Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

altust 110

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

altust 110

siemka all własnie załatwiłem sobie te obudowy czymozecie mi powiedziec co mam kupic jakie głosniki itp bede wdzieczny i jakies shematy zwrotnic

Tonsil GDN 25/60 albo GDN 25/40, do tego GDM 12/60 i GDWT 9/40.
    W wersji econo STX... ale nie bierz średnich STX-a, bo model GDM-12 to kaszana z plastikowym koszem.
    Zależy ile masz kasy. Jak chcesz coś konkretnego i w rozsądnej cenie to STX GDN-27-300.

[ Dodano: 13-10-2005, 19:25 ]
    Głośniki średniotonowe miały plastikowe "wiadra", poza tym wszystkie przetworniki były maskowane przez metalowe pierścienie; do tego dwa BR i dwa pokrętła regulacji dla średnich i wysokich tonów. Dobrze gdybyś to wszystko miał.
    Jeżeli pokusisz się o założenie fabrycznych głośników Tonsila, to jestem pewien że znajdziesz do tego schemat "tuningowanej" zwrotnicy (tuning altusów jest powszechnie znany).

Skomentuj

A do czego mają Ci służyć te Altusy? Bo jednym słowem to straszna kich. Nie lepiej zrobić coś lepszego i jednocześnie tańszego samemu?

Skomentuj

no wlasnie jak B mowi, i jeb znow ta sama historia jakich dziesiatki tu przerabialismy

Skomentuj

siemka ja potrzebuje tych głsnikow go słuchania muzy troche głosniej o czystym dzwiekua aktualnie to mam teraz 350zł a mozecie zapodac jakis sklep internetowy albo sklep w mysłowicach albo w katowicach a co ty sugerujesz ze kicha ?? co by było lepszego tu jest ten plus ze mam juz obudowy !! ??

Skomentuj

virusut, posłuchaj gdzies pożądnych kolumn,chocby ostatniego tworu Marka.Niezbyt daleko od Ciebie.Zakładam sie że po takiej sesji nie będziesz chciał splunąć na altusy.Powaga.

Skomentuj

masz moze jakies fotki jego projektu i w jakiej cenie go to wyszło ?

Skomentuj

www.elektryk.info :) popatrz na konstrukcje, spójrz na "dracule" Marka W

Skomentuj

Skomentuj

powiem tak dracule Marka W sa zaaajefajne ale jabym takich niedał rady ale pasowały by mi do pokoju :p

wracajac do altusow jakbym se juz kupił te głosniki o jakich jest mowa to jaka zwrotnica do tego ?? i prosił bym o sklep w katowicach z głosnikami a to aktualnie w nich jest ale tylko do jednego głosnika "do tego dwa BR i dwa pokrętła regulacji dla średnich i wysokich tonów"

[ Dodano: 2005-10-13, 22:07 ]
                    a co powiecie na cos takiego
                    TONSIL GDN 25/80 60 55 ZAMIENNIK ___ EXTREME
                    GDM 12/80/8 80W
                    TONSIL GDWK 9/40
                    co byscie powiedzieli nato ??
                    sorki ze tak wam marudze ale wiecie sami jak to jest byc poczatkujacym

Skomentuj

zamiennik extreeme :) nie no :) zamiennik jest zle rozumiany :) powinno byc napisane pasuje w twor po :)

Skomentuj

zapodajcie jakiegos sklepa bede wdzieczny oczywiscie w katowicach

Skomentuj

ZAMIENNIK ___ EXTREME
                          ostatnio zamiescilem to w allegro speszyl ałard

www.stx.pl

Skomentuj

Nie wiem co wam się nie podoba w obudowach od Altusów, przecież jak się w nie zaaplikuje dobre głośniki i przemyślaną zwrotnicę to ładnie się odwdzięczą. Inna sprawa że zainteresowany planuje wsadzić w to Extreme Devil. Wszyscy mamy tu uprzedzenia do tej marki, choć tak naprawdę nikt nigdy nie odważył się pomierzyć tych głośników.

Skomentuj

ktos je miezyl nie pamietam kto (SW, Irek....??) ale zdaje sie ze kazdy egzemplarz ma inne parametry

Skomentuj

to z leksza zak to chyba najlepiej czymac sie wypowiedzi kolesia 2 postu ?

Skomentuj

jesli masz na mysli wypowiedz zip'a to jak najbardziej

Skomentuj

same głosniki mnie wyjda około 450 zł i teraz zwrotnice moglibyscie zapodac cos hmm ??

Skomentuj

A patrzyłeś zamiast tych EXTREME głośniki stx, mozna je zobaczyć na stronie www.stx.pl, do altusów wymiarami beda pasować GDN 27/150/... . Możesz te głośniki znależć u gościa na allegro o nicku: dspeaker http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=583920 ma ceny producenta.

Albo poszukaj kupić orginalne głośniki na allego z altusów, może trafisz taniej orginały. Chociaż ostatnio to tylko zwłoki, musiałbys je poddać regeneracji, ale to już jak uważasz.

Skomentuj

ruthi7 powiem Ci ze 27/150/... ni epasuje do altusów 110:)
                                        Wiem bo mialem:P Jako tako mialem w obudowie od altusa stxa 27/150/4SS i powiem ze za dobrze to on w tej obudowie nie gra... Chociaz gdyby wymienic te niby br i dac normalne dla niego strojenie to moze cos by z tego było...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X