Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Boshman

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

moja tajemnica!!

Skomentuj

pewnie i tak niedługo zobaczymy na forum :P
      a jeśli to na handel, to i tak pokaż, jesteśmy ciekawi co ludzie lubią...

Skomentuj

Tajemnica?? A jaka z tego tajemnica, że ktoś się dowie że taki i taki głośnik jest wart uwagi. Może tym, że zdradzisz jaki tani głośnik jest wart swej ceny komuś pomożesz.
        Myślałem, że to forum jest po to aby sobie pomagać, wymieniać się poglądami, doświadczeniami, ale może się myliłem i teraz każdy jeśli coś znajdzie dobrego bedzie to trzymał w tajemnicy, żeby tylko nikt inny nie skorzystał. Nie rozumiem twojej tajemnicy.
        Aż mnie ciekawość zżera co kolekcjoner popielniczek wybrał na suby dla ludu.

Jeśli to co wyżej napisałem nie ma sensu bo np. dopiero go testujesz to zwracam honor.

Pozdro.

Skomentuj

nie wiem czy forum dorosło do tej konstruukcji!!

Skomentuj

Nie dorosło w jakim sensie?
            Powiesz czy nie?

Pozdro.

Skomentuj

narazie nie zdradze co to bedzie!!

[ Dodano: 2004-09-16, 19:54 ]
              ps a co ludzie lubia ludziel ubia alpharda lw800w30l BR napedzanego tda w fornirze takich cudow idzie najwiecej

Skomentuj

A kiedy można się spodziewać premiery tego "cuda" do którego jeszcze nie dorośliśmy?

Skomentuj

He,he,he!Już widze te teksty i opinie jak Lukasz odkryje karty.Powiem tylko tyle,cierpliwość na pewno sie opłaci,będziecie mocno,miło zdziwieni.Tylko właśnie,czy faktycznie to forum dorosło do takiego poziomu?Nie mnie to oceniać.
                  PZDR

Skomentuj

obrażacie nas mówiąc, że to forum nie dorosło do jakiejś tam konstrukcji.

A do Ciebie umberto mam jedno pytanie. Skoro masz taki wstręt do "skośnookich" głośników, i przewaliłeś ich stosy w swoim życiu to dlaczego sam zrobiłeś kolumny na lw800? Gdzie się podziały te stosy? Śmieszy mnie twoje zachowanie. Mógłbyś przynajmniej zmienić sobie opis kiedy tak na japońce narzekasz.

Może sobie założycie jakiś elitarny klub?

Skomentuj

adam, nie gniewaj sie ale to bedzie cos orginlanego z innymi priorytetami skrajnie rozniacymi sie od wiekszosci na forum a woofer wcale nie bedzie jakis kosmiczny :)

Skomentuj

Boschmann ALX-102sp opis z auto hifi i tuning.
                        "ble ble ...posiada referencyjną w swojej klasie budowe, odlewany kosz stalowy,zróżnicowane wysokosci nabiegunników ,progresywny układ zawieszen,, dwuwarstwowa membrana (plecionka tekstylan + papier, zaciski srubowe dwustronną wentylacje, cewka 4wars na karkasie.,, ...postronie plusów trzeba zlaiczyc zgodnośc naszych pomiarów do fabrycznych... ... minusy: duza masa membrany z nakładka przeciw pyłową z logo TYRANT (dziwne!!!????) ze słabymi końcówkami popada w bczenie min moc 50 W w rms wówczas otzrymay bardzo dokładny szybki i mocny dzwiek o wyjątkowo dobtrych wlasciwisciach
                        cena 299zl objetosc 40 l br 75 na 100mm
                        w tescie razem z velocity,rockfordfosgate, jl audio otzrymał najlepsza cena do jakosci.

Skomentuj

Czekajcie...a bedzie Wam dane, czy jakos tak

A co do tego, ze forum nie doroslo do takich rzeczy...moze i racja, bo pewnie znowu 95% komentarzy bedzie dotyczyla wygladu...

Skomentuj

Pożyjemy --- zobaczymy - może powstanie jakaś kolejna konstrukcja legenda coś jak kolumny Yoshiego. Mam nadzieję, że się z nami podzielisz tajnikami.

Wybaczcie mi, że się uniosłem ale zły mam dziś dzień i wszystko gra mi na nerwach.

Pozdro.

Skomentuj

A do czego mogą odnosić się nasze komentarze?? Na forum nie posłuchamy jak gra np. subwoffer zrobiony przez Łukasza:P W rzeczywistości jesteśmy w stanie ocenić tylko wygląd i zobaczyć jak dany projekt ma się do teorii, z którą wiadomo jak jest... pozdro

Skomentuj

mylisz sie doswiadczony konstruktor potrafi duzo powiedziec po konstrukcji jej strojeniu a zarowno wygladzie

czy powstanie cos jak legenda yoshiego hmm watpie u nas na forum jednak dalej kroluje alphard i tonsil pozatym w tym subie duza role odegra elektronika zawierajaca koo 8 ukladow
                                za glosnik glosnik ktory wybrałem mozna by spokojnie kupic kilka tonsili i kilka ladnych alphardow
                                glosnik o ktorym duzo sie mowi a malo widzialem na nim konstrukcji, zreszta przeznaczony jest raczej dla ludzi ktorzy wiedza czego chca i potrafia sprecyzowac swoje potrzeby a nie "ma grac nisko i ładnie" i maj okreslony ideał brzmienia

Skomentuj

Napisałem przecież o stronie teoretycznej(tu w gre wchodzi też nasze doświadczenie), więc się chyba nie myle :-) Pozdro

Skomentuj

a pier .. niczenie ja wejde do piekarni i powiem ze hcce chleb lekko podpieczony o smaku waniliowym ze skórką grubości 2 mm i zeby nie był w srodku puszysty

po wyglądzie czy parametrach albo po kontaktach z innymi głośnikami które były zrboione z podobnych materiałów którego ty chcesz wybrac napewno brzmienia nie wyczujesz ... trzeba posłuchac i wybrac co sie lubi ... kazdy robi dla siebie a twierdząc ze wszyscy chcą nisko i ładnie .... błąaaad ... JA niechce nisko dlatego mam mniejsza obudowe niż to było za czasów ... big monsterów heh

pozaytm ja wiem co to za głośnik bedzie ... jakiś 888 i napis buszmen na środku zrobiony przez jakiegoś graficiarza, bnedzie to grało gorzej od pracujacej pralki automatycznej ale na forum bedzie zachwyt <lol> ... tu już tak jest ze ktoś zrobi i jesli łądnie wyglada to sie zachwycacja ... dla LW800 to bym nawet odrobine sie nie postarał bo to tak gra ze niewarto ... to głosnik ma dac od siebie wiecej niż ty od siebie robiac obudowe a raczej jąwykanczając akurat wczoraj skonczyłem oklejanie mojego zestawu 2.1 moze na forum sie pokaże ale niewiem ... bo zbyt pieknie to on nie oklejony co wynikało z błędu cięcia płyty jaki mi zagundowali ziomki w sklepie a każdy chyba wie co sie dzieje jak sie wyzynarke w reke weźmie i jedzie płyte długości metra konstrukcja moze sie ukaże ale fotki beda tak ze 100 metrów ... napewno cośzauwazycie bo wszystko czarne

pozdro Szefie

Skomentuj

czesc, co do patrzenia i docenienia:) to to powininismy nazywac sie stolarczykofilami:> bo zgodze sieze nie da sie wyobrazic jak cos gra, NAWET jak sie slyszalo takie same glosniki (choc arn150 jest conajmniej 8 odmian jak nie lepiej (4r-8r a potem te cyferki po 150) do tego dochodzi rozrzut parametrow, roznioca np qtc +-0.1 i fs +-2hz robi dosc spore zamieszanie w strojeniu obudowy br dobranej teoretycznie, albo nawet dobranej pomiarami przez yoshiego dla glosnikow yoshiegho. wiec powiem szczerze, slyszalem polarisy120, (podobne do yoshiego) ale nie wyobraza msobie jak graja kolumny yoshiego, moze mam cienka wyobraznie inie jestem doswiadczonym konstruktorem, tak tylko dywaguje, wydaje mi sieze poprlem to sensownymi tezami, co mozemy ocenic to przedewszystkim stolarke i mniejwiecej teoretyczne rozgryzienie,

aa LUKASZ zaloze sie ze wybral sls albo xls a ktoregos:)...

buziaczki

Skomentuj

Właśnie napisałem, że możemy ocenić stolarkę i teoretycznie podejść do zagadnienia, no chyba, że robiliśmy coś bardzo podobnego to można próbować sobie wyobrazić jak to gra. pozdro

Skomentuj

Adam,to właśnie przez te zachwyty na forum je wziołem ale teraz żałuje,może kto chce je tanio kupić?Próbowałem też innych alfredów ale nic z tego nie wychodzi,wystarczy alfreda zastąpić innym głośnikiem i już sie niechce go ponownie wkładać.Wiadomo że na wybór ma wpływ kasa ale w podobnych cenach co alfred można znaleźć o wiele lepsze głośniki.No ale o tym chyba każdy wie.
                                          PZDR
                                          P.S.Ja też czasami mam złe dni,nieprzejmuj sie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X