Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SLS 10 mało, co dalej?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie porownywal bym hertz z beyma pod wzgledem szybkosci i szczegolowosci...nie sluchalem obu jednoczesnie ale sluchalem kazdego z osobno wiec moze moja opinia moze nie jest zbyt trafna ale beyma miala wiekszego kopniaka i byla bardziej szczegolowa od hertza...hertz ma za to takie...hmm "mieso"

Skomentuj

chciałbym wiedzieć jaki charakter ma ten SLS. Czy gra twardo czy raczej tak miękko(obojętnie czy w budzie b-r czy zamkniętej). Ja raczej preferuje taki miękki, przyjemny bas i ostatnio zastanawiam się, który głośnik mógłby spełnić moje
      es 300

ja wole es ; beyma kopniak ma wiekszego alr na dluzsza meta robi sie to meczace; dzwiek taki jakis suchy

Skomentuj

a ja nie lubie beymy od czasów rozmowy z irkiem..... głośniki są tandetnie zrobione estradówki mają wady konstrukcyjne (cewka nieliniowo przemieszcza się przez szczeline powodując tarcia boczne) zawieszenia są krzywe (z jednej strony cieńsze niz z drugiej). beyma gra ładnie to fakt ale wytrzymałe to to niejest.....

Skomentuj

w jednej mi sie urwal magnes ale po upadku jaki miala kolumna mial do tego prawo (ale naprawione tak ze sama beyma sie moze schowac...)

Skomentuj

sls-y maja raczej miekki charakter,taki w sam raz ani za twardy ani za miekki, moim zdaniem

Skomentuj

Nie wiem co dla Ciebie znaczy miękki ale dla mnie to oznacza miłe mięsko nawet przy niskich natężeniach głośności, wychylenie membrany(dzięki sztywnej membranie i miękkiemu zawieszeniu). Tymczasem w 40LBR jest trochę bułowato zabawa zaczyna się doppiero po podkręceniu wzmaka ale ja osobiście radochy nie mam ze słuchania suba na 3/4 możliwości kiedy mi ściany przestawia.

Skomentuj

umberto ja iwem ze ty jestes zakochany w herzu ale dla mnei te glosniki to zadna rewelacja poprostu zwykla budzetowka i tyle niczym szczegolnym sie nie wyroznia

co do beymy nie gadaj glupot jak mozesz porownywac zwyklego herza es (faktem jest ze seria hs i wyszla glosnki byly naprawde dobre zastosowane nawet w niejedenej konstrukcji hi end)
                nie opowiadaj ze herz zje beyme bo gadasz glupoty nie mozna porownac dynhamiki i szybkosci beymy i herza a ty ciagle od dlugiego czasu wychwalasz te herzy czas ruszyc do przodu

Skomentuj

LUKASZ, dynamika i szybkość to nie wszystko.Pamietasz jak gadaliśmy na ten temat?Poprostu es lepiej się spisuje w roli suba niż beyma,gra zdecydowanie niżej.Ta 10 beymy ze swoim brzmieniem bardziej mi pasuje do kick basu i stąd moja opinia.I w takim układzie beyma nie ma polotu do hertza.A czy sie zakochałem?Raczej nie,poprostu zostawiłem go dla siebie bo jest niezłym kompromisem miedzy jakością i ceną.W tym pułapie nie bardzo widzę dla niego alternatywe.Choć na pewno znajdzie sie grono osób które nie zaakceptują tego brzmienia.I to tez jest poprawne,o gustach sie nie dyskutuje.
                  Co do ruszania do przodu,na pewno nie objawia sie to kierowaniem się w stronę tego co masz w podpisie.To jest własnie dreptanie w miejscu.Mnie juz sie znudziło 2way,3way,ile mozna tego robić.I 12 cali w subie też mi sie przejadło.Pewnie zejdzie mi się z urzeczywistnieniem planów bo sa i kosztowne i dość skomplikowane ale chcę to doprowadzić do końca i raz na zawsze dac spokój z komplikowaniem sobie zycia.
                  Dlatego ostatni eksperyment z stx i wykończenie obudowy es sa jakgdyby ostatnim akordem w klasycznym diy audio.Czas na cos bardziej konkretnego i ostatecznego.

P.S.
                  Nie odbieraj czasem moich słów jako krytyki,napewno nie miałem takiego zamiaru.Poprostu zaczynam na to hobby patrzec z troszeczke innego punktu.Może sie rozwijam?Zobaczymy ;]

Skomentuj

Ale fakt, faktem uwazam, ze w ostatnim czasie problemy jakie widze w przetwornikami serii sls wynikaja ze zlej aplikacji. Tak uwazam.
                    Jako posiadacz sls12 wiem, ze przy odpowiednim zaaplikowaniu przetwornik gra dynamicznie, miekko, nisko i przyjemnie.

Skomentuj

a powiedzce mi ile kosztuje sls10 sprowadzane z holandi juz tak no gotowo z wszystkimi przesylkami itd?

Skomentuj

gipsy2 sie tym zajmuje napisz do niego na PW

Skomentuj

200zl z groszami

Skomentuj

power 12 jak chcemy osiagnac niski bas niestety wymaga sporej skrzyni nawet 80 l nie jest tu przesada

Skomentuj

...i subsonic bankowo.Jak nie to sie ładnie cewka rozklapie.Chyba teraz LUKASZ widzisz dlaczego jednak wole hertza.Nie zagraca,nie sprawia kłopotów.Kiedyś byłem strasznie najarany na beyme,szybko mi przeszło.Poza estradą mają marne szanse zaistnieć,zresztą raczej im na tym nie zależy.Ponoc produkty car audio to tylko uboczny produkt.Jak jest naprawdę wie tylkomarketing.Ale ogólnie jak dla mnie to porównanie golfa z seatem.Niby to samo a jednak nie to samo.Wole makarona.

Skomentuj

a ja mysle po ostatnich testach Car&Hifi (niemiecka edycja)
                                ze to idealny produkt bo zjadł konkurecje
                                cena jest tez ciekawa ...i ciekawe jest to jak moze zagrac w domku ...wydaje mi sie ze to jest cos na hertza

->STRONA PRODUCENTA<-

Skomentuj

Tatuś,nie rób mi smaka,dobrze?Wzmak ich mi na razie wystarczy.Ale fajne cyferki go reprezentują,nie powiem.I jeśli tak w realu...ech.Daj cos lepiej 18",tego szukam.Do domu.

Skomentuj

ojjj tylko nie 18" chyba ze technomaniak
                                    ja kupilem kickbass na przod lada dzien bede montowal wiec w sumie wyrobimy sobie opinie na cale auto ...cos mi sie czuje ze hertz dostanie ladnie w dupsko (mam nadzieje)
                                    Brakuje jeszcze tylko wypowiedzi Irka ktory ze swoja gracja wypowie sie na temat tego producenta

aaa przypomnialo mi sie ale ja do auta potrzebuje dwie 18" ale to bedzie napewno RF'a
                                    a jak nie to kupuje tego blackbass'a :)

Skomentuj

umberto, myslales nad tym http://www.mivoc.pl/?lang=pl&str=1&m...&pid=125&par=1

Skomentuj

ktos mial go z forum :)
                                        poszukaj bylo w gotowych konstrukcjach o ile sie nie myle
                                        ale Vas ma kosmiczny cos jak pralka hehehhehe

Skomentuj

SPL też ma kosmiczny

Skomentuj

Czaruję...
                                          X