Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DUZY SUB ZA NIE MALA KASE.....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

DUZY SUB ZA NIE MALA KASE.....

Witam

Szukam glosnika do subwoofera w przedziale cenowym okolo 1000zl
    Sub bedzie uzywany tylko i wylacznie do kina domowego.
    Rozmiar obudowy w sumie nie gra roli ale rozsadnie bylo by max 150L
    Minimalny naped to PA300 a max to wzmak by IREK - 600W RMS
    Bass ma byc miekki i gleboki, nie toleruje estradowego brzmienia w mieszkaniu i glosniki pokroju Beyma POWER15 odpadaja
    Mysle ze f3 jezeli jest wyzsze niz 30Hz dla danego glosnika to juz odpada z listy propozycji
    Czekam na sugestie

Pozdrawiam

Scan Speak 23W4557T00...

Skomentuj

15" cię ratuje.

Ravemaster BSW154II
      Peerless Reslolution15

Skomentuj

Peerless Reslolution15
        myslalem nad nim,

Scan Speak 23W4557T00...
        chodz bym stanol na glowie to nie kupie go za 1000zl z membrana a bez niej jest nic nie warty ze swoja slaba efektywnoscia ale za to zejscie ma nieludzkie ;]

Pozdrawiam i czekam na dalsze propozycje

Skomentuj

Coś za coś albo zejście albo efektywność.

Skomentuj

hmm JL 12W3v2 ?
            W symulacjach wypada obiecująco, i w końcu to JL

Skomentuj

wisnia
              Ja bym twoja uwage staral sie skierowac w strone wlasnie JL jak kolega wyzej napisal. Bardzo dorze wychodza w symulacjach i swoja droga tez swietnie graja.
              i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

a ja zaproponuje coś naprawde nietypowego :)

http://editweb.iglou.com/eminence/em...ab12/lab12.htm
                to poprostu potwor :) X-dem +-44mm a liniowego ma +-13mm

jest napisane że musi współpracować z filtrem subsonicznym na 35Hz ale to się tyczy ekstremalnych zastosowań :) w domu nie zaszkodzi mu spora buda ani nisko strojony B-R ten głośnik to naprawde potężne uządzonko

ps ten głośnik ma jeszcze jeden + jak go kupisz to na 99% nie znajdziesz nikogo kto juz ma taki :)

Skomentuj

swoja droga tez swietnie graja.
                  wiem jak graja bo mam suba na JL Audio 10W0 i nawet w tej chwili gra ;]

Czekam na dalsze sugestie i propozycje, czym wiecej ich bedzie tym wiekszy wybor.

Propozycja fajna Soun Wave lubie nietypowe i nietuzinkowe glosniki, ale gdzie takie cos jak juz mozna dostac.... ??

Skomentuj

Witam,
                    Możesz sprawdzić jeszcze Peerless`a XXLS 308 "830847".
                    To tylko sugestia.
                    Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

Sprawdze sprawdze, i czekam na dalsze propozycje ;]

Skomentuj

1) pogadaj z EQT na elektrodzie on ma dojścia do Eminenca
                        2) www.pabel.pl -- sprzedają emienence tego modelu nie widzialem ale moze mogą sprowadzić
                        3) wejdź na strone eminenca i sprawdź kto jest dystrybutorem na polske -- on czy chce czy niechce musi je sprowadzić -- jak się zapluje to zacznij grozić że zadzwonisz do eminenca i oni sobie juz z nim porozmawiają

Skomentuj

hehehe niezle sposoby ;]

jest w cenniku na www.pabel.pl pierwsza pozycja w tabeli Professional series cena brutto 921,87

[ Dodano: 2005-09-16, 15:46 ]
                          w symulacjach w 100L f3 okolo 23Hz ;]

Jak narazie moj faworyt, czekam na dalsze propozycje

Skomentuj

a moze cos dls?
                            rockford fosgate?

Skomentuj

jak juz to konkretny model poprosze

Skomentuj

wisnia ja ic pwioiem tescany przerabialm bez szalu

do kina najlepszy glosnik z jakim mialem doczynienia to xls i w zasadzie tyle z mojej strony z membrana tworzy duet nie do pobicia w kinie zostal stworzony w oparciu o thx i tak tez gra uwierz mi rpzerabialm juz rozne glosniki no moze procz resolutiona i do kina narazie najlepszy okazuje sie xls

jak mam byc szczery to przy tych pieniazkach nie ma co inwestowac w niesprawdzony projekt ryzyko wpadki jest za duze a sam subik na xlsie mozna naprawqde fajnei i orginalnie wykonczyc

Skomentuj

ja troche odnowie watek
                                  wlasnie dostane na dniach xls 12 z membrana lekka 295 gr
                                  podobno ciezko cos lepszego znalezc za ta kase do kina.W zamowieniu w holandii wychodzi ponizej 1000 zl kpl!!!!!!!!
                                  mam pytanie jak rozmiescic glosniki ( oba z frontu ,jeden na dol drugi do frontu nie mam pojeciajak do tego sie zabrac)?? i jaki litraz dac temu zestawowi -podobno najlepiej sie czuje w budzie kolo 50 l.

Skomentuj

monacor SPH-300 CTC http://www.lautsprechershop.de/hifi/...i/raveland.htm

Skomentuj

Zamieszczone przez tdrozd
                                      ja troche odnowie watek
                                      wlasnie dostane na dniach xls 12 z membrana lekka 295 gr
                                      podobno ciezko cos lepszego znalezc za ta kase do kina.W zamowieniu w holandii wychodzi ponizej 1000 zl kpl!!!!!!!!
                                      mam pytanie jak rozmiescic glosniki ( oba z frontu ,jeden na dol drugi do frontu nie mam pojeciajak do tego sie zabrac)?? i jaki litraz dac temu zestawowi -podobno najlepiej sie czuje w budzie kolo 50 l.
                                      Zajżyj tu http://akustyk.com.pl/sub/XLS12.html
                                      Co do rozmieszczenia to nie ma żadnych najlepszych ustawień rób jak ci sie podoba, ja osobiście będe robił membraną bierną w dół a głośnik na przedniej.
                                      Pozdro.

Skomentuj

albo glosnik i membrane na przód :P
                                        beda myslec za sa 2 :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X