Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmak 500W Jaki głośnik?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmak 500W Jaki głośnik?

Mam wzmacniacz 500W/4om (sinus) chce zbudować suba do domu pod ten wzmacniacz. Nie wiem jakiego użyć głośnika. Chce władować w głośnik do 250zł. no może więcej albo mniej. Jakie proponujecie głośniki.

Hertz,Beyma,Peerles.Podaj więcej szczegółów,jaka buda,jaki pokój.A może chcesz tego wzmaka opylić?Co sie bedziesz z subem męczył,jeszcze sie zniechęcisz... ;]No u mnie miałby co robić,oj miał...
    PZDR

Skomentuj

Robisz tak :) np. Peerless SLS313 do 20litrów i zasilasz to tym wzmacniaczem:) i toraz tak samo robisz nawet z alfredami. Zasada prosta. Małe pudło i mocny wzmacniacz. Pudło koniecznie closed i bardoz szczelne.

Skomentuj

Wovo,to ma sub być a nie "krzykacz".Ja proponuje ES 300 hertza w 34 litrach na br,ręcze że jak to podkręcisz to do pokoju NIKT NIE WEJDZIE!A sąsiadka talerze bedzie zbierała.I to już jest spraktykowane,subik poezja tylko kase musisz razy dwa wziąść,niestety,ale warto.
        PZDR

Skomentuj

ja nie raz widzialem wieze Panasonica 2x 150 W ale grala ciszej od Unitry 2x 15 hihi, ciekawe czy rzeczywiscie ten wzmak ma tyle 500 W

Skomentuj

bo unitra moze oddawać 2x15wat przez cały czas a tewn panasonic tylko raz tyle odda poczym się spali :P obciązenie 0,1 ohma i czas 1ms :) chyba tak teraz mierzą moc w sprzęcie audio :P

Skomentuj

Wzmacniacz ma na stówe taką moc (WŁASNA ROBOTA). Będzie pracował w pokoju ok. 18m^2 ale czasami w pomieszczeniu ok. 90m^2 i tu ma sie sprawdzić przede wszystkim. WOVO a jaki niby Alphard był by good?

Skomentuj

E nie gadaj,moja ślubna ma takie cudo i nawet 5 lat to se gra i basior ma,sztuczny to sztuczny ale ma.Co do mocy to w tych wynalazkach podają PMPO czyli szczytowa moc muzyczna-tak to można przełożyć.A w efekcie to toto ma 2x15W w simusie,tyle z katalogu wynika przy zasilaniu z fabrycznego trafa.Ot taka masówka,reklame ma dobrą...
                PZDR

[ Dodano: 2004-09-12, 21:10 ]
                Peikman ty sie wreszcie namyśl i w głowach ludziom nie mieszaj,ile to cudo w końcu ma w sinusie?Weź sie chłopie w garść!
                PZDR

Skomentuj

ja tu się nie chce wielce mocy czepiać, ale na 100% niczego nie można być pewnym. Ja moje wzmacniacze pomierzyłem jak kupiłem sobie oscyloskop i byłem niemiło zaskoczony.
                  ale co za róźnica 400 czy 500W

Skomentuj

Ktoś mi polecał także TVM 12'' niby miała być potęga na tym głośniku a co wy o nim myślicie?

do UMBERTO: nic z tego ten wzmacniacz będzie grał u mnie HEHEHE

Skomentuj

Dupa i tyle,chyba że faktycznie nie masz nic powyżej 100W żeby cos zasilić.
                      PZDR

Skomentuj

nie zrozumiałeś mnie umberto powiedziałem że na 100% ma 500W mierzone

Skomentuj

Tesle z takim wzmakiem to pewnie szybko byś zniszczył

Skomentuj

niewiem jaki alphard ale do Umberto: B&W na audioshow 2002 zaprezentował suba na głośniku 16,5 cm w 18 litrach napędzany wzmacniaczem 1kW. I uwieśz mi ...to chyba niejest "krzykacz" taka konstrukcja ma uzasadnienie. A plusą są tkaie że strasnzie szybki jest taki sub i strasznie niesko potrafi zejść. no i nie duży :)

Skomentuj

tak ale ile taki B&W kosztuje? gdzie mozna go znalezc w necie? bym sobie popatrzyl

Skomentuj

wejdź sobie na www.bwspeakers.com i sobie oblookaj

Skomentuj

Tylko jest jedno ale Wovo.Gdybyś mógł tego subika wziąść do chatki i podłączył byś go pod powiedzmy też kilowat to byś sie mocno zdziwił.A wiesz dlaczego?Bo na wystawki sprzet jest mocno elektronicznie naciągany,ten ich wzmak napewno wypchany był po uszy różnymi filtrami,subsonicami(nie zdziwił bym sie jak by miał cyfrowy filtr) itd.itp.Wszystko dla reklamy a w rzeczywistości troche inaczej wychodzi.Nie wiedział bym o tym gdyby paru ludzi "pary" nie puściło.Na takie demonstracje trzeba patrzeć z przymrużeniem oka.
                                  PZDR

Skomentuj

Kup sobie jakis glosnik z dlugo cewka np. jakis XLS Peerlesa i juz bedziesz mial wykozystana moc

Skomentuj

tak xls tylko, że on ma 250 zł. Może cw 1202 albo 2 cw. Tylko, że taką mocą możesz mu krzywde szybko zrobić.

Skomentuj

to kup 2x32/150/4SC STX'a do 80litrów i dorób korekcje odpowiednim filtrem. efekt będzie naprawde ciekawey.... jak rodzina i sąsiedzi cie nie eksmitują to tylko dla tego że ty dasz za wygraną a nie subwoofer :P

Skomentuj

Czaruję...