Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDWK-9-150-8-PJ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDWK-9-150-8-PJ

witam chciałbym zrobic kolumny. tylko mam kilka pytań??

Głośniki to
    1xGDWK-9-150-8-PJ
    3xGDS-22-120-4-SE

Obudowa i Strojenie

i tu właśnie problem
    1.obudowa wyszła mi 64,7l. - czy tyle wystarczy??
    2.strojenie na 93,88 - czy da się niżej??
    3.czy z tego wydobędzie się jakiś bass.

Bardzo proszę o pomoc..

po 1 to ma być estrada - w takim razie dałbym jeden lepszy STX 30, lub dwa 22...
    po 2 jak masz zamiar podłączyć te 3 głośniki??

Skomentuj

1. tak to mają być estradówki ale nie za duże dlatego coś koło 20 cm.
      2.niedopisałem że jeden z 3xGDS-22-120-4-SE będzie jako średniak..

Skomentuj

to zły pomysł- po pierwsze niepotrzebnie skomplikuje zwrotke po 2 nie przyniesie zadnych wymiernych korzyści.

daj 2x22/120/4SE puszczone pełnym pasmem do tego tubka GDWT9-150-8PJ z podziałem na około 4500Hz do 22/120 dokup dwa magnesy 140mm i przyklej tak żeby się odpychały. obudowe daj jakieś 40L B-R na jakieś 70Hz. basu z tego raczej nie uświadczysz ale głośne to to powinno być. pojedynczy 22 po tych modyfikacjach powinien mieć z 93dB czyli z 2 sztuk będzie z 96 co jest zupełnie przyzwoitą wartością.

Skomentuj

serdeczne dzienki

[ Dodano: 2005-09-30, 18:45 ]
          aha jeszce jedno pytanie, może zamiast tych gds można wstawić inne ośmio calowe estradówki (właśnie niewiem jakie)chodzi mi przedewszystkim o basik:) może doradzicie mi jakie glośniki wybrać??

Skomentuj

jeśli chodzi ci głównie o bas to wogóle niema takich estradówek..... subbasy estradowe zaczynają się od 15cali wyjątkiem jest STX którego 12stki dobrze spisują się w tej roli (chłopcy z STX'a są jak zwykle orginalni :P )...... jak to ma grać pełnym pasmem to lepiej kupić 30-200-4AE +GDWT 8-150-8PJ przynajmniej bas będziesz mial.

Skomentuj

ok. dzienki

Skomentuj

Czaruję...
              X