Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Firma Widmo....?? kolumny Podłogowe CIVIES

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Firma Widmo....?? kolumny Podłogowe CIVIES

Witam jakis czas temu zakupiłem sobie okazyjnie kolumny Podłogowe... w sumie nie zastanawiałem sie zbyt długo bo kiedy je usłuszałem to zapłaciłem bez namysłu (około 300zł) ale niedawno zaczeła mnie zastanawiać firma...Nie ma żadnych oznaczeń na głosnikach ani żadnej tabliczki znamionowej jedynie z przodu jakiś błyaszczący Emblemacik na którym widnieje napis CIVIES...zaczłem szukać i googlować i nic...Nie znalazłem nigdzie takowej firmy...dlatego zwracam sie do was o jakieś sugestie albo nakerowania...Kolumny Oparte są na dwóch bassowych( albo na jednym basie i średnim, ale raczej 2x bass) 18cm śr..i jednym wsyokotonowym Zmieniony na TVM... nie znam mocy impedenacji ani żadnych danych. Co prawda nie zaglądałem do zwrotnicy bo musiąłbym ja odklejać gdyz jest przyklejona... głosniki są bardzo ciekawe jak jeden mi sie uszodził i zaniosłem do napray to sie mnie pyta skad takei cuda nbyłem ... bo w polsce nei sa spotykane..załączam zdjecie..

jak coś wiecie to piszcie..

Basowe wyglądają jak GDN-17-80-x-SS. O firmie raczej nic nie znajdziesz, ale jeśli mamy Ci podać co sądzimy o tych kolumnach, to musisz nam pokazać więcej zdjęć i szczegółów. Zwłaszcza zwrotnica - jakaś zaawansowana, czy tylko kilka elementów, filtry 1 rzędu? Ale raczej nie spodziewałbym się cudów po takich kolumnach, sam kiedyś kupiłem Life 120 na części (bas 2x18cm, średni 8 cm, wysoki jakiś 5 cm). Śmiesznie małe magnesy, krótkie cewki z cienkiego drutu, lipna obudowa bez wzmocnień, krótkie kabelki akurat "na styk", malutka zwrotnica na terminalu - 1 rząd (cewka dla niskotonowych i po jednym kondensatorze dla średniego i wysokiego), no i dumny napis z tyłu - "200W max power output"

Skomentuj

yhymmmm w sumie myślałem moze że ktoś gdzies kiedys słyszał o takowej firmie, a co do zdjec to mam jedynie zewnetrzne...elementów wewnetrznych nie bardzo mam jakz robić gdyś zwrotnica jest przyklejona takim klejem jak silikonem...ale sprubuje ja na tygodniu odkleic....co do kabli to wrecz przeciewnie...sa wystarczajace...i nei byle jakie grubosc jest wystarczajaca....ale co ciekawe nigdzie nie ma nawet jednego napisu...

[ Dodano: 2005-08-30, 11:42 ]
      porobilem kilka co prawda nisko jakosciowych fotek...zwrotnicy i glosnika...

zwrotnica

głosnik

c prawda nie wiele mozna sie dowiedziec ale moze ktos cos kojarzy....na zwrotnicach sa jakies chińskie napsiy....wiec wiadomo jakiej firmy sa zwrotnice...ale ciekawia mnie glosniki...na zawieszeniu gumowym są jakies napisy 141C i 15 wiecej nic nie ma...pozdrawiam....
      oze ktos cos wie..alo kojarzy chociaz glośniki...

Skomentuj

Czaruję...
      X