale trzeba bedzie taka kolumne odstawic od sciany bo inaczej dziwek bedzie kiepski:P

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan
                    e chodzi ci o rurke bas reflex skierowan do tylu??
                    moze byc ale trzeba bedzie taka kolumne odstawic od sciany bo inaczej dziwek bedzie kiepski:P
                    tak... i to jest czesty blad konstruktorow - jesli wstawiasz TUNEL BASS-REFLEX po przeciwnej stronie od przetwornika nalezy odstawic konstrukcje 1.5 metra od sciany... oczywiscie mam na mysli sytuacje oczywista czyli takich gdzie konstrukcja stoi "tyłem" do sciany :]

OT>>WCIAZ REPREZENTUJE BIEDE !

Skomentuj

umieszczenie br z tylu obudowy i postawienie jej pod sciana (br skierowny w sciane) powoduje jeszcze wieksze podbicie basu co wcale nie musi oznaczac czegos zlego.
                      To nie jest zaden blad... ...czasami moze zajsc tylko sutyacja ze bas bedzie dudnil i dopiero w tym przypadku sie kombinuje z odstawianiem suba od sciany.

PS
                      Tylko bez przesady... ...sunb nie moze lezec na scianie :) ... ...br tez musi jakos oddychac :)

Skomentuj

Czaruję...
                      X