Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cała prawda o CW1202C

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cała prawda o CW1202C

dokonałem narzie wstępnych pomiarów i jetem bardzo zadowolony :) nareszcie coś ciekawego Qts dość wysoki ale i tak mniejszy niz się spodziewałem i mniejszy od tego co podaje eltaj (pewnie troche wzrośnie bo narazie głośnik nic niegrał. (Qts 0,6) Fs juz jest mniejsze niz podaje eltaj (23Hz) ale pewnie jeszcze spadnie.... jedyny problem to Vas.... i odziwo niejest to wina Eltaja tylko mojej karty (Live) nie wyrabia się ponizej 20Hz i pomiar jest zakłamany.... (narazie wacha się między 140-180) musze to sprawdzić w obudowie.... jedyne co mi się w tym głośniku nie podoba to to że grają kabelki doprowadzające prąd do cewki i trzeba wyrwać tą siatke z tyłu bo zaczyna świstać przy 60-100Hz..... SPL prawdopodobnie na poziomie Dw120K (oceniany na ucho i wyliczony w win isd.... problem tylko w tym że przyjąłem Vas moje było 84 a eltaja 82.....) tak czy siak głośnik juz teraz jest bardzo interesującą propozycją a podejrzewam że jak się wygrzeje będzie jeszcze ciekawszy :) (w symulacji w 60 litrach zamkniętej F3 32Hz albo 28 [rzyjmując skrajne wartości Vas moje i eltaja więc jak by na to nie patrzeć ciekawie.... troche go pomęcze i zamieszcze wykresy juz ostateczne.... (relacja pisana praktycznie na żywo z pomiarów więc prosze o wyrozumiałość :P

SPL prawdopodobnie na poziomie Dw120K
    a jaka jest Dw120K? Mi się w alfredach oprócz wyglądu właśnie efektywność nie podoba, ale mierzyć-wierzyć:) czekamy na relacje:)

Skomentuj

troche bardziej kompetentnie :) pomiar oczywiście bez obudowy..... bo jeszcze takowej niemam. ale moze wieczorem pomierze go w budzie 50 litrów i sprawdze ostatecznie to Vas..... i zamieszcze wiarygodny pomiar charakterystyk on-Axis 30 i 60 stopni. głośnik typowo subwooferowy. co jeszcze naprawde polecam (spl 84dB)
      Załączone pliki

Skomentuj

jeszcze zobaczymy jak wyjdzie pomiar w obudowie ale juz moge powiedziec ze pomiar pokrywa sie z rzeczywistoscia

szkoda ze qts nie jest ponizej 0,5 bo mozna by potestowac go w b-r ;] w sumie i bez tego mozna by sprawdzic

Skomentuj

Soundwave, mówisz, że trzeba wyrwać tą siateczke od wentylacji cewki?? To może zrobie to w swoim cw1002C. A problem z kablami jak rozwiązać bo myśle, że u mnie też taki jest!?

Skomentuj

podkleic pod nie kawalek gabeczki

Skomentuj

co do kabli to sa na tyle sztywne ze można je odgiac, u mnie też to było ale poradziłem sobie odrazu

Skomentuj

charakterystyka w pudle 50 litrów
                Załączone pliki

Skomentuj

Sound Wave, zmierz jeszcze coś taniego -wcześniej alfreda badziew mierzyłeś :P Fajnie było by poznać parametry STX'a 23 - niby najlepsza 20stka ze stajni STX'a Jak ktoś już mierzył to prosiłbym podać parametry

Skomentuj

ile razy mam zamieszczać te same parametry..... juz kiedyś to wstawiałem.... skontaktuje się z łukaszem i moze wstawić to gdzieś żeby nie gineło ?? co wy na to

Skomentuj

jestem za :)

Skomentuj

a poco .. chyba i tak każdy stx rożni sie parametrami wiec każdegy trzeba osobno mierzyc :P

Skomentuj

Czaruję...
                        X