Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa kolumn Jamo E 350

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budowa kolumn Jamo E 350

Witam! Jestem tu nowy, a postanowilem sie zarejestrować gdyż licze na to, że mi jakos pomożecie. Mam kolumny głosnikowe Jamo E 350 i chcialbym się dowiedzieć czy moze ktoś z was wie jak taką kolumnę rozebrać? Chodzi mi o to zeby wymienic jeden z głosników gdyz dzieje sie z nim cos niedobrego, przy wiekszych basach poprostu "piedzi". Juz probowałem rozebrac ta kolumne jednak nie mam pomyslu jak to zrobic. Bardzo prosze o pomoc gdyz to dla mnie bardzo wazne.
    Z gory wielkie dzieki.
    Pozdrawiam!
    Kamil

Mozna wiedziec na co 2 razy ten sam temat?

Skomentuj

maks87, kolumny pewnie samej w sobie nie rozbierzesz bo jest to niemozliwe

poprostu wykrec glosnik jak chcesz go wyciągnać ;] odlacz 2 kabelki i masz go w ręku

a co do przyczyny tego "pierdzenia" - to pewnie go przesterowales, podales zbyt duza moc ze wzmacniacza, lub wzmacniacz swoimi zakluceniami przy maksymalnym naterzeniu dzwieku poprostu uszkodził głosnik

Skomentuj

Zgadza się, do wzmacniacza byla podlaczana gitara i kolega troche przesadzil. Niestety nie jest tak latwo wyjac glosnik gdyz nie jest on z zewnatrz zadnymi srbkami przykrecony. Postaram sie zrobic zdjecie i je gdzies wrzucic to wtedy zobaczycie o co chodzi.
        Tak wlasnie wyglada ten glosnik.

Skomentuj

to napewno obręcz glosnika jest na jakieś zatrzaski albo inny wynalazek, który ma "upięknić" kolumny... popodważaś śrubokrętem, popróbuj - akurat rozebrać zawsze jest dośc łatwo - gorzej złożyć ;]

Skomentuj

Czaruję...
          X