Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[car audio] Nagłośnienie Mercedesa SLK, prosze o rade !!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[car audio] Nagłośnienie Mercedesa SLK, prosze o rade !!

Witam.
    Przymierzam sie do nagłośnienia swojego autka, takiego autka:
    http://w1c10.skwierzyna.com/slk/
    Miejsce na glosniki sa tylko z przodu. Wymyslilem, ze chce z przodu umiescic jakies glosniczki systemowe firmy Hertz lub DLS lub cos innego dobrego. Maja byc podłączone pod jakis wzmacniacz. W bagażniku dość małym chce umiescic jakiegos suba, nie mam pojecia jeszcze jakiego. Problemem jest tam miejsce, albo zrobie nie duzego suba, albo jakas zabudowe zeby jak najlepiej wykorzystac miejsce. Sub oczywiscie tez potrzebuje wzmacniacza i jezeli bedzie to Hertz ES 300.2 lub jego mlodszy brat to potrzebowalbym wzmacniacza o mocy 300-350 wat rms.
    Jak lepiej zrobic kupic 4 kanalowy wzmacniacz, 2 kanaly zasila przod, 2 po zmostkowaniu tyl ? Chociaz pewnie takiego nie znajde za rozsadna cene. Moze lepiej kupic osobno wzmacniacz na glosniki przednie nie duzej mocy do 100 wat rms i drugi monoblok 350 wat rms ?
    Sa to dosc odlegle plany, na wszystko najpierw trzeba zarobic, ale wiedzialbym juz co szukac i ile kasy zbierac :)

nie obraz sie ale tu wymagane jest juz cos pozadnego i nie wyrobisz sie w rozsadnych pieniazkach moze podaj jakies grnice konkretne

Skomentuj

mozesz dac np dls r6a + es300 + srx4 i dwa tylnie kanaly mostkujesz i dajesz na suba
      lub tak jak wyrzej + srx2 ma przod + hbp1502 carpowera - wg ta opcja lepsza

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
        nie obraz sie ale tu wymagane jest juz cos pozadnego i nie wyrobisz sie w rozsadnych pieniazkach moze podaj jakies grnice konkretne
        Hmm radyjko Alpine CDA jakis wysoki model do 2 000 zl, wzmacniacz do suba tak okolo 1500 zl, wzmacniacz do przednich glosnikow ponizej 1000 zl widzialem kupie nowy i porzadny audison czy cos podobnego

vip, Wlasnie myslalem nad wzmacniaczem czterokanalowym audisona, jednak te dwa kanaly po zmostkowaniu to duzo za malo do napedzenia takiego ES 300.2. Tego wzmacniacza hbp1502 carpowera nie znam, nie wiem co to, do czego mozna go porownac ? Znalazlem wlasnie na allegro takiego i w jakiejs firmie i jest raczej nie drogi w porownaniu do swojej mocy :)
        Jak jest z poborem pradu ? Wiecej bierze jeden duzy czterokanalowy wzmacniacz, czy dwa mniejsze ? Jakie sa minusy/plusy stosowania dwoch wzmacniaczy zamiast jednego ?
        Te DLS R6A wygladaja ciekawie i sa dosc drogie :> Jak sie one maja do Hertz DSK 165 ?

Skomentuj

tu masz wszystko napisane na temat carpowera --->http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=4622

Skomentuj

dlaczego hertz?

Skomentuj

cholera wie :]

Skomentuj

audisona za 699 2 kanalowy; carpower za 380 2 kanlaowy

Skomentuj

Zamieszczone przez TatoTurbo
                  dlaczego hertz?
                  A dlaczego nie ? Wymaga raczej małej budy i fajnie gra. Jakies inne propozycje ? Z miłą checia wyslucham :)

Skomentuj

monacor predator + blackbass :)

Skomentuj

Szczerze?Jak by mnie było stać na takie auto to napewno bym syfu typu monacor do niego nie pchał.
                      Tylko cały system Bose.Tylko.Jak stać na pieprz to i na cebule.
                      Dla mnie temat bez sensu.

Skomentuj

Hm... a ja myślałem ze w mercedesach klasy S Bose siedzi jako podstawowy system nagłaśniajacy. Z tego co sam słyszalem to gra on b. dobrze choć basu nie było za wiele (może tak było tylko ustawione akurat), w każdym razie też bym był za instalacją Bose.

Skomentuj

Molibden, siedziałeś w klasie S?Basu nie brakuje,zalezy jak sie "pobawimy" prockiem.Marzenie normalnie,ech...

Skomentuj

Tak. Dlatego napisałem j.w., tylko że widocznie kierowca nie lubił za dużo basu i tak słuchał.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                              Szczerze?Jak by mnie było stać na takie auto to napewno bym syfu typu monacor do niego nie pchał.
                              ps. bose to tez nie rewelacja pod warunkiem ze spec usiadzie w aucie napcha mikrofonow itp
                              potraqfia zrobic cos pod konkretne auto ...tego jestem pewien ze instalacje bardziej pod fabryke zrobia tak jak to powinno byc konkurencja dla harmana

od samego poczatku tak mysle ze koles chodzi po forach szuka ..wszedl tu i sa jakies ospowiedzi

ps. moj sprzet mazenie: RF'a
                              i napewno nie monacor !!! ps. na marginesie

Skomentuj

Witam na takie auto sprzęt audio powinien byc co ja co dośc efektywny
                                zeby niepowiedzeć efektowny ja jestem zwolennikiem Marki Infinity ... słuchałem i mnie nigdy nie zawiodł .. :)

Całość powinna sie zgrać wec uwazam ze jedna marka audio w samochodzie wystarczy .. Infinity wedlog mnie jest godna polecenia .. co do radia ...... Na system przedni myśle ze 2 dr. system starczy chyba ze Kierowca jest bardzo wynagający to trza siegnąć po system w połki High End.....Ale dalej ..na przedni zestaw : głośniki Reference REF6510cs moc szczytowa dochodzi do 270w cena okolo 650 zł oczywiscie moc na przedni zestaw z osobnego wzmaka ... wzmacniacz Reference REF7541A (TRG) cena ok: 1500 zł kazdy kanał na jeden glosnik .... wzmak na suba INFINITY Reference REF7521A (TRG) z cena oklo 1100 zł wyjcie an mostku przy 4ohm ma niecale 300w wiec da rade z rozruszaniem małej kabinki :) co do suba ... wydaje mi sie ze skrzynia bedzie lepsza pod wzgledem gabarytu .. neiwidzialem bagarznika .. wiec neimoge teraz nic powiecziec .... ale subwoofer Reference REF1000B (TRG) 250 mm (1000zł) moc ciagla: 250 W moc szczytowa: 1000 W / lub cygaro subwoofer Reference REF1000T (TRG) (ok. 750 zł) 250 mm moc ciagla: 250 W moc szczytowa: 1000 W okablowanie myśle ze okolo 300 zł powinni byc . Jest to godny zestaw, ja mam zaufanie do tej marki :) ...

calosc tego z zamontowaniem ,kablami, panelami itp nie powinna wyniesc wiecej niz 6000 zyla

Skomentuj

za 6 tys to skladasz taki zestaw ze zje ci tego infinity - nie mowie ze infinity to zla firma itd ale za 6tys da rade zlozyc lepiej grajacy niz ten co ty podales !

Skomentuj

witek
                                    idz do dobrej firmy nagłasniajacej najlepiej kilku bo tutaj ile ludzi tyle projektów;
                                    powyzej jakis 1000-2000zl to sie zaczyna gdybanie z którego nic dobrego nie wyniknie z tego powodu ze malo kto miał doczynienia z produktami ze wzgledu na cene :P

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                                      Z kad niby mialbym wziasc ten caly system Bose? Nie mam zamiaru isc do salonu Mercedesa i zaplacic 10 000 zl, jezeli za mniejsza kase mozna cos takiego samego kupic lub lepszego

Zamieszczone przez Molibden
                                      Hm... a ja myślałem ze w mercedesach klasy S Bose siedzi jako podstawowy system nagłaśniajacy. Z tego co sam słyszalem to gra on b. dobrze choć basu nie było za wiele (może tak było tylko ustawione akurat), w każdym razie też bym był za instalacją Bose.
                                      Moze i tak jest ale moje autko to nie S klasa :> Tylko SLK, jest to calkiem inny samochod. U mnie nie ma naglosnienia BOSE.

Za duzo kombinacji to chyba tu juz nie ma :)
                                      Na przod jakies dobre glosniki systemowe, byla juz propozycja DLS. Glosniki z przodu zasili wzmacniacz Audisona dwu kanalowy.
                                      Radyjko ja przynajmniej zdecydowalem sie na firme Alpine CDA-9855 lub cos kolo tego :)
                                      Wzmacniacz na tyl jakis znajde tez raczej bez problemu. Problem bedzie raczej z miejscem na suba. Dach w tym samochodzie sie sklada i chowa do bagaznika przez co bardzo duzo miejsca zajmuje w bagazniku. Tak, ze bede musial jak najlepiej wykorzystac miejsce w bagazniku. Zrobie n ie dlugo fotki to wam pokaze ile tam jest miejsca.

Zamieszczone przez aryan
                                      witek
                                      idz do dobrej firmy nagłasniajacej najlepiej kilku bo tutaj ile ludzi tyle projektów;
                                      powyzej jakis 1000-2000zl to sie zaczyna gdybanie z którego nic dobrego nie wyniknie z tego powodu ze malo kto miał doczynienia z produktami ze wzgledu na cene :P
                                      Nie nie to odpada, nawet nie mialem takiego pomyslu, zeby oddac auto do jakiejs firmy i oni by to zrobili. Nie raz juz sie przejechalem na takich firmach. Pisze na forum diyaudio wiec chyba wiadomo, ze calosc chce wykonac sam. W takiej firmie skasowali by mnie z 1000 zl za samo porzadne wygluszenie dzwi, sam zrobie to za kawalek tej ceny i tez bedzie dobrze :)

Skomentuj

A może by tak Focala tam wepchnąć ?
                                        Tutaj mają duży wybór i instalacje caraudio też zrobią: http://www.audiocar.pl/

Skomentuj

Czaruję...
                                        X