Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JBL GTO 1202D jaka skrzynia???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JBL GTO 1202D jaka skrzynia???

Witam.
    Kupilem sobie glosnik JBL'a GTO 1202D i musze zrobic skrzynie ale nie jestem orlem w tematach akustyki i chcialbym zeby ktos mi pomogl. Bawilem sie programem WinISD i nie wiem czy dobrze wyszlo. Parametru znajdziecie tu: http://manuals.harman.com/JBL/CAR/Te...0Enclosure.pdf

Z gory dzieki za odp.
    Pozdr.

W sumie to jest dobrze tylko strojenie dalbym na jakies 31Hz zeby nie bylo takiego podbicia ale to i tak tylko wykresy, wiec czy dasz 34 czy 31 to w praktyce i tak tego raczej nie zauwazysz. Moim zdaniem jest OK.

Skomentuj

jak dla mnei troceh za duza gorka zwiekszyl bymodrobine obudowe chodz z drugiej strony impuls i tak nie jest juz rewelacyjny a jak ten woofer sprawowal soe bedzie w budzie closed mi sie wydaje ze raczej tam jest jego miejsce ps

ta seria jest wyjatkowo nie udana

Skomentuj

Zrobilem dodatkowa symulacje w CLOSED. Jeszcze jest drugi problem bo nie mam dobrego wzmacniacza zeby go pociagnal 2x2 ohma. I tu pytanie ile mocy musi dostac na cewke zeby dobrze zagral.

WYRESY: BR & Closed

Pozdr.

Skomentuj

po co to robisz przeciesz w tym pdf'ie masz podane przez producenta w jakiej skrzyni ma grac i tak bedzie najlepiej, szkoda twojego czasu i materialow na nie udana obudowe

Skomentuj

Dobra ale nie wiem bo sie nieznam pierwszy raz to robie i skad mam wiedziec jaki litraz jest podany w pdf'ie czy jest to litraz skrzyni i nie trzeba doliczac powierzchni glosnika czy trzeba go doliczyc. WinISD w symulacji dolicza glosnik i wychodzi skrzynia 70 litrow i dluzszy BR o 100mm.

Skomentuj

zwykle w firmowych pdf -ach wszystko jest już wliczone ...
              pozatym nie opieraj się o symulatory jeśli firma podaje przykładowe aplikacje...

Skomentuj

88,9L objetosc skrzyni bass reflex,... przeciez to takie proste,,, a wylot sam sobie oblicz... wejdz na strone i w artykul o BASS-REFLEX... tam masz wzór jak na tacy... wystarczy podstawiac i sprawdzac,... pozdrawiam

Skomentuj

88,9L objetosc skrzyni bass reflex,
                  gdzie tak napisane?
                  bo jakos nie widze

zobacz Vas
                  wg mnie 50-60l bedzie optymalnie

Skomentuj

88,9L objetosc skrzyni bass reflex
                    i co jeszcze ??

ma byc BR 50L i strojenie rurka o srednicy 10cm i dlugosci 255mm

wszystko podane jak na tacy w pdf'ie

Skomentuj

zonkia, wal 200L zejdzie nisko ale ....hehe bedzie gral jak podlaczany do inego zrodla

Skomentuj

zejdzie nisko ale ....hehe bedzie gral jak podlaczany do inego zrodla
                        czyli do jakiego :> :P

Skomentuj

...wody oligocenskiej

Skomentuj

Czaruję...
                          X