Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie daję rady nieruchomości...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie daję rady nieruchomości...

Witam!

Mam ciekawy problem: otóż w moim małym pokoju są drzwi, w których jest szyba - diabelna ona. Za każdym razem gdy puszczę jakąś muzykę i zaczyna się bass - nie wyrabiam... jak zapobiec drganiom szyby w małym pokoju? zmienić drzwi? coś z silikonem ? czy też poddać się i wnerwiać całe życie na antyakustykę pomieszczeń :( To naprawdę nie powód do śmiechu, bo pierdzenie diabelstwa czasem nawet zagłusza bas.. pokój ma 4m * 2,5m wiem że mały no ale jaki jest taki jest i taki będzie - nie rozciągne go

Pozdrawiam

hmmm spróbuj styropian w szpary powciskać z dwóch stron

Skomentuj

Wygłuszyć, usztywnić drzwi. Szybkę właśnie najlepiej na silikonie z 2ch stron, tak żeby nie miała bezpośredniego kontaktu z drzwiami.

Albo wyższe strojenie

Skomentuj

tez miałem taki problem i powstawiałem kawałki po ok. 3cm węzyka takiego ciękiego do akwarium pomiędzy szybe a drzwi ale to na dłuższą mete nie wytrzymalo wiec uszczeliniłem sylikonem i jest ok nic teraz nie pierdzi :]

Skomentuj

musisz wyja jeden ten pierdolkik co szybe trzyma kupic jakas dupna uszczelke do okien i po przyklejac poleca przynajmniej dwa razy z obu stron ... ja mam fajniutka dykte nikt nie widzi co robie ani nie mam problemu tak jak ty

Skomentuj

No właśnie Nadzik. Pewnie szyba jest luźna i lata jak chce.
            Zamontuj też może takie ozdobne ramki - żebrowania z 1 lub 2ch stron ściśle przylegające do szyby - to powinno ją wytłumić.

Skomentuj

Wywal szybę i wstaw jakiś kawał płyty :)

Swoją drogą też mam ten problem u siebie i serio myślę nad wywaleniem tej szyby i wstawieniem czegoś innego, a do tego uszczelnieniem drzwi, aby jak najmniej dźwięków się poza pokój wydostawało - nie każdy lubi głośno słcuhać

Skomentuj

Esho,jak bedziesz to robil to daj znac,ja akurat syzby siepozbylem dosc dawno,a i reszta domownikow nielubi glosnej muzy,a narazie dysponuje mocna rzedu 15W w porywach... narazie...
                pozdro

Skomentuj

Tez mialem ten problem .... mam juz nowe ,pełne drzwi bez szyby :)

Skomentuj

Jeżeli chcesz mieć dalej szybę a nie dyktę to IMHO jedynym sensownym rozwiązaniem jest wstawienie z obu stron żebrowania z listewek(jest w każdej castoramie) i dodatkowo wypełnić silikonem szczelinę między żeberkami, a szybą z obu stron. Ja u siebie mam tak od 2 lat i nic nie wpada w rezonans.

Skomentuj

Ja dałem poprzeczke z deski na środku okna a pod nią troche gąbki. Przeklinam dzien w którym moja stara wzięła i przerobiła mi te drzwi na takie z szybą "bo tamte były brzydkie" , ale za to akustycznie były super

Skomentuj

Czaruję...
                      X