Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik(i) -paczka basowa. Prosze o porade.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik(i) -paczka basowa. Prosze o porade.

Nie wiem na jakich głośnikach(w miare tanich max. 200zl) zrobić paczke basową musi miec następujące parametry
    1-2 głośników
    moc minimum:80w rms
    wydajność: jak najwyższa przydalo by sie te 95db, ale moze byc troche mniej
    impedenca: 8ohm
    pasmo przenoszenia: conajmniej od 41 do 400 hz
    średnica głośnika(ów):10-12"

Myslalem o zrobieniu paczki na dwóch połączonych szeregowo głośnikach Alphard HW 1000 (4ohm), ale nie wiem czy to dobry pomysl.

moze cos z estradówek STX?

Skomentuj

zamiast alphardow wstaw estrady stx'a moze nawet 30cm z magnesem od 38cm

Skomentuj

a ja proponuje Głośnik estradowy tonsila GD 30/150 potezny sprzet za 200 moge pomyslec w sklepie 600zl

Skomentuj

Ten gd 30/150 przenosi od 55hz wiec dla mnie sie raczej nie nadaje... a co do tych stx`ów to w gre wchodzi GDN-30-200-8-AE tylko ma troche mala skutecznosc lub 2x GDN-30-200-4-AE, ale one sa z kolei za drogie. Wolal bym cos tanszego z mniejsza moca, ale jak nic sie nie znajdzie to trudno. Te alphardy hw 1000 sa aż takie tragiczne?

Skomentuj

myśle że 30-200-8AE zagra duzo lepiej niz dwa Alphardy HW1000

zrob tube na tej 30-300 i będziesz miał doskonały SPL za naprawde niewielką kase!

ps co ci odbiło z tymi 392Hz?? napisz do 400Hz myślisz że te 8Hz to przy tym zakresie jakakolwiek roznica ?

Skomentuj

Nigdy nie widzialem paczki basowej na tubie, wiec wole nie eksperymentowac zrobie b-r na 2xGDN-30-200-4-AE. Dzieki za pomoc. Chyba, ze to zly pomysl jak tak to piszcie.

A co do tego 392 tak mi sie napisalo:P, nie zastanawialem sie nad tym.

Skomentuj

chodzi ci o paczke do gitary basowej ?? jeśli tak to tu zadne STX'y czy tym bardziej alphardy się nie sprawdzą - kup eminenca albo celestiona - z półśrodów niebędziesz zadowolony....

Skomentuj

Czaruję...
                X