Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co z tym zrobić

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co z tym zrobić

Witam!

Mam dwa głośniki basowe o śr. 18cm i na tym moja wiedza o nich się kończy, nie znam ich zadnego parametru, mogę powiedzieć jedynie tylko tyle że chodzą przy radiu Panasonica 4x35 i przy 40 stopniowej skali głośności zaczynają charczeć przy 33. Mój problem polega na tym że chciałbym wrzucić je w jedno pudło (jeśli byłoby takdobrze) i wyciągnąc z nich jak największy bas ale nie wiem jakie wymiary obudowy, czy otwarta czy zamknięta, czy dać jakąś zwrotnice (jaką?)???

Byłbym Bardzo wdzięczny za pomoc.

Z góry dzięki

heh
    człowieku wsadz je do budy i prubuj zwiekszajac/zmniejszajac objetosc bo tak to nic nie zrobisz
    głosniki nie harczą tylko radio nie daje rady

Skomentuj

Tyle to i ja wiedziałem a radio chodziło przy subie 200W i jakoś nie charczało.

Skomentuj

głośnik to pewnie był hi end - VK :)
        przy dużych poziomach głośności wzmaki się przesterowywują - niezależnie od głośnika

Skomentuj

Zamieszczone przez sebek83
          Tyle to i ja wiedziałem a radio chodziło przy subie 200W i jakoś nie charczało.
          Sub mial wlasny wzmacniacz pewnie a sygnal byl podlaczony przez wyokopoziomowe wejscie :)

Skomentuj

heh - 200w - max? no raczej...

a co do problemu.. glosnik o srednicy 18, który zasilany radiem o mocy niby 35w, który przy odpowiedniej głośności zaczyna charczeć to raczej niezbyt trafne rozwiązanie

lepiej sprzedaj jakiemus koledze te glosniki, czy tez na allegro... dostaniesz za nie grosze, ale zawsze cos, dolozysz drugie grosze i kupisz np. stx'a 22-120 ... ale czym go zasilisz to ja juz nie wiem, poprostu dla mnie to glupota robić subwoofer [bo to chyba chcesz zrobic, wyciągając z nich jak najwięcej, jak ty to nazwałeś - bassu :)]

i tyle.. lepiej pozbieraj kase i wez sie za coś nawet najtańszego, ale normalnego...

Skomentuj

Czaruję...
            X