Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

doradzcie ===subwoofer===

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

doradzcie ===subwoofer===

Witajcie mam zamiar zbudowac subwoofer na glosniku HERTZ es 250 do domu w skrzyni close 45l. Moze jakis inny glosnik?? inny litraz?? Moj pokoj ma powierzchnie ok 25 m^2. Jaki wzmacniacz polecicie??Moze byc ten co reklamowal lukasz :) MATRONIX.. doradzcie mi gdyz jestem troszeczke poczatkujacym konstruktorem...:)na wzmacniacz przeznaczylbym max 300 - 400 zl
    Z gory dziekuje za rady:)

Ja ci proponuje napisac do subwoofery@o2.pl i powiedziec jaki wzmak potrzebujesz dostaniesz do tego wzmaka panel filtr subsonic auto on/off i gwarancje i mysle ze sie spokojnie zmiescisz w tej granicy ($$)

Pozdro!!

Skomentuj

hehe esh0 miał rację... matronix zrobił darową reklamę -
      Moze byc ten co reklamowal lukasz :) MATRONIX..
      jeśli są takie jak pisze LUKASZ to czemu nie

Skomentuj

ja na Twoim miejscu wolalbym nie sprawdzac :P
        lepiej go nie bierz; poszukajwzmaka made by irek :P jest gdzies na forum

Skomentuj

ES 250 + holton.Tylko.Żaden Irek czy matronix.A ten link pocztowy to jeszcze gorsza kupa.
          No chyba że Irek sie zmobilizuje i da nam coś co minimu 300W wyciagnie.I dziur w laminacie nie powypala ;]

Skomentuj

Konstrukcja Janka nie jest zła. By trzeba zagadać z nim czy nie robi ich na zamówienie. Świetny wzmak za niezbyt wygórowaną cenę

Skomentuj

troche rozbierzne odpowiedzi... w jakiej cenie jest ten holton?? gdzie moglbym o nim poczytac?? :)... a co sadzicie o konstrukcji... czy te 45l wystarcza na tego hertza?? W oryginalnej ksiazece dostarczonej przez producenta tegoz glosnika rekomendowana objetosc wynosi ok 20l... ale to chyba za malo?? w WINISD wyszlo ok 40l... Czy moge sie tylko tymi obliczeniami sugerowac??

[ Dodano: 2005-08-28, 21:35 ]
              Korzystajac z okazji zaptyam sie was jeszcze o kolumne OSTINATIO 2000 mam do nich gotowy projekt... glosniki zamowilbym na blizniaczym forum. Sciagaja je z AUDIOCOMPONENTS wsumie nie drogo by mnie to wyszlo porownujac cene tych kolumn w sklepie... Ktos robil podobna konstrukcje?? ALbo slyszal jak one graja ?? z gory dziekuje za odpowiedz!! :)

Skomentuj

możesz podać co w nich siedzi/jaki litraż itp?

co do hertza... ja swojego dam w 33l wewn. po odjęciu będzie 28l około. Taką objętość producent zaleca BR. To 20l jest do closed.

40l zdecydowanie za dużo moim zdaniem :)

Skomentuj

Moje ukochane vifki:)... w swoim posiadaniu juz mam jedna konstrukcje w ich wykonaniu i bardzo mi przypadly do gustu
                  W OSTINATIO 2000 sa nastepujace glosniki:
                  znowu vifa:
                  1) M18WH-08-08
                  2) D27TG45-06
                  obudowa ma ok 30 l. dostrojona do 35hz (BR- wylot sr.54mm wlot sr.60mm dlugosc od 10-14 cm)
                  Jednymi slowy winisd nie jest zbyt dobrym programem do obliczania obudow kolumn??

[ Dodano: 2005-08-28, 23:32 ]
                  Powracajac jeszcze do tego hertza es 250 parametry odczytalem z ksiazeczki dostarczonej przez producenta (moj sasiad go zaaplikowal w 20 l i jest cudowny:) napedza go audisonem srx2 w aucie) jednak biorac wzory ze strony: http://audiomania.info/articles.php?id=26 dla Qtc = 0,707 - strojenie Butterworth'a wychodzi ok 40l. tak samo w winISD alpha.... dlaczego producent sugeruje 20l... o polowe mniej niz we wzorach...???

Skomentuj

ja bym nie narzekał na producenta ja swojego daje w ok 33 i musi być ok. A co do Ostinato - moja wina.

Skomentuj

Czaruję...
                    X