Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

car audio- zasilanie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

car audio- zasilanie

wady i zaleyty zastosowania PŁASKOWNIKA zamiast kabla zasilajacego wzmacniacz w samochodzie (od akumulatora do wzmaka) o takiej samej powierzchni co kabel.

NIC NIE PISAC O MONTAZU I IZOLACJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo to mnie nie obchodzi

Korozja!!

Ale masz pomysły, metr porządnego kabla do CA kosztuje 3-4zł.

Skomentuj

Zamieszczone przez PETERS
      kosztuje 3-4zł
      nie przesadzaj bo chyba zjadles jedynki z przodu... ;] kosztuje napewno powyzej 10zl ostatnio placilem 18zl za "szesnastke"

mam nadzieje ze nie uzywasz kabli grubosci gumki od majtek ;]

Skomentuj

Wada napewno taka ze plaskownika nie ma jak zaekranowac. Grobe przewody warto jest splesc ze soba i juz mamy prymitywny sposob na pozbycie sie zaklocen.
        wisnia
        Jak sie 16 kupuje w sklepie CA to rzeczywiscie kosztuje kolo 15-18zl, ja natomiast zaopatruje sie w hurtowni i linka 16 miedziana pleciona kosztuje 5,4 za metr bierzacy, sugerowana cena detaliczna takiej linki przez producenta to 12,4zl. Ceny pochodza z sierpnia tego roku. Zerknij moze do jakiejs duzej hurtowni elektrycznej to moze uda ci sie taniej dostac.
        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

borys, dokładnie.I na ogół izolacja jest 100% pewniejsza od tych wyrobów z chin.Sam stosuje jedynie LGy,tanie,dobry i pewny.I polski ;]

Skomentuj

zaekranowac - owinąć folią aluminowa taką do pieczenia :PPPPP

Skomentuj

aryan, chcesz to se owijaj.Twój problem.Jak dla mnie i zapewne wielu pomysł bezsens.

Skomentuj

Wg mnie ksztalt kabla nie ma znaczenia wazny jest przekroj.

Skomentuj

borys dzieki za podsuniecie pomyslu, niedlugo to sprawdze

Pozdrawiam

Skomentuj

borys a wplecenie 3 zyly biegnacej w srodku i wokól niej skrecone kabelki wlasciwe??

3 kabel do czego podlaczyc? do masy ?

Skomentuj

Zamieszczone przez arayan
                      3 kabel do czego podlaczyc
                      nie wiem czy akorat o to ci chodzi ale to chyba ma byc ten kabelek ktory wlacza wzmacniacz i we wzmaku samochodowym pomiedzy + a - jest dla niego miejsce, w kostce od radia tez znajdziesz odpowiednie miejsce z instrukcja.... jezeli polaczysz ten 3 kabel z plusem do wzmaka to wzmak bedzie caly czas wlaczony....

nie wiem czy akorat o to ci chodzi bo dziwnie sformulowales posta troche nie czytelnie

Skomentuj

we wzmaku samochodowym pomiedzy + a - jest dla niego miejsce, w kostce od radia tez znajdziesz odpowiednie miejsce z instrukcja....
                        remote control lub kabel podający prąd do wysuwanej anteny samochodoerj, kolor najczęsciej niebieski.. w przypadku remot'a najczęsciej niebiesko-biały.. ale najczęsciej.. nie zawsze.. patrz nalepka na radiu.. :)

Skomentuj

Czaruję...
                        X