Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tonsil GDN 13/50/9,12 kilka pytan

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tonsil GDN 13/50/9,12 kilka pytan

siemka mam kilka pytan odnosnie tego glosnika

1 czy to prawda ze glosnik ten ma plastikowy kosz??
    2 czy drgania spowodowane przez membrane moga uszkodzic taki kosz ?? (w koncu to plastik a nie stal :P )
    3 moc maxymalna tego glosnika to 60 watt :| ja mam 4 x 60 watt 8 ohm wzmacniacz , czy przy takiej mocy glosnik nie ulegnie uszkodzeniu ??
    4 na stronie www.e-tonsil.pl glosnik ten jest zaliczany do glosnikow niskotonowych ,a pasmo przenoszenia ma od 150 hz :|

jak narazie to tyle pytan jak cos jeszcze wymysle to dopisze :)

1. Nie mam pojęcia
    2. Nie
    3. Jeśli nie zwracasz uwagi na dźwięki wydobywające się z głośnika to możesz go ukatrupić dużo słabszym wzmacniaczem
    4. To jest głośnik nisko tonowy a jeśli obawiasz się o pasmo to wykonaj najprostszą symulacje

Skomentuj

Wlasnie jestem na etapie budowy kolumn na tych glosnikach. Sam przetwornik to miod dla uszu, ogolnie jest doprawcowany w kazdym calu. Kosz jest odlewany (wtryskiwany) z ABSu, ale jest bardzo sztywny i naprawde ciezko go uszkodzic w jakikolwiek sposob. Glosnik przenosi bardzo niskie czestotliwosci ale pod warunkiem ze jest w obudowie BR odpowiednio nisko strojonej (o tym sie jeszcze nie wypowiadam do konca, bo jestem na etapie zamawiania plyt na obudowe).

Skomentuj

Czaruję...
      X