Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny stx'a

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny stx'a

Witam!!

Co powiecie na temat tej kolumny --> http://www.stx.pl/index.php?vMenu=1&...=0&vSubPage=72

Chcialbym wiedziec czy bede zadowolony z jakosci tych kolumn i czy moze lepiej zrobic kolumny na teslach tylko ze jak by nie byla wielka roznica to lepiej ta kolumne bo jeszcze nigdy nie budowalem kolumn. Zalezy mi rowniez na efektywnosci mam wzmacniacz 35w rms i narazie tym bym napedzal kolumny!

Dzieki i pozdro!

Jak masz taki wzmacniacz to zrob narazie jakies pozadnemonitorki. Bo na moje oko te beda sieciagle "przesterowywac"

Skomentuj

Z jednej strony za takie pieniadze trudno jest kupić coś lepszego, kolumny stx'a są naprawde beznadziejnie wykonane: scianki są cieniutkie (ponoć 0.7) są klejone i w ogóle robione jak najniższym kosztem, o ile masz możliwość to zrób kolumny na teslach. Najlepiej przezanacz na to trochę więcej kasy, bo to w koncu jakaś inwestycja. Na bliźniaczych forach roi się od różnych konstrukcji www.audiomania.info i www.audiofun.er.pl zawsze możesz sobie coś wybrać i się na tym wzorować.

[ Dodano: 2005-09-07, 00:08 ]
      skoro już jesteś na forum diy to najlepiej spróbuj, bo nigdy nie jest za późno , żeby się uzależnić <--metafora taka, nie kojażyć z moją ksywą

Skomentuj

A moge liczyc na wasza pomoc?? Wiec najlepiej by bylo jakie glosniki byscie mi doradzili wzmak to jest wieza 4 segmentowa technicsa. Chce zeby te kolumny mialy jak najlepsza efektywnosc i graly cieplo miekko i nie ostro!! Nie wiem jak ze zwrotnicami co kupic i jak zrobic ze skrzynkami nie bedzie problemu tylko litraz...

Dzieki i pozdrawiam!

Skomentuj

http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=4444

Dobrze, tanio, glosno :-) Mysle ze na pierwsza konstrukcje w sam raz. No te 35 z technicsa jako tako starczy.

Skomentuj

myślę, że Tato Muminka, zaproponował całkiem trafną konstrukcję, choć jeszcze przydało by się aby misku, podał ile mże kasy pzreznaczyć na te kolumny kasy

Skomentuj

:)

Moze cos 2 droznego:) KAsa tak do 200-300zl razem z zwrotkami:)

Pozdrawiam!

Skomentuj

za 300 to lepiej juz kup te stxy ...

Skomentuj

Gdzieś czytałem na naszym forum, że ktoś oddał kolumny te na gwarancji z powodu odpadnięcia bocznej ścianki.

Skomentuj

Ja to pisałem, ale to troche inaczej było :) Ja te kolumny widziałem na reklamacji i tyo nie byly moje :]
                    A o jakości wykonania kolumn STX juz sie nie bede wypowiadal, niech autor posta przeszuka forum, jest wiele opini na ich temat.
                    Pozdr.

Skomentuj

misku, ale 200-300 za pare czy sztuke bo za 300zł za sztuke to możnma już zrobić coś fajnego (na początek)

Skomentuj

za 360...bo tyle kosztuje te z linka moze bys sie zmiescil w konstrukcji yoshiego...zagra to z wieksza kultura od tych srxow

Skomentuj

No raczej 200-300 za same glosniki do obydwoch kolumn ze zwrotkami moge zrobic sam zwrotki tylko potrzebuje wiedziec co kupic i jak polaczyc:) A z dechami problemu nie bedzie bo dziadek jest stolarzem wiec?!:) I nie liczac pierdol typu gniazda, tunele itp... Wiec co lepiej kupic a co powiecie o kolumnach na allegro za 280zl tego CaTa czy jak one sie tam zwa?! Pytalem ludzi co kupili te kolumny i mowia ze sa zadowoleni. Moze mi tez wystarcza? teraz mam takie malutkie jakby monitory ktore byly razem z wieza i nie zabardzo mi sie podoba dzwiek tych kolumn bo taki twardy bass maja.

Pozdrawiam Misiek!

p.s. Tam ma byc pierdÓlczy jak to sie tam pisze:)

Skomentuj

Zamieszczone przez misku
                            Pytalem ludzi co kupili te kolumny i mowia ze sa zadowoleni. Moze mi tez wystarcza?
                            Bo Ci ludzie nie slyszeli jak gra sprzet lepszej klasy niz jakic cat. Konstrukcje na teslach a mysle ze nawet stxach graja o wiele lepiej niz taki cat. Wiem bo slyszalem takie caty u osoby ktora myslala tak jak autor topicu i je zakupiła.

Ja na Twoim miejscu dozbieral bym jeszcze ta stowke a najlepiej dwie i zrobil cos z czego bedziesz naprawde zadowolony. No i bedzie satysfakcja ze sam wykonales to co gra !
                            Proponuje Ci pomyslec o konstrukcji do ktorej dalem linka powyzej lub wzorowaniu sie na konstrukcji yoshiego. (2xARN,ARV na strone).

Skomentuj

hmmm to moze poczekam jeszcze.... a zeby nie zakladac nowego tematu mozesz mi powiedziec gdzie mam mierzyc sr br jak potrzebuje np 7,5 chodzi mi o to ze sa br z wezszym koncem i serszym poczatkiem przy kolnierzu.

Skomentuj

Czaruję...
                              X