Witajcie. Mam mały problem- moze to nie jest problem ale nie wiem jak mam sie zabrac do gruntownego remontu glosnikow GDN 20/40 . Musze w jnich wymienic membrany zawieszenia oraz niestety cewki :( Jest taki problem bo slyszalem ze trzeba jakos je centrowac a nie wiem jak i nikt z kooompli sie tym niestesty nie zajmuje :( A i jeszcze jedem maly problem nie moge dostac cewek 25mm tylko calowki :( NIe wiem czy beda one pasowac?? Thx za pomoc
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Modernizacja Tonsila
Collapse
X
-
Pierwsza sprawa to ten temat jest bardzo dobrze opisany tylko nie chce Ci sie szukać.Druga sprawa to lepiej kup sobie nowe głośniki bo sie raczej sparzysz na tym remoncie,to nie jest takie proste jak sie wydaje.A już napewno nie dla amatora który pierwszy raz sie za takie coś bierze i liczy że zrobi jak w fabryce.Poprostu szkoda czasu ,nerwów i kasy bo i tak nic z tego nie wyjdzie.
PZDR
-
popieram umberto, te 20/40 zostaw na rekreacyjne naprawianie, może akurat coś wyjdzie[wątpie;] ]
ale czlowiek uczy sie na bledach, więc jak zrobisz 30 głośników, to może jakiś zacznie grać ;]
sam nigdy nie brałem się za to, bo po prostu mi się nie opłaca, jeśli masz do wymiany cewke membrane i resory, to musisz liczyć przynajmniej 25zeta na materiały i kleje, dokładasz niecałe drugie tyle i masz już całkiem sensowne tesle, albo nawet stx-y ktore zagraja raczej lepiej od glosnika ktory bedzie skladany w domowych warunkach
pozdro
Skomentuj
Skomentuj