dokonałem narzie wstępnych pomiarów i jetem bardzo zadowolony :) nareszcie coś ciekawego Qts dość wysoki ale i tak mniejszy niz się spodziewałem i mniejszy od tego co podaje eltaj (pewnie troche wzrośnie bo narazie głośnik nic niegrał. (Qts 0,6) Fs juz jest mniejsze niz podaje eltaj (23Hz) ale pewnie jeszcze spadnie.... jedyny problem to Vas.... i odziwo niejest to wina Eltaja tylko mojej karty (Live) nie wyrabia się ponizej 20Hz i pomiar jest zakłamany.... (narazie wacha się między 140-180) musze to sprawdzić w obudowie.... jedyne co mi się w tym głośniku nie podoba to to że grają kabelki doprowadzające prąd do cewki i trzeba wyrwać tą siatke z tyłu bo zaczyna świstać przy 60-100Hz..... SPL prawdopodobnie na poziomie Dw120K (oceniany na ucho i wyliczony w win isd.... problem tylko w tym że przyjąłem Vas moje było 84 a eltaja 82.....) tak czy siak głośnik juz teraz jest bardzo interesującą propozycją a podejrzewam że jak się wygrzeje będzie jeszcze ciekawszy :) (w symulacji w 60 litrach zamkniętej F3 32Hz albo 28 [rzyjmując skrajne wartości Vas moje i eltaja więc jak by na to nie patrzeć ciekawie.... troche go pomęcze i zamieszcze wykresy juz ostateczne.... (relacja pisana praktycznie na żywo z pomiarów więc prosze o wyrozumiałość :P
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Cała prawda o CW1202C
Collapse
X
-
troche bardziej kompetentnie :) pomiar oczywiście bez obudowy..... bo jeszcze takowej niemam. ale moze wieczorem pomierze go w budzie 50 litrów i sprawdze ostatecznie to Vas..... i zamieszcze wiarygodny pomiar charakterystyk on-Axis 30 i 60 stopni. głośnik typowo subwooferowy. co jeszcze naprawde polecam (spl 84dB)
Skomentuj
Skomentuj