Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JBL GT4 12' do domu??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JBL GT4 12' do domu??

Witam,
    Właśnie mam zamiar zbudować nowego suba do domu.
    Pokój narazie niewielki bardzo - 9mkw, ale w przyszłości zamierzam się "przesiąść" do większego. Priorytetem jest mała buda. Myśle ze 40 no może 50l to max.
    Cena głośnika do 350zł. Zejście nie jest najważniejsze. Zasilane będzie ze wzmaka 250W przy 4R. Jak narazie myśle nad Hertzem es 250 i JBL GT4 12,ale czekam na jak najwięcej propozycji.
    PZDR

a myślaleś o SLS10? Też powinien ładnie zagrać. Inna sprawa, że z Polski to średnio się opłaca go kupić A jakiś tandem na STX'ie większym? Mogłaby wyjść z tego ciekawa konstrukcja

Skomentuj

SLS to bardzo dobry pomysł. w 45L BR nawet przy małej mocy gra naprawdę świetnie. Miękko, nisko i nawet z lekkim wykopem.

Skomentuj

Ja moze sie juz ktorys raz z kolei bede powtarzal i zaproponuje ci dresiarsko wygladajacego BSW124-II. Mialem bardzo wielkie opory zeby go kupic poniewaz wyglada strasznie w doslownym tego slowa znaczeniu. Wykonany jest naprawde bardzo solidnie, posiada spory naped ( Bl16,3) i potrafi zagrac juz w malej budzie. Bas jest naprawde bardzo szybki i ma solidnego kopa, jak sluchasz czasami takiej szybszej muzyki z konkretnym basem to mysle ze sie bardzo dobrze sprawdzi. Tylko jest jeden problem, w tak malym pomieszczeniu jak twoje obawiam sie ze ci watrobe wyrwie :). U mnie w ok 25-30m kw. przy 200W natezenie basu jest tak duze ze ciezko jest wytrzymac (efektywnosc jednak robi swoje). tomaszo robil suba na 154-II i napisal (nie jestem pewien czy to on) ze jak przywali stopa perkusji to rozstepuje sie ziemia ( takia fajna metafora ), moin zdaniem cos w tym jest bo nawet jak ta 12" przywali basem tak nagle to sie mozna az przestraszyc ze cos sie wali z gory.
        Uf ale sie napisalem.
        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

taaa... weż JBL'a to dobry głośnik który sprosta stawianym przez ciebie wymaganiom. pozdro.

Skomentuj

magik czy ty cos piles?

JBLe a jeszcze seria gt to padaka kup sobie naprawde slsa albo juz chociaz cos z beymy

Skomentuj

uwielbiam takie skrajności :)
              każdy mówi inaczej...
              jednak wolałbym coś więcej - jakąś opinie dot. grania a nie "ten głośnik to shit..."
              choć może dla kogoś kto ma 2 x xls12 to może być padaka :)

[ Dodano: 2005-09-01, 18:46 ]
              decyzja podjęta - będzie hertz es 250...
              powodów jest wiele , najważniejszy jest ten że to sprawdzony głośnik...
              tylko mam pytanie - czy ten br o fi 62mm wystarcza??

Skomentuj

wg mnie tak, ale koniecznie dwustronnie zaokrąglony, łączenie wewnątrz musi być ładnie wygładzone :) Ja właśnie jutro będę się starał zrobić perfekcyjne łączenie hehe

Skomentuj

zobaczymy jak Ci pójdzie ...
                  póki co sam głośnik w wzmak przyjedzie...
                  może zrobie próbe w closed??
                  ktoś już próbował??

Skomentuj

a skad kupiłes tego jbl możesz podac linka?

Skomentuj

nie kupiłem JBL bo kupuje es250,ale link to :
                      http://allegro.pl/show_item.php?item=62269803
                      taniej nie mogłem znaleść...

Skomentuj

takero, to chyba najrozsądniejsza decyzja.Widac że zależy Ci aby to grało.Szkoda że nie ES 300...
                        LUKASZ, chyba źle zrozumiałeś wypowiedź magika

Skomentuj

na wykresach ze strony Hertza es250 ma tylko niższy spl ale gra niżej za to ..
                          (o ile dobrze pamiętam,ale mogę się mylić)
                          BTW jak myślisz Umberto - dać br czy może closed??

Skomentuj

takero, nie psuj,tylko br.

Skomentuj

boje się tylko tej małej średnicy br ...

Skomentuj

LUKASZ, chyba źle zrozumiałeś wypowiedź magika

Skomentuj

Albo rób według fabryki albo zwiększ srednice.Zależy czego się trzymasz.

[ Dodano: 2005-09-02, 21:01 ]
                                  magik, my to sie rozumiemy,nie?

Skomentuj

rób tak jak tam na tych rysuneckach jest pokazane kolego. ja sie rozumuję dopsze.. ale prawda jest takowa ze mnie rozumuje nielicznych ludzów grupa.. eh..

Skomentuj

posłucham się Umberto - 20l i br 62mm na 260mm...

Skomentuj

Zamieszczone przez borys
                                        Ja moze sie juz ktorys raz z kolei bede powtarzal i zaproponuje ci dresiarsko wygladajacego BSW124-II. Mialem bardzo wielkie opory zeby go kupic poniewaz wyglada strasznie w doslownym tego slowa znaczeniu. Wykonany jest naprawde bardzo solidnie, posiada spory naped ( Bl16,3) i potrafi zagrac juz w malej budzie. Bas jest naprawde bardzo szybki i ma solidnego kopa, jak sluchasz czasami takiej szybszej muzyki z konkretnym basem to mysle ze sie bardzo dobrze sprawdzi. Tylko jest jeden problem, w tak malym pomieszczeniu jak twoje obawiam sie ze ci watrobe wyrwie :). U mnie w ok 25-30m kw. przy 200W natezenie basu jest tak duze ze ciezko jest wytrzymac (efektywnosc jednak robi swoje). tomaszo robil suba na 154-II i napisal (nie jestem pewien czy to on) ze jak przywali stopa perkusji to rozstepuje sie ziemia ( takia fajna metafora ), moin zdaniem cos w tym jest bo nawet jak ta 12" przywali basem tak nagle to sie mozna az przestraszyc ze cos sie wali z gory.
                                        Uf ale sie napisalem.
                                        Borys i tak cię nikt nie posłucha, na forum utarły się pewne schematy, każdy kto nie słyszał BSW powie że to badziewny głośnik oceniając po wyglądzie wystarczy zerknąć na parametry, zasymulować sobie i porównać np z Beyma Power12. Ja mialem BSW w domu ale jak niedawno podłączyłem go w aucie to szczena mi spadała do podłogi. Ciśnienia są tak duże że po kilkunastu minutach słuchania boli głowa i robi się niedobrze Za cenę ES300 mamy BSW154II którego jak do auta można wrzucić w bude 60L do domu 100L strojenie 32Hz razem ze wzmakiem 300W palpitacje serca gwarantowane

Skomentuj

Czaruję...
                                        X