siemka all własnie załatwiłem sobie te obudowy czymozecie mi powiedziec co mam kupic jakie głosniki itp bede wdzieczny i jakies shematy zwrotnic
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
altust 110
Collapse
X
-
Tonsil GDN 25/60 albo GDN 25/40, do tego GDM 12/60 i GDWT 9/40.
W wersji econo STX... ale nie bierz średnich STX-a, bo model GDM-12 to kaszana z plastikowym koszem.
Zależy ile masz kasy. Jak chcesz coś konkretnego i w rozsądnej cenie to STX GDN-27-300.
[ Dodano: 13-10-2005, 19:25 ]
Głośniki średniotonowe miały plastikowe "wiadra", poza tym wszystkie przetworniki były maskowane przez metalowe pierścienie; do tego dwa BR i dwa pokrętła regulacji dla średnich i wysokich tonów. Dobrze gdybyś to wszystko miał.
Jeżeli pokusisz się o założenie fabrycznych głośników Tonsila, to jestem pewien że znajdziesz do tego schemat "tuningowanej" zwrotnicy (tuning altusów jest powszechnie znany).
-
siemka ja potrzebuje tych głsnikow go słuchania muzy troche głosniej o czystym dzwiekua aktualnie to mam teraz 350zł a mozecie zapodac jakis sklep internetowy albo sklep w mysłowicach albo w katowicach a co ty sugerujesz ze kicha ?? co by było lepszego tu jest ten plus ze mam juz obudowy !! ??
Skomentuj
-
powiem tak dracule Marka W sa zaaajefajne ale jabym takich niedał rady ale pasowały by mi do pokoju :p
wracajac do altusow jakbym se juz kupił te głosniki o jakich jest mowa to jaka zwrotnica do tego ?? i prosił bym o sklep w katowicach z głosnikami a to aktualnie w nich jest ale tylko do jednego głosnika "do tego dwa BR i dwa pokrętła regulacji dla średnich i wysokich tonów"
[ Dodano: 2005-10-13, 22:07 ]
a co powiecie na cos takiego
TONSIL GDN 25/80 60 55 ZAMIENNIK ___ EXTREME
GDM 12/80/8 80W
TONSIL GDWK 9/40
co byscie powiedzieli nato ??
sorki ze tak wam marudze ale wiecie sami jak to jest byc poczatkujacym
Skomentuj
-
Nie wiem co wam się nie podoba w obudowach od Altusów, przecież jak się w nie zaaplikuje dobre głośniki i przemyślaną zwrotnicę to ładnie się odwdzięczą. Inna sprawa że zainteresowany planuje wsadzić w to Extreme Devil. Wszyscy mamy tu uprzedzenia do tej marki, choć tak naprawdę nikt nigdy nie odważył się pomierzyć tych głośników.
Skomentuj
-
A patrzyłeś zamiast tych EXTREME głośniki stx, mozna je zobaczyć na stronie www.stx.pl, do altusów wymiarami beda pasować GDN 27/150/... . Możesz te głośniki znależć u gościa na allegro o nicku: dspeaker http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=583920 ma ceny producenta.
Albo poszukaj kupić orginalne głośniki na allego z altusów, może trafisz taniej orginały. Chociaż ostatnio to tylko zwłoki, musiałbys je poddać regeneracji, ale to już jak uważasz.
Skomentuj
Skomentuj