Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zrobienie nietypowych kolumn..

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam wszystkich serdecznie. Chciałbym zrobić nietypowe kolumny, ich nietypowość polega na tym że ich wymiary nie moga przekraczać: 15cmx55cmx25cm.(szer x wys x głęb.)
    Bardzo proszę o pomoc w doborze głośników, gdyż sam nie mogę sobie z tym poradzić.
    Dobrze gdyby było to coś w miarę taniego, gdyż bedą one słuzyć jako dodatkowe kolumny.
    Za pomoc z góry dziękuje.

15cm front !!! to co to będzie miało być? do czego???

Skomentuj

ja nie wiem o co ci chodzi co to ma byc do czego jaki system ile drog glosnikow

[ Dodano: 2005-08-30, 18:01 ]
      ps oid dluzszego czasu chodzi mi po glowie projekt
      4 x arn 110 + arv

Skomentuj

Przepraszam za tak mała ilość danych.
        Jeżeli chodzi o wymiary to są maksymalne jakie mogły by być, poniewaz chciałbym je wstawić w miejsce pomiędzy wzmacniaczem a ściankami segmentu. tzn wzmacniacz w środku i kolumny po bokach.
        Nie wiem czy to ma jakiś sens dlatego prosze o ocenę i ewentualną pomoc w doborze i konstrukcji.
        Była by to moja pierwsza konstrukcja dlatego dobrze gdyby nie było to cos skomplikowanego i zarazem drogiego.Zapewne konstrukcja dwudrozna w obudowie zamknietej.
        Wzmacniacz to:
        http://www.kenwood.de/download_archiv/ka2060r.pdf

Skomentuj

W ten sposob mozesz zrobic male monitory. Jesli chcialbys postawic np. na wzmaku CD to zapomnij o glosniejszym sluchaniu muzy, bo CDek bedzie przeskakiwal. Troche za malo miejsca. Znajdz lepiej inne miejsce na kolumienki.

Skomentuj

Witam,
            Tylko w kwestii odnośnie szerokości 15[cm], zerknij na Peerless`y, na przykład HDS134 (...488). O niskich niskich zapomnij, a niskie średnie mogą być już przyzwoite (zależy od rozwiązania).
            Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

Takie ustawienie kolumn nie ma sensu.Gdzie stereofonia, baza itd ...
              Jako efektowce do kina rozmiary rozumiem wspomagane subwooferem.
              ale rozstawienie ich takze powinno byc inne niz Twoja propozycja.Inaczej mozesz rownie dobrze mono sluchac, albo mini boomboxa

Skomentuj

tvm arn 150 lbo 14stx

Skomentuj

Czaruję...
                X