Witam,
Jeśli chodzi o te "kubki", to po Niemiecku nazywa się to "abschirmkappe" (Cap). Pewne możesz znaleźć pod "www.intertechnik.de". W kwestii finansowej, to już powinieneś sam policzyć. Masz dostęp do sieci. Poszperaj za lub i blisko "magnesów kompensacyjnych". Powinno być więcej, a i zapewne znajdziesz "kubki", aby wówczas zabudować cały"magnes". Możesz mieć jednak problem, wiele firm oferuje wiele wersji głośników już zaekranowanych.
Pozdrawiam, Piotr01
ja rowniez wole zainwestowac w dobre srednio niskie i wysokie :) narazie zastanawiam sie na d srednio niskimi bo majac te przetworniki moge sobie juz obliczyc i zaprojektowac obudowy
Głośnik AL 130 kosztuje 259zł.
tak wiem o tym ze tyle kosztuje :)
edit :
w sumie te AL 170 mogl bym wziasc do wolnostojacych a AL 130 do monitorow oraz do centralnego poniewaz roznica w cenie miedzy AL 130 a AL 170 wynosi tylko 30 zl wiec mozna by pomyslec nad tymi dwoma przetwornikami :)
poza tym monitory beda sluzyly rowniez jako odsluchy do kompa wiec musz zainwestowac w leprze przetworniki :)
Ja moze dodam swoje 3 grosze.
Za 39E mozesz dostac vife M18WH ktora zarowno z basem jak i z srednica radzi sobie swietnie. Czesto nie doceniamy srednicy i glownie koncentrujemy sie nad uzyskaniem najlepszego (naszym zdaniem) basu oraz wysokich, mysle ze jednak w kazdym zestawie glosnikowym to srednica decyduje o jakosci brzmienia (moim zdaniem). Takze jak ma byc bardzo tanio to przynajmniej jakas pozadna 13 tonsila, ktorej wcale sie nie ma co bac (Totem i Opera sie nie boja wcale i zenia je za 2 kilo zlotych). A jak ma byc troche drozej to mysle ze M18WH sprawdzi sie najlepiej czy to na monitory czy na kolumny wolno stojace. Do tego powiedzmy jeszcze jakis seas 27tdc i mamy zestaw o ktorym mozemy powiedziec ze gra pelna gemba.
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj