Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdzie kupić takie "nakrętki"?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gdzie kupić takie "nakrętki"?

Witam. Nie wiem jak to się dokładnie nazywa, ale poszukuję "nakrętek" a dokładnie takich "rurek" z gwintem wewnętrznym. Naktrętkę taką wbija się w drzewo a do niej wkręca się śrubę. Czy wiecie gdzie to mozna kupić na necie?

Szukaj po marketach nakrętek kłowych,bądź w sklepach metalowych.W necie też oferują ale ceny kosmos.

Skomentuj

mozna takie dostac w marketach budowlanych albo sklepach metalowych. Typowo kosztuja 50gr za sztuke. Sa dwa modele z kolcami nazywane nakretkami kolcowymi albo z gwintem na zewntarz do wkrecenia w plyte.
      W razie klopotow z kupnem mozesz kupic nity rurkowe gwintowane w srodku, nie maja kolcow ale przy mocnym wbiciu w deske i posmarowaniu klejem tez beda spelnialy swoja funkcie. Typowo sa gladkie na zewnatrz ale sa tez wersje z nacinanymi bokami co zapobiega obracaniu przy wkrecaniu sruby.

Skomentuj

OBI. Ja tam kupiłem .

Skomentuj

Najtaniej OBI /sprawdzałem ; Praktikera , Castorame, i inne lokalne sklepy meblowo-akcesoriowe / kupiłem takie na gwint m4 . w sklejce wiertałem wiertłem 7 mm , i powiem Ci że był problem z wkrecaniem tego cóś aby było pod odealnym kątem , ale po wykonaniu wielu prób i zjebaniu paru sztuk doszedłem do wprawy.

Skomentuj

te z gwintem na zewnatrz trzeba wkrecac specjalnym sprzeten wkretarka elektryczna. A i tak sa problemy bo material sie rozwarstwia. Zawodowa firma ECLER w swoich kolumnach stosuje wkretki zewnetrznie gwintowane i te pazurkowe wszystko zalezy do czego mocowania maja sluzyc.
            Wiecie jakie to uczucie jak przykrecacie glosnik 8 srubami a ostatnia sruba wepchnie wam nakretke kolcowa do srodka? :)

Skomentuj

a jakie to uczucie gdy sie nieprzykleją nakretki?.... lapa w br i zlap za nakretke gola reka...potem kilka plastrów :/ :)

Skomentuj

ja przez terminal :)

Skomentuj

aha,irku,ja pierw przykrecam bez glosnika,tak ze sie wbijaja do konca,potem przez glosnik i niema bata ze wypadna.... chyba ze ktos nieumie wkrecac srubek :P

Skomentuj

U mnie w firmie chlopaki skrecaja po kilkadziesiat kolumn dziennie i wypadniecie jedej nakretki nie jest niczym nienormalnym. Kolcowki wciskane za praca reczna o nacisku do 1Tony! Ale jak wiadomo taka nakretka to tylko blaszka za kilka gr (cena hurtowa <0,1zl) i bardzo czesto kolce sie zgniataja zamiast wbijac, proba ich wyprostowania konczy sie urwaniem.
                    Dlatego niektore firmy stosuje te wkrecane ktore nie wypadaja.
                    A my musimy wkladac lapy przez bass-reflax na szczescie w kolumnach estradowych srednice wynosza 10cm wiec nawet noga sie zmiesci :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X