moja tajemnica!!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Boshman
Collapse
X
-
Tajemnica?? A jaka z tego tajemnica, że ktoś się dowie że taki i taki głośnik jest wart uwagi. Może tym, że zdradzisz jaki tani głośnik jest wart swej ceny komuś pomożesz.
Myślałem, że to forum jest po to aby sobie pomagać, wymieniać się poglądami, doświadczeniami, ale może się myliłem i teraz każdy jeśli coś znajdzie dobrego bedzie to trzymał w tajemnicy, żeby tylko nikt inny nie skorzystał. Nie rozumiem twojej tajemnicy.
Aż mnie ciekawość zżera co kolekcjoner popielniczek wybrał na suby dla ludu.
Jeśli to co wyżej napisałem nie ma sensu bo np. dopiero go testujesz to zwracam honor.
Pozdro.
Skomentuj
-
obrażacie nas mówiąc, że to forum nie dorosło do jakiejś tam konstrukcji.
A do Ciebie umberto mam jedno pytanie. Skoro masz taki wstręt do "skośnookich" głośników, i przewaliłeś ich stosy w swoim życiu to dlaczego sam zrobiłeś kolumny na lw800? Gdzie się podziały te stosy? Śmieszy mnie twoje zachowanie. Mógłbyś przynajmniej zmienić sobie opis kiedy tak na japońce narzekasz.
Może sobie założycie jakiś elitarny klub?
Skomentuj
-
Boschmann ALX-102sp opis z auto hifi i tuning.
"ble ble ...posiada referencyjną w swojej klasie budowe, odlewany kosz stalowy,zróżnicowane wysokosci nabiegunników ,progresywny układ zawieszen,, dwuwarstwowa membrana (plecionka tekstylan + papier, zaciski srubowe dwustronną wentylacje, cewka 4wars na karkasie.,, ...postronie plusów trzeba zlaiczyc zgodnośc naszych pomiarów do fabrycznych... ... minusy: duza masa membrany z nakładka przeciw pyłową z logo TYRANT (dziwne!!!????) ze słabymi końcówkami popada w bczenie min moc 50 W w rms wówczas otzrymay bardzo dokładny szybki i mocny dzwiek o wyjątkowo dobtrych wlasciwisciach
cena 299zl objetosc 40 l br 75 na 100mm
w tescie razem z velocity,rockfordfosgate, jl audio otzrymał najlepsza cena do jakosci.
Skomentuj
-
mylisz sie doswiadczony konstruktor potrafi duzo powiedziec po konstrukcji jej strojeniu a zarowno wygladzie
czy powstanie cos jak legenda yoshiego hmm watpie u nas na forum jednak dalej kroluje alphard i tonsil pozatym w tym subie duza role odegra elektronika zawierajaca koo 8 ukladow
za glosnik glosnik ktory wybrałem mozna by spokojnie kupic kilka tonsili i kilka ladnych alphardow
glosnik o ktorym duzo sie mowi a malo widzialem na nim konstrukcji, zreszta przeznaczony jest raczej dla ludzi ktorzy wiedza czego chca i potrafia sprecyzowac swoje potrzeby a nie "ma grac nisko i ładnie" i maj okreslony ideał brzmienia
Skomentuj
-
a pier .. niczenie ja wejde do piekarni i powiem ze hcce chleb lekko podpieczony o smaku waniliowym ze skórką grubości 2 mm i zeby nie był w srodku puszysty
po wyglądzie czy parametrach albo po kontaktach z innymi głośnikami które były zrboione z podobnych materiałów którego ty chcesz wybrac napewno brzmienia nie wyczujesz ... trzeba posłuchac i wybrac co sie lubi ... kazdy robi dla siebie a twierdząc ze wszyscy chcą nisko i ładnie .... błąaaad ... JA niechce nisko dlatego mam mniejsza obudowe niż to było za czasów ... big monsterów heh
pozaytm ja wiem co to za głośnik bedzie ... jakiś 888 i napis buszmen na środku zrobiony przez jakiegoś graficiarza, bnedzie to grało gorzej od pracujacej pralki automatycznej ale na forum bedzie zachwyt <lol> ... tu już tak jest ze ktoś zrobi i jesli łądnie wyglada to sie zachwycacja ... dla LW800 to bym nawet odrobine sie nie postarał bo to tak gra ze niewarto ... to głosnik ma dac od siebie wiecej niż ty od siebie robiac obudowe a raczej jąwykanczającakurat wczoraj skonczyłem oklejanie mojego zestawu 2.1 moze na forum sie pokaże ale niewiem ... bo zbyt pieknie to on nie oklejony co wynikało z błędu cięcia płyty jaki mi zagundowali ziomki w sklepie a każdy chyba wie co sie dzieje jak sie wyzynarke w reke weźmie i jedzie płyte długości metra
konstrukcja moze sie ukaże ale fotki beda tak ze 100 metrów ... napewno cośzauwazycie bo wszystko czarne
pozdro Szefie
Skomentuj
-
czesc, co do patrzenia i docenienia:) to to powininismy nazywac sie stolarczykofilami:> bo zgodze sieze nie da sie wyobrazic jak cos gra, NAWET jak sie slyszalo takie same glosniki (choc arn150 jest conajmniej 8 odmian jak nie lepiej (4r-8r a potem te cyferki po 150) do tego dochodzi rozrzut parametrow, roznioca np qtc +-0.1 i fs +-2hz robi dosc spore zamieszanie w strojeniu obudowy br dobranej teoretycznie, albo nawet dobranej pomiarami przez yoshiego dla glosnikow yoshiegho. wiec powiem szczerze, slyszalem polarisy120, (podobne do yoshiego) ale nie wyobraza msobie jak graja kolumny yoshiego, moze mam cienka wyobraznie inie jestem doswiadczonym konstruktorem, tak tylko dywaguje, wydaje mi sieze poprlem to sensownymi tezami, co mozemy ocenic to przedewszystkim stolarke i mniejwiecej teoretyczne rozgryzienie,
aa LUKASZ zaloze sie ze wybral sls albo xls a ktoregos:)...
buziaczki
Skomentuj
-
Adam,to właśnie przez te zachwyty na forum je wziołem ale teraz żałuje,może kto chce je tanio kupić?Próbowałem też innych alfredów ale nic z tego nie wychodzi,wystarczy alfreda zastąpić innym głośnikiem i już sie niechce go ponownie wkładać.Wiadomo że na wybór ma wpływ kasa ale w podobnych cenach co alfred można znaleźć o wiele lepsze głośniki.No ale o tym chyba każdy wie.
PZDR
P.S.Ja też czasami mam złe dni,nieprzejmuj sie.
Skomentuj
Skomentuj