Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CarAudio - skoda fabia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CarAudio - skoda fabia

Nie do konca Car Audio - nie zamierzam montowac ojcu wzmaka:P ale chce kupic jakies niedrogie glosniki 2 i 3 drozne - mozecie mi pomoc bo jesli chodzi o CA to nie znam zadnych tanszych marek robiacych wzglednie dobre przetworniki - cena ok 200 - 300 za wszystkie ( 2x 2way na front + 2x 3way na tyl ) RMS 50 - 80 W...
    Z gory dzieki
    Pozdro

W tych pieniadzach to nie wiem czy ty nawet buszmena kupisz.... a z przodu jakie sa w fabii głośniki, chodzi mi o srednice?

Skomentuj

jezeli juz tak bardzo chcesz na przod i na tyl to kup 2x Hertza http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64633497

Skomentuj

pozostaje pytanie... po co na przod i na tyl od razu? kupil bys porządniejszy zestaw.. np. ten [ http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64007197 - tylko prosze, nie patrz na tytul aukcji bo "audiofilskie brzmienie" jest smieszne :) ] ... i mialbys spokój... a jak zrobisz tani przód + tani tył to bedziesz mial efekt taniego brzmienia :)

Skomentuj

no tak ale on chce 2 way do przodu i 3-way do tyłu

Skomentuj

i suba 1000w do bagaznika... to by bylo dopiero coś... :)

n/c

Skomentuj

HAHAHA digital

Pisalem ze to dla ojca do auta - nie mam zamiaru montowac mu suba i zadnych fajerwerkow - no ale z boshmanem albo innymi alfredami tez sie nie bede bawil... :P

No i myslalem np. o blaupunktach IC (112 - 122) ew. o serii GT - maja dosc przystepna cene - ma ktos to - slyszal je kiedys - oplaca sie?

vip mialem przejscia z hertzami i uwazam ze za ta cene sa przereklamowane - szczerze to za taka kase to wolalbym kupic ALPINE'a albo JBL - no i czemu sie smiejesz z 2x2way + 2x3way? odp...

Skomentuj

szczerze to za taka kase to wolalbym kupic ALPINE'a albo JBL
                te od kiedy to alpine lub jbl robi dobre głośniki?
                no i czemu sie smiejesz z 2x2way + 2x3way?
                no bo pierwszy lepszy fabryczny zestaw odseparowany ci Twój wymysł na łopaty położy..

Skomentuj

Standardowo w fabii montują jakiś basik (nie wiem jaki bo mi się nie chciało rozbierać) w drzwiach i coś do średnich/wysokich w okolicach lusterek.

Skomentuj

Standardowo w fabii montują jakiś basik (nie wiem jaki bo mi się nie chciało rozbierać) w drzwiach i coś do średnich/wysokich w okolicach lusterek.
                    a założymy sie ze w drzwiach jest szerokopasmowiec albo średniak /średnio-nisko a w lusterku wysoki.. ??

[ Dodano: 2005-09-25, 20:11 ]
                    średnich/wysokich w okolicach lusterek.
                    normalnie smiech na sali :)

Skomentuj

krzychoxx, ciekawi mnie jakie to miałeś przejścia z hertzami.Rozwiń myśl.

W fabii powinny być w drzwiach dość dobre głosniki tesli,w określonej przez Ciebie cenie nie masz szans na znalezienie czegos co lepiej zagra.Na tył nic Ci nie doradze bo się brzydze takimi rozwiązaniami.No chyba że mowa o tylnych drzwiach, to zamontować to co z przodu.

Skomentuj

Zamieszczone przez magik
                        a założymy sie ze w drzwiach jest szerokopasmowiec albo średniak /średnio-nisko a w lusterku wysoki.. ??

[ Dodano: 2005-09-25, 20:11 ]
                        średnich/wysokich w okolicach lusterek.
                        normalnie smiech na sali :)
                        O jej, chodziło mi jedynie o zaznaczenie że są rozdzielone a nie co do hertza gdzie i co upakowali. Rzeczywiście cała sala nic nie robi tylko siedzi i ryczy ze śmiechu :)

Skomentuj

Glosniki,glosnikami,ale czym one beda napedzane? Fabrycznym radiem,czy masz wstawionego cos prywatnego? Mala podpowiedz,jesli bys sie pokusil o zrobienie troche wiorow,to wstaw w przednie drzwi glosniki JBL/a seri GTI,niby podstawowa,ale w miare wysoko skutecznka,bas niczego sobie i ceny leca caly czas w dol,szukaj promocji. A czemu wiory? Montowalem klientowi w Golfie owalne glosniki 6x9 cali z serii Gti.Przy usztywnieniu konstrukcji tapicerki od drzwi,moze nie wytlumieniu,ale jakos usunieciu rezonansu z blachy karoserii,poprzez naklejenie specjalnych mat bitumicznych,to przy objetosci takich drzwi,bas z takich glosnikow, na prawde schodzi nisko i same glosniki wymagaja jedynie tych prawdziwych,uczciwych 20 wat mocy nominalnej,nie jakiejs tam kosmicznej,graja naprawde glosno,nie pamietam ile skutecznosci maja,sa niby 3 way,ale o piezo dla nietoperzy zapomnijmy.Sam teraz szukam 6 sztuk takich glosnikow,2 do drzwi,4 po 2 pary polaczone rownolegle w 2 ohm i pod wzmaka,calosc wspomagana nadal 2 x Mac Audio Sub Hurriccane 250. Mialem ich starsza generacje u siebie w starej Asconie 5 lat temu,porazaly glosnoscia,dynamika i szybkim basem!!! Nie zamulal sie przy niskim zejsciu. Zostaly mi pamiatkowe glosniki wysokotonowe z zaroweczkami z napisem JBL,fajny bajer wieczorkiem.(zabezpieczenie wysokotonowca.)

Skomentuj

Czaruję...
                          X