Mam wzmacniacz 500W/4om (sinus) chce zbudować suba do domu pod ten wzmacniacz. Nie wiem jakiego użyć głośnika. Chce władować w głośnik do 250zł. no może więcej albo mniej. Jakie proponujecie głośniki.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wzmak 500W Jaki głośnik?
Collapse
X
-
E nie gadaj,moja ślubna ma takie cudo i nawet 5 lat to se gra i basior ma,sztuczny to sztuczny ale ma.Co do mocy to w tych wynalazkach podają PMPO czyli szczytowa moc muzyczna-tak to można przełożyć.A w efekcie to toto ma 2x15W w simusie,tyle z katalogu wynika przy zasilaniu z fabrycznego trafa.Ot taka masówka,reklame ma dobrą...
PZDR
[ Dodano: 2004-09-12, 21:10 ]
Peikman ty sie wreszcie namyśl i w głowach ludziom nie mieszaj,ile to cudo w końcu ma w sinusie?Weź sie chłopie w garść!
PZDR
Skomentuj
-
niewiem jaki alphard ale do Umberto: B&W na audioshow 2002 zaprezentował suba na głośniku 16,5 cm w 18 litrach napędzany wzmacniaczem 1kW. I uwieśz mi ...to chyba niejest "krzykacz" taka konstrukcja ma uzasadnienie. A plusą są tkaie że strasnzie szybki jest taki sub i strasznie niesko potrafi zejść. no i nie duży :)
Skomentuj
-
Tylko jest jedno ale Wovo.Gdybyś mógł tego subika wziąść do chatki i podłączył byś go pod powiedzmy też kilowat to byś sie mocno zdziwił.A wiesz dlaczego?Bo na wystawki sprzet jest mocno elektronicznie naciągany,ten ich wzmak napewno wypchany był po uszy różnymi filtrami,subsonicami(nie zdziwił bym sie jak by miał cyfrowy filtr) itd.itp.Wszystko dla reklamy a w rzeczywistości troche inaczej wychodzi.Nie wiedział bym o tym gdyby paru ludzi "pary" nie puściło.Na takie demonstracje trzeba patrzeć z przymrużeniem oka.
PZDR
Skomentuj
Skomentuj