Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Który głosnik do suba. 2 do wyboru

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Który głosnik do suba. 2 do wyboru

Witam chce zrobic suba pasywnego na glosniku stx'a. Zastanawiam sie nad 2 otóz. Albo http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb i obudowa zamknięta 55 litrów. Albo http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb i obudowa br ( 10 cm srednicy , 20 cm dlugosci ) i takze 55 litrów . Które rozwiązanie lepsze ? mam wzmacniacz ( troche kiepski ale z czasem moze sie zmieni ) UNITRA WS-432 ( 2x 35 W )
    Wezcie tez uwage ze z czasem mogłbym zrobic suba na aktywnego.

po 1 - z takim wzmakiem zapomij o głośnikach 32 cm ...
    (ale z tych najlepszy jest trzeci czyli 27 300 X XX :)
    do niego buda 45l i 35hz strojenie)
    po 2 z takim wzmakiem lepie zrób coś na dwóch
    22 120 4 sc, bo te głośniki jeszcze jakoś zagrają z tym wzmakiem
    choć też bez rewelacji, ew jeszcze lw 800...
    Ew jeśli ta moc przy 4R możesz zmostkować i dać
    np jednego 22 120 8 sc...

Skomentuj

Hmm wg mnie jak myslisz nad zmiana wzmacniacza to mozesz wziasc 27/300/......
      A jak nie to kiespko bedzie nawet tak jak takero pisze z 22...
      PS. takero gdzie ty tu widzisz ze pvl napisal o trzecim glosniku <lol> :P

Skomentuj

PS. takero gdzie ty tu widzisz ze pvl napisal o trzecim glosniku <lol> :P
        nie widze i właśnie dlatego napisałem
        :)
        :)

[ Dodano: 2005-10-15, 19:13 ]
        pvl, ile masz kasy na wszystko ??

Skomentuj

Bierz 32-300 i nie przejmuj się wzmacniaczem. Tylko po co 8 ohm? Strata mocy, lepiej wersję 4 ohm. To że głośnik ma dużą moc to nie znaczy że potrzebuje cholernie mocnego wzmacniacza. Unitra to nie jest aż taki szajs, na pewno się nie przesteruje z takim głośnikiem, chyba że będziesz dawał czadu powyżej 3/4 skali.

Nie wiem czy jest sens kupować głośnik o średnicy 32 cm, może lepiej wziąć wersję 27? Ten sam napęd i mniejsza masa membrany spowodują, że głośnik będzie znacznie szybszy.

Skomentuj

ja stawiam na 2x22sc

Skomentuj

aryan, popieram,
              tak jak napisałem na początku ...
              ew może być też już przez wielu niedoceniany lw 800...
              z 32 może sobie nie poradzić po prostu - będzie cholernie mulił :/

Skomentuj

27 300 4/8 ss lub sc,potem dokup jakis wzmacniacz lub zrób i bedzie wypasiony subik(jak napoczatek :) )

Skomentuj

a jaki br do 27-300-sc i jaka obudowa ile litrów.

Skomentuj

Poszukaj na forum.. było już o obudowie do niego...
                    Po drugie nikt Ci tu obudowy nie wyliczy... sciagasz program i symulujesz...

Skomentuj

ale inny glosnik nie wchodzi w gre bo juz prawie mam obudowe. Rozmawialem z Sound Wave i powiedzial zebym wybral 32-300 (z tych 2 co mialem do wyboru) i jego decyzja sie najbardziej popre chociaz dziękuje wam ze mi pomogliscie. A glosnik musi byc 8 ohm bo tylko z taką impedencją radzi sobie mój wzmacniacz.

Skomentuj

skoro dałeś Mu do wyboru 32 150 i 32 300 to jasne że 300 wybrał :)
                        weź 27 300 8 XX ...

Skomentuj

i obudowe 45 litrów ? ale powiedzcie jeszcze jakie wymiary br bo w 32-300 to 10 cm srednicy i 20 cm dlugosci. A biorąc pod uwage ze kiedys bedzie to sub aktywny to takze 27-300 ?

wymiary wewnętrzne : 34x36x37 , szerokosc-wysokosc-dlugosc

Skomentuj

Czaruję...
                          X