dla mnei takie ładowanie się w jakieś 30 cm glośniki to chore. Max 20 cm bo potem ciężar juz rośnie i sub muli. A co do wystawek to moge zgodzić że sprzęt jest "anormalny"ale to nie zmieani faktu że tej 16,5 cm nie wypluło ....
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wzmak 500W Jaki głośnik?
Collapse
X
-
poszukaj, na forum był temat subwoofer pseudoestradowy była to moja konstrukcja na 4 takich głośnikach.dla mnei takie ładowanie się w jakieś 30 cm glośniki to chore. Max 20 cm bo potem ciężar juz rośnie i sub muli.
Skomentuj
-
stx hmm, majac taki wzmacniacz można inwestowac te nieduze pieniądze w cośco zejdzie nizej niż stx, skoro opinia o cw1202c sie potwierdziła poprzez pomiary soundwave'a warto by sie nad nimi zastanowic, dwa takie 3 cm potworki w 80-100 litrach napewno dadza czadu , juzsobie to wyobrażamszybkośc to tez bedzie miało wkoncu mocny wzmacniacz a pzoatym obudowa zamknięta, jesli niepasuje głosnik 30 cm to proponuje cw1002c, wytrzymałościowo niewiele gorszy od większego brata , jedyne co to że niezejdzie tak nisko napewno jak cw 30 cm
bierz chłopie 2xcw1202c www.elektroland.pl i sie nawet nie zastanawiajza taką kase nic lepszego co byłoby godne tej mocy nieznajdziesz, nie wspominam o stxe bo one maja słabe zejście , ale teżsa godne uwagi, chociaż stawiałbym przy tym wzmaku na alfreda ... wkocnu sam mam cw1002c
Skomentuj
-
Ale tu nie tlkyo trzeba patrzeć na wytrzymałość mocową...niema sily żeby głośnik powiedzmy 100W RMS wytrzymał sygnał ciągły 500W...tutaj drót na cewce nie wytrzymie...zrobi się żarówka... Jesli o mnei chodzi to ja bym tą moc rozłożył na 2 x 20 cm w isobaricum, albo inaczej ale na więcej niż jeden głośnik. no bo żadnego potwora za 250 zł nie kupisz .... więc szukaj czegoś z wielk mocą, lekką membramą, i dużym wychyłem ...
Skomentuj
-
Looknołem sobie na stronke b&w,tam patrze subwoofwery <wybrałem chyba najdroższy :)> i podrzucam technical support amplifera-ciekaw jestem jaką ma sprawność,czemu tylko 150W żre a oddaje 1000W!, czyżbym cos przeoczył aqlbo nie znam się na angielskim i elektronice... niewiem
prosze o sprostowanie!!!
Specyfikacja wzmacniacza:
"Sub Woofer Amplifier Description: Class D
Power Output: 1000W
Rated Power Consumption: 150W
Input Impedance: 33kohm
Signal Noise: >90dB
Functions: Volume level - Low-pass filter frequency - Low-pass filter bypass - Bass roll-off alignment - Auto sense on/standby - Phase 0/180
Inputs: Line In (RCA Phono)
Outputs: Line Out (RCA Phono) high-passed
Link Out (RCA Phono, parallel to Line In)"
[ Dodano: 2004-09-14, 13:02 ]
cośtam napisane jest że te wzmaki mają do 600% sprawnosci??
darmowa energia?
[ Dodano: 2004-09-14, 13:03 ]
http://www.bwspeakers.com/index.cfm/...0DAFDBDF2D0601
a potem ze tylko 70%?????
Skomentuj
-
Witam. Wprawdzie nie wgłębiałem się zbyt dokładnie w opis (nie znam zbyt dobrzeangielskiego), ale wydaje mi się że polega na zasadzie podciągania napięcia przez kondensatory, które pozwalają na chwilowe zwiększenie mocy (impulsowej, a nie ciągłej).
A co do tych 70%, to przeciez jest napisane, że sprawność taką mają konwencjonalne wzmaki. (czyli klasa AB)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez domanLooknołem sobie na stronke b&w,tam patrze subwoofwery <wybrałem chyba najdroższy :)> i podrzucam technical support amplifera-ciekaw jestem jaką ma sprawność,czemu tylko 150W żre a oddaje 1000W!, czyżbym cos przeoczył aqlbo nie znam się na angielskim i elektronice... niewiem
prosze o sprostowanie!!!
Specyfikacja wzmacniacza:
"Sub Woofer Amplifier Description: Class D
Power Output: 1000W
Rated Power Consumption: 150W
Input Impedance: 33kohm
Signal Noise: >90dB
Functions: Volume level - Low-pass filter frequency - Low-pass filter bypass - Bass roll-off alignment - Auto sense on/standby - Phase 0/180
Inputs: Line In (RCA Phono)
Outputs: Line Out (RCA Phono) high-passed
Link Out (RCA Phono, parallel to Line In)"
[ Dodano: 2004-09-14, 13:02 ]
cośtam napisane jest że te wzmaki mają do 600% sprawnosci??
darmowa energia?
Bardzo dobrze to przybrali w słowa, więc ktoś sobie może pomyśleć, że to ma naprawdę taką moc.... Te 1000W to oczywiście tylko moc chwilowa (ale nikt nie podaje ile ta chwila trwa).
Skomentuj
-
wiem ze istnieje cos takiego na earthquake magma + membrana bierna wyglada bardzo podobnie ale co to jest to nie wiem
http://www.lightav.com/home/earthMKII/mk415poly.jpg
Skomentuj
Skomentuj