Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ARN-188-03/4 2way.Hmmm...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ARN-188-03/4 2way.Hmmm...

No właśnie,mocno sie zastanawiam.Niby do 3kHz powinno być spokojnie ale wolałbym posłuchać innych opinii.Górą zajmie się napewno coś z vify bądź visatona choć nie wykluczam innych typów (TVM i Tonsil odpada).
    Ma z tego powstać para bardzo tanich monitorów choć wiem że kopółki podbiją tą cene znacznie.Zwrotka aktywna.
    Myślałem jeszcze o XW-165-1394 ale coś mi mówi że lepiej wypadnie ten pierwszy.
    Projekt powstaje dla młodego ale wymagającego muzyka i stąd wzgląd na najniższe koszty.
    Jakie macie zdanie na ten temat?

To jak ma byc tanio to moze lepiej kup Heco w170, bardzo wdzieczny glosniczek. 1 szt do 15L br i gra naprawde bardzo przyzwoicie, szczegolnie srdnica. Jak bedziesz zainteresowany pomiarami to borysgo2@go2.pl
    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

borys, szczerze mówiąc rozważam i taka opcje a tym bardziej że jestem w posiadaniu 2 szt.Choc z drugiej strony szkoda mi je puszczać,miałem spory problem ze zdobyciem
      Obawiam się że po próbach mogę juz ich nie oglądać.

Pozostańmy więc przy tesli.W razie niepowodzeń poswięce heco.

Skomentuj

sorry umberto za off topic ale chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna kupic glosniki Heco, czasem widze na allegro, znacie moze jakis sklep z Heco ??

Jeszcze raz umberto przepraszam za off topic

Pozdrawiam

Skomentuj

wisnia, tylko allegro.U dystrybutora (elco-exim) też mozna jako część zamienną ale ceny z marsa.Ten model ponad 200zł.
          Jak wygrzebie nick sprzedajacego to Ci zapodam.

Skomentuj

Z gory dziekuje, sam szukam czegos w rozsadnej cenie do monitorkow, ktorych przeznaczeniem bedzie odsluch muzyczki z kompa, myslalem o jakis glosniczkach w przedziale 100-150szt moge dac tyle za nisko-średniotonowe jak i za wysokotonowy, chcialem zmiescic sie z przetwornikami na jeden monitorek w 300zl a jednoczesnie chcialbym zrobic cos nietuzinkowego, swiat sie nie kreci tylko w okolo ARN150+ARV ;]

Pozdrawiam

Skomentuj

bodek206 na allegro ma po 70zl, jak nie ma na allegro to napiszcie maila do niego. Ja bralem 4 to dal mi po 65.
              i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Dzieki
                Napisze do niego niedlugo zeby mi wyslal oferte cenowa wszystkich swoich modeli Heco

Skomentuj

umberto, WX siwetny przetworniczek, praktycznie to samo co arn188 jednak w ladniejszym koszu i z vifa tc ma charakterystyke rowna jak stol;p no i projekt zwrotki gotowy opracowany przez Irka;] no i jest dosc tanio 100 za przetworniki;]

Skomentuj

Po łamaniu sobie głowy zdecydowałem sie na XW-165-1394.Teraz wystarczy dobrac kopółke i całość zmontować.
                    A tak apropo,ma ktos z kolegów jakieś namiary na źródło Seasa?

[ Dodano: 2005-10-11, 13:27 ]
                    A co powiecie na to:
                    http://www.monacor.pl/catalogue-prod...=62&SubKtg=514
                    Niby w miarę ładnie wygląda,ciekawe jak zagra.

[ Dodano: 2005-10-11, 14:00 ]
                    Coś mi sie ten xw w br nie widzi,w okolicach 100Hz bedzie bardzo podbijał.Ponad 3 dB,wyeksponuje to zakres 80Hz.Na papierze za słodko to nie wyglada.Jak jest w praktyce?

borys, jak możesz to wrzuć TiS od heco.

Skomentuj

http://img106.imageshack.us/my.php?i...165vifa9fx.gif
                      looknij na to. pomiary by Irek

Skomentuj

no fajnie a mi w pomiarach ta wifa zafundowała podbicie 6dB/okt na końcu pasma :P od 10kHz jest z nią kiepsko.. jeszcze pomierze dwie pozostałe ale jakoś mnie ona nie przekonuje - gra w charakterze ARVki tyle że bardziej szczegółowo ale bez spektakularnego sukcesu...

[ Dodano: 2005-10-11, 14:46 ]
                        ten Monacor tez jest niezaspecjalny rezonans wtorny membrany wypada na granicy pasma - obecnie "liderzy" przesuneli go oktawe a nawet dwie powyzej pasma

Skomentuj

No,zamówiłem XW w empire.Jednak zamkne go w 15 góra 18L BR.Zobaczymy co on potrafi.
                          Na razie połącze go z GDWK 9/120,akurat mam takie.Resztę pokaże czas.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
                            no fajnie a mi w pomiarach ta wifa zafundowała podbicie 6dB/okt na końcu pasma :P od 10kHz jest z nią kiepsko.. jeszcze pomierze dwie pozostałe ale jakoś mnie ona nie przekonuje - gra w charakterze ARVki tyle że bardziej szczegółowo ale bez spektakularnego sukcesu...
                            Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale wszystkie pomiary Irka wyglądają tak samo .

Skomentuj

to pewnie przez te jego kosmiczne metody..... MLS jest bezlitosne :)

hehe właśnie zauwazyłem jak fajnie napisałem "wifa" :P <lol>

Skomentuj

Pomiary pomiarami a ja na razie symuluje,myśle i widze że jednak do BR sie ten głosnik w 2way nie nadaje.

Oto co pokazuje symulacja,żółty BR,czerwony closed.

Zobaczę jeszcze jak dojdzie przesyłka i jak wyjdzie pomiar ale raczej nie sadze aby parametry wiele odbiegały od danych producenta.Tak czy siak podbicie jest cholerne i jak w praktyce tak zostaje to komuś w pomiarach sprzęt nieźle kuleje.
                                To co otrzymuje w symulacjach sugeruje że w br wyjdzie bardziej dudniąca skrzynka niz dobry monitor.

Sound Wave,Yoshi,jak sie na to zapatrujecie?

[ Dodano: 2005-10-13, 21:46 ]
                                No co jest?Pogrzebałem taniego lidera czy jak?Nikt głosu nie zabierze?A może ja głupoty gadam?Śmiało piszcie bo każda opinia jest ważna.

Skomentuj

Ja tam ufam Irkowi Właśnie robie XW165 + vifa TC20. Czekam teraz na tesle i na części do zwrotki:) Pozdro

Skomentuj

Adam_85, jak tak ufasz temu projektowi to poproś o pomiar głosnika i BR bo mam wrażenie że nie wszystko obecny pokazuje.Obym sie mylił ale raczej nie ma takiej opcji.

Skomentuj

Jak zrobie to napewno pomierze, ale to będą moje pierwsze pomiary, więc będe musiał się w tym zorientować:) Narazie troszkę mało czasu, w związku z czym nie wiem kiedy uda mi się zakończyć projekt, ale dzisiaj już powinienem mieć wszystkie części, co sprawia, że koniec prac jest bliższy:) Pozdro

Skomentuj

A AudioAcademy Mimas to niby na czym zrobili za 2200zl?
                                        Jakos przy niskim podziale chodzi.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X