Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

głosnik GD 20/20/8

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

głosnik GD 20/20/8

mam stare głośniki:) jako głośniki niskotonowe GD 20/20. Jak wiadomo są już wydziobane przez wszystkie lata chodź grają jeszcze jak na te lata ładnie:) myślałem nad wymiana głośników na alpierdki lw800 jednak nie wiem czy to ma sens?.....obudowy maja koło 21 l netto. Nie wiem jak grają te głośniki ,ale kolega ma jakiegoś z serii chyba DW.... i jak weźmie trochę głośniej to cewka wali o magnes ....czy taki sam problem jest z lw800 ??

nie o magnes tylko o nadbiegunnik :)
    pozatym jest to pewnie kwestia tego że ma za słabego wzmaka ... :/
    czym chcesz to napędzać ?
    może stx 22 120 4 SC ??

Skomentuj

nie o nadbiegunnik tylko o nabiegunnik :>
      A może to być kwestią przesterowywania się wzmacniacza lub bardzo płytkiej szczeliny magnetycznej (a tak najprawdopodobniej to kolega pewnie słucha na maksymalnym podbiciu niskich, bass boost, loudness, super woofer system, digital subwoofer, rozciągnięte V na equalizerze i jazda...)

Skomentuj

oj przejęzyczenie :)
        każdemu się zdaża :)

wg mnie wzmak to stara unitra dająca 2x10W :)
        więc nie ma się co dziwić :)

Skomentuj

to ja pisałem ten temat.....miałem problemy z tamtym kontem....mniejsza z tym....
          no to tak napędzać to będę wzmakiem 160W ma 8 omów wiec nie lepszy był by ten stx w wersji 8 omowej? i puszczałem go w winiso i to chyba głośniki do konstrukcji br....

a co do mojego kolegi to ma faktycznie unitre ale 2x35w:)

Skomentuj

160W ma 8 omów
            jaki to wzmak ??

wiec nie lepszy był by ten stx w wersji 8 omowej?
            będzie lepszy :)
            właściwie jedyniy możliwy jest 8R :)

a co do mojego kolegi to ma faktycznie unitre ale 2x35w:)
            skąd ja to wiedzialem :)

Skomentuj

ten wzmak to troche taki no name chyba:) firma TELE-MASTER. Jest wielki wazy z 10 kg bardzo podobny wyglad ma do http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68189129
              Ale jak podlacze te glosniki to na 6 w skali do 40 mało sie nie rozleca:)
              Wsumie te glosniki juz dobiłem na tym wzmaku, dlatego chce je wymienic na cos mocniejszego......

Skomentuj

co tam podłączyłeś ?
                10cm we free air :)

Skomentuj

Nie, dwa takie glosniki wspomniane wyzej ...+ jeden taki glosnik http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68143076

[ Dodano: 2005-10-21, 22:32 ]
                  ta rozmowa odbiegla od tematu...powie mi ktos wkoncu co mam wsadzic w skrzynie 21L closed?????jakis 20cm glosnik .... moze lw 800 a moze cos innego zaproponujecie>>>

Skomentuj

Czaruję...
                  X