Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mocowanie zwrotnicy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mocowanie zwrotnicy

Gdzie przymocować zwrotnice żeby nie grała jak szalona?
    Jak kable będą za długie to też będa grały?
    Czy sens jest robić bez osobnej komory na niskotonowca monitorki?

jak zwronica ma nie grać jak szalona..nie kumam tego! jak co to przykreć porządnie w takim miejscu abys w przyszłości miał do niej dobry dostęp.Kable? Chodzi o kable miedzy wzmakiem i kolumną? Jeśli tak to staraj sie nie przekraczać 3 metrów,kabelek min. 2mm.Na wiekszych odległościach występują straty (podobnie jak dasz kablek o małym przekroju).Kurna...po co ja to pisze,tego posta nie rozumiem....CZEŚĆ!

Skomentuj

Chodzi mi o to żeby zwrotnicy nie wprawiać w rezonanse. Żeby grały głośniki a nie zwrotnica. Czyli owinięcie w gąbke jakąś i przymocowanie tasmą wystarczy?
      Choidziło mi o kable w obudowe, czy jakbym zostawił troche lusu to czy by nie waliły o ścianki w obudowie.

Skomentuj

o boshe!! I nie zapomnij przykrecic kolumn do podłogi zeby ci po pokoju nie wedrowały :)

Skomentuj

zwrotnice na śruby - żadne taśmy.... owiń bąbką i będzie dobrze. kablami zabardzo się nie przejmuj. niegrają bo są luźno tylko niedawaj ich przesadnie duzo....

Skomentuj

A najlepiej zrób otworki w ścianie pokoju i zwrotki wywal do sąsiedniego pomieszczenia,w życiu nie będą grać!Słowo!Rany,co sie tu dzieje!
            PZDR

Skomentuj

Hm... Ale ściana będzie grać . Pozatym rezonanse przez dziure się wdadza i zwrotnica będzie szalec na saksie!

Skomentuj

Nie,wymiękam!Jak tak dalej pójdzie to przedszkolaki sie wezma za diy.Koledzy pomocy!
                PZDR
                P.S.
                Spadam na elektrode,tu ześwirowac można ostatnio
                PZDR

Skomentuj

Aż tak tragiczny jestem? Sorry... Poprawie się.
                  Aha: Slowking tu był Jescze o mnie usłyszycie.

Skomentuj

Nie rozumiem takiej postawy. Chłopak zadał pytanie, może trochę głupie, ale teraz będzie wiedział, co tak od razy wjeżdżacie!!?? Jeżeli jest młody to tym lepiej, że w takim wieku znajduje sobie zainteresowanie, lepsze to niż siedzieć bez przerwy przed blokiem i marnować czas...

Skomentuj

o boshe!! I nie zapomnij przykrecic kolumn do podłogi zeby ci po pokoju nie wedrowały :)
                      rotfl,

spoko, umocuj zwrotke między wytłumieniem, nie będzie wpadać w rezonans, albo owiń w gąbke i gra muzyka, pzodro

[ Dodano: 2004-09-13, 23:01 ]
                      owiń bąbką i będzie dobrze
                      rotfl2

Skomentuj

zwrotnica musi byc b\dobrze przymocnowana do scianki obudowy przodujace formy stosuja do tego mikro gume lub inne materialy tlumiace drgania
                        do mocowania stosuje sie srubki lub inne elementy zlaczne

w konstrukcach hi end czesto zwrotnice sa poza obudowami co do owiniecia gabka to popieram przedmowce rotfl

Skomentuj

Jezu!!! pierdoły pociskacie.tiaaa,bedziecie gąbkami owijać i bajerować....przykręcić dobrze do obudowy i bedzie dobrze,co za problem! rzadnych gąbek nie trzeba,a jak Ci ścianka drży to masz obudowe do du.. i tyle....wykonanie proste: wywierć min. 2 dziury,daj wkręty,przykręć i nic Ci nie podskoczy,nawet nie pierdnie.A co do "sensu" tego posta to jest on poprostu głupi!!! jak to nie mamy najeżdzać?! a ja se za słabo głośnik przykręciłem i mi lata jak pogłośnie! POMÓŻCIE!

Skomentuj

Czaruję...
                          X