Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JBL GTO 605 Ce czy Hertz ESK 165?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JBL GTO 605 Ce czy Hertz ESK 165?

Witam!
    Jak w temacie, ktory zestawik i ile RMS'u potrzeba zeby to ladnie zagralo? Bo z tego co wyczytalem, to samo radyjko to raczej za malo!?
    Aha :) Hertz ale DSK mialem okazje posluchac i bylo tak nijak! Moze to wina braku wzmaka, bo zestaw napedzalo CD.

...chmurzy się,bedzie padać?Możliwe że burza nadciąga...

Nie bede pierwszy,poczekam co na ten temat ma do powiedzenia naród DIY

Skomentuj

o raczej za malo chodzn ie wiem jaki masz pomysl na gre

mozna wysterowac dol z jednego kanaly i gore z drugiego wtedy wykorzystasz na maxa moc radyjka ale wtedy ja osobiscie wybral bym herza seria gto jak dla mnei jest przereklamowana chodz jezeli wezmiemy poid uwage dol pasma chyba gra troche ladniej jak herz ale jednak wybral bym herza

Skomentuj

LUKASZ, chce chyba plusa złapać.Pytanie tylko czy miał okazje porównac obydwa zestawy?Bo to dość istotne.

Na razie pozostaje neutralny.Magic,Tato Turbo i reszta car audio maniaków,gdzie jesteście?

Skomentuj

tak mialem okazje porowanc ostatnio moj kumpel ma caly zestawik na herzu z es 300 w bagazniku i wzmakami bushmana

a serie jbl meczylem w swoim drugim autku i zmieniolem na tonsile fakt ze te jble byly jeszcze ze starszej seri chodz ponoc zmienila sie tylko konstrukcja gornego zawieszenia

Skomentuj

LUKASZ, no właśnie.Powiedz jak według Ciebie zachowuje się pasmo przenoszone przez wymieniane przez Ciebie głośniki?(tonsil,jbl,hertz) I jeśli to mozliwe,pomińmy tu działanie suba,oczywiście jeśli jest to mozliwe.Dodam tylko że zachłannie poleciałem i kupiłem najwyższy model tonsila(2 way),ale może o tym później.

Skomentuj

Szkoda ze nikt nie slyszal tych GTO :( W sumie to pomiedzy zestawami 40 zeta roznicy, i dlatego sie zastanawiam. Czy lepiej dac troche wiecej i wybrac to co wybiera wiekszosc? Caly czas czekam na sugestie :)

Skomentuj

hmm wiersz duzo zalezy jak przygotujesz drzwi itd trzeba by bylo sprawdzic to w okreslonej obudowie
                jezeli chodzi o bas to jbl ze swym innowacyjnym zawieszeniem ma chyba najwiecej basu ale i slyszalem go w najlepiej przygotwanych drzwiach herze grały tylko w panelach a tonsile hmmmm ich bas jest chyba najmniejszy ale za to w zakresie od 2-4 khgz zachowuja sie duzo ladniej jak inne kazdy z nich ma swoje plusy i minusy ale ja bym wybral jak mam byc szczery tonsile graja najbardziej neutralnie

Skomentuj

Ja slyszalem mniejsze JBL GTO 5xx (nie pamietam jakie dokladnie) i musze powiedziec ze nic nadzwyczajengo, troche przereklamowane. Ladne i delikatne wysokie tony, dosc szczegolowa srednica ale bas to naprawde nic ciekawego (gralo to w BMW E36 dosc dobrze wygluszonym).

Skomentuj

A dlaczego nie to ?
                    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66011268
                    Ranbow 265 SLX

montowalem to do octavi i naprawde milo pod fabrycznym radiem ...ograniczenie wlasnie nim ...jak bedzie "normalnym" cd'ekiem to nie wiem bo wlasciciel nie chce go zmieniac
                    tak czy inaczej polecam wlasnie ten zestaw

nie potrzeba wzmacniacza itp zreszta wyzszy model czyli z lepsza zwrotnica a tymi samymi glosnikami wygral test budzetowych szesnastek (oczywiscie w niemieckim Car&Hifi)

nie lubie hertza bo kazdy go ma
                    (i tak jak kiedys pytalem Lukasza o hertza to teraz juz wiem ze to jest pomaranczowy Tonsil)
                    nie lubie jbla zestawow bo sypia wysokie
                    (o ile dol moze byc to tweeter zmienilbym na innej firmy)

Skomentuj

TatoTurbo, co miales na mysli piszac "i tak jak kiedys pytalem Lukasza o hertza to teraz juz wiem ze to jest pomaranczowy Tonsil" ??

Skomentuj

hoosar, na pewno nie to co sugeruje tatuś ,bez przesady.Porównanie hertz kontra tonsil wypada zdecydowanie lepiej na korzyść hertza chocby z uwagi na srednice.Tonsil od zawsze jej skąpił i nadal sie tego trzyma.No,z małymi wyjatkami ale akurat nie tu.

Ja powiem tylko tyle,jakosciowo GTO nie dorasta do pięt dsk-a a co mówić esk-a.JBL poszedł w strone normalnego klienta,uciął srodek aby uwypuklić góre i dół.Mnie się ten zestaw nie podoba,dziwnie gra.Dudniąco-sycząco.
                        A Rainbow...mam nadzieje że orginał,nie made in china :P

Skomentuj

hoosar, Dokladnie chodzi o to co pisze Umberto czyli ...a mi chodzi o to ze hertz nie jest tak dobry jak moze sie wydawac wiekszosci tzn on jest bardzo dobry i malo ma konkurencji ale nie za ta kase... inne przedzialy cenowe ...tzn to tak jak z mercedesem ...nie potrafia zrobic malego samochodu ...przewrocil sie na bok
                          umberto,
                          jbl to taki pioneer dla mnie
                          tanio, dobrze ...dla kazdego i dalej mlotkiem wysokie bym potraktowal hehehhehehe

co do rainbow'a to napewno oryginal ten co mialem w reku :P

Skomentuj

Czaruję...
                          X