Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik do GDN-18-120-6-SW?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja bym się tak bardzo nie przejmował dolną częstotliwością. Zawsze można dociąć b-r.

Skomentuj

No to niech będzie 15l, strojenie na 50Hz. Czy schemat zwrotki zrobiony przez SW będzie do tego pasował, czy trzeba go troche przerobić?

Skomentuj

a na jaką sopranówke się zdecydowałeś ?? bo zrobiłem dla ARVki 11/100 i 11/200 STXa jeśli masz jedną z tych kopułek to śmiało mozesz go skopiować bez zmian.

ps w projekcie było tak, że basówka stykała się z kopułką (to wazne, żeby u ciebie ta odległość była taka sama bo inaczej faza moze się rozjechać) ścianka frontowa po 1cm luzu z karzdej strony :) wysokość 90cm. głębokość - niepamiętam - wynikowo :)

Skomentuj

jak gra ten wysokotonowy STX ?
          bo opinie są skrajnie różne ....

Skomentuj

Na początku zaproponowałem ARV 104/03/8 i jakoś nikt nie mniał żadnych zastrzeżeń, więc chyba zostaje.

Skomentuj

ta ARVka jest ok troche lepszy jest tonsil 11/100 tyle, że jest z nim taki problem, ze kazdy jest inny......

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
                troche lepszy jest tonsil 11/100 tyle, że jest z nim taki problem, ze kazdy jest inny......
                jest też 3x droższy od ARV, więc odpada.

Skomentuj

a ten STX?

Skomentuj

Orginalne 11/100 kosztuje 69zl na conradzie, bo jest promocja. Oplaca sie je brac bo graja kompletnie inaczej niz kupione za podobna cene na Allegro czy wolumenie od osoby X, ktora nie daje zadnej gwarancji.

Skomentuj

Zamieszczone przez hoosar
                      11/100 kosztuje 69zl
                      Może nawet bym się skusił, zaoszczędziłem troche kasy rezygnując z drugiego niskotonowca, więc moge przeznaczyć ja na tonsila.

Tylko jak by było z tą zwrotnicą?
                      Zamieszczone przez Sound Wave
                      w projekcie było tak, że basówka stykała się z kopułką (to wazne, żeby u ciebie ta odległość była taka sama bo inaczej faza moze się rozjechać) ścianka frontowa po 1cm luzu z karzdej strony :) wysokość 90cm. głębokość - niepamiętam - wynikowo :)
                      Dwa pytanka :)
                      1. Czym się objawia rozjechanie fazy, bo chciałem dać wysokotonówke w oddzielną przegrodę (czy to wogóle sensowny pomysł?) a wtedy raczej głośniki by się nie stykały?
                      2. Z tych wymiarów co podałeś wychodzi, że głębokość wynosiła u ciebie jakieś 15cm - troche mało...

Skomentuj

wysokotonowy niepotrzebuje osobnej komory,poniewaz przewaznie (o ile nie w kazdym przypadku) posiada własna,jak np arvka ,

Skomentuj

jeśli gra inaczej niz te z allegro to i zwrotka moze nie pasować :P

Skomentuj

ile za swoje dałeś ?
                            od kogo kupiłeś ?

Skomentuj

ja wogóle kupowałem na wolumenie za jakieś 35-40zł sztuka

Skomentuj

Czaruję...
                              X